Sketchup vs. GIS
-
Helló mindenkinek
-
Szerbusztok! Találtam egy plugint ArcGIS-hoz pontosabban a ArcMAP-be kell berakni.
Azt szeretném kérni tőletek, hogy segítségetek nekem abban hogy 1:1 léptékű domborzat modellt tudjak exportálni az ArcMAP(ver: 9.2)-ból a Sketchup(ver: 6 PRO)-ba. A gond az, hogy valamilyen oknál fogva a legkisebb dombból is az Alpokat varázsolja elém.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Szia!
Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).
-
So other people DO use SU and GIS together!
I hope I can help (though we will need an interpreter!) -
@gaieus said:
Szia!
Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).
Köszönöm szépen most már sikerült a kérdőjelet felváltani pontra. Hála az égnek nem kis utána járásomba került de megoldottuk. A lényeg az volt, hogy a teljes domborzat vizrajz stb . GIS állományban volt de sikerült 100%-osan átvinni Sketcupba. Még ugyis sokat dolgozom vele, úgyhogy biztosan lesz még ezekkel kapcsolatban kérdésem. Köszönöm a segítséget. Örülök ennek a fórumnak mivel ez eddig teljesen spawn mentes

-
Lefordítottam a kérdésedet és feltettem a GIS alfórumra, de még nem jött válasz.
Én amúgy a pécsi önkormányzatnál dolgozom, és itt is ArcGIS rendszerzt használunk, és mostanában gondolkodnak, hogy bevezessék a 3D informatikát is. Lehet, hogy megpróbálom "előtérbe tolni" magamat és persze a SketChupot is.

-
Köszi az infokat. Ha ilyesmi lenne akkor csak szólj ha tudok valamiben segíteni. Hátha kölcsönösem egymás malmára tudjuk hordani a vizet.

-
Mindenképpen - különösen, hogy még sosem használtam a GIS-t.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement