Méreetarányos nyomtatás
-
Üdv!
Mint mindig, most is gondban vagyok.
Van-e alkalmas módszer, vagy eljárás, vagy script, légyen az akármi, melynek segítségével a kinyomtatás során a modell vagy éppen az adott rajz 1:1 méretarányú lesz? Vagyis ami pl. 1 cm-nek rajzolok meg, az a nyomtatáson is 1 cm hosszú. Anno még a Corel Draw-ban hoztam létre hasonló alakzatokat,de mivel egy ideje az Su-t használom, nem találom a módját, hogy érhetném el ezt itt.
Olyan méretekre gondolok itt elsősorban, melyek természetesen egy A4 papírra elférnek.
Vagy marad az a megoldás, hogy itt megtervezem, leveszem a méreteket és a Corel-ban újra megrajzolom?
Vagy a nyomtatóm beállításaival próbálkozzam, de viszont azok az előbb említett esetben teljesen egzakt eredményt adnak.
A segítséget előre is köszönöm. Már ha van erre egyáltalán.
További szép napot mindenkinek! -
Szia!
"Szigorúan" tartsd be az alábbi lépéseket:
- A Camera menüben állítsd a kamerát "Parallel projection" módba
- Használd a Camera > Standard views valamelyikét (top, front stb. - ezt egyébként "Toolbarként" ki is rakhatod a View > Toolbars menüből). Innen fogva ne használd az "Orbit" funkciót, legfeljebb a "Pan"-t. amíg a megfelelő kameraállásban vagy, a bal fölső sarokban ki is írja. Ha elnavigálsz, eltűnik a kiírás és nem sikerül a nyomtatás.
- A nyomtatási ablakben ne legyen bejelölve sem a "Fit to page", sem a "Use model extent" - alattuk pedig beállíthatod a nyomtatási arányt (vagyis ebben az esetben 1 "in printout" és 1 "in sketchup" azaz 1:1 - lásd a csatolt képet.
Itt olvasható amúgy a lap alja felé (angolul), hogyan kell ezt csinálni. Ugyan ez úgy van jelölve, hogy csak a Pro verzióval működik, ez az info már elavult (az 5-ös verzióban volt így, a 6-osban az ingyenes verzióval is lehet). -
@gaieus said:
A nyomtatási ablakben ne legyen bejelölve sem a "Fit to page", sem a "Use model extent" - alattuk pedig beállíthatod a nyomtatási arányt (vagyis ebben az esetben 1 "in printout" és 1 "in sketchup" azaz 1:1 - lásd a csatolt képet.
Köszönöm a tanácsot, a helyzet az, hogy pont ezzel az utolsó ponttal kísérleteztem, de az istennek sem akart sikerülni. Most már látom, és ki is próbáltam, valóban műxik . Még egyszer köszönöm!
Advertisement