Sketchup vs. GIS
-
Helló mindenkinek
-
Szerbusztok! Találtam egy plugint ArcGIS-hoz pontosabban a ArcMAP-be kell berakni.
Azt szeretném kérni tőletek, hogy segítségetek nekem abban hogy 1:1 léptékű domborzat modellt tudjak exportálni az ArcMAP(ver: 9.2)-ból a Sketchup(ver: 6 PRO)-ba. A gond az, hogy valamilyen oknál fogva a legkisebb dombból is az Alpokat varázsolja elém.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Szia!
Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).
-
So other people DO use SU and GIS together! I hope I can help (though we will need an interpreter!)
-
@gaieus said:
Szia!
Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).
Köszönöm szépen most már sikerült a kérdőjelet felváltani pontra. Hála az égnek nem kis utána járásomba került de megoldottuk. A lényeg az volt, hogy a teljes domborzat vizrajz stb . GIS állományban volt de sikerült 100%-osan átvinni Sketcupba. Még ugyis sokat dolgozom vele, úgyhogy biztosan lesz még ezekkel kapcsolatban kérdésem. Köszönöm a segítséget. Örülök ennek a fórumnak mivel ez eddig teljesen spawn mentes
-
Lefordítottam a kérdésedet és feltettem a GIS alfórumra, de még nem jött válasz.
Én amúgy a pécsi önkormányzatnál dolgozom, és itt is ArcGIS rendszerzt használunk, és mostanában gondolkodnak, hogy bevezessék a 3D informatikát is. Lehet, hogy megpróbálom "előtérbe tolni" magamat és persze a SketChupot is.
-
Köszi az infokat. Ha ilyesmi lenne akkor csak szólj ha tudok valamiben segíteni. Hátha kölcsönösem egymás malmára tudjuk hordani a vizet.
-
Mindenképpen - különösen, hogy még sosem használtam a GIS-t.
Advertisement