sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    ⚠️ Important | Libfredo 15.6b introduces important bugfixes for Fredo's Extensions Update

Sketchup vs. GIS

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    8 Posts 3 Posters 9.6k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V Offline
      varnair
      last edited by

Helló mindenkinek

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • V Offline
        varnair
        last edited by

Szerbusztok! Találtam egy plugint ArcGIS-hoz pontosabban a ArcMAP-be kell berakni.

Azt szeretném kérni tőletek, hogy segítségetek nekem abban hogy 1:1 léptékű domborzat modellt tudjak exportálni az ArcMAP(ver: 9.2)-ból a Sketchup(ver: 6 PRO)-ba. A gond az, hogy valamilyen oknál fogva a legkisebb dombból is az Alpokat varázsolja elém.

Segítségeteket előre is köszönöm.

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Szia!

Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).

Gai...

• E Offline
            ehaflett
            last edited by

So other people DO use SU and GIS together! 😛 I hope I can help (though we will need an interpreter!)

• V Offline
              varnair
              last edited by

@gaieus said:

Szia!

Én ugyan nem GIS-elek (egyelőre, bár érdekel), de ha valami konkrétabbat tudsz mondani, akkor megkérdezhetem az itteni "GIS gurut" (ehafflett néven tolja itt a szelet).

Köszönöm szépen most már sikerült a kérdőjelet felváltani pontra. Hála az égnek nem kis utána járásomba került de megoldottuk. A lényeg az volt, hogy a teljes domborzat vizrajz stb . GIS állományban volt de sikerült 100%-osan átvinni Sketcupba. Még ugyis sokat dolgozom vele, úgyhogy biztosan lesz még ezekkel kapcsolatban kérdésem. Köszönöm a segítséget. Örülök ennek a fórumnak mivel ez eddig teljesen spawn mentes 😄

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Lefordítottam a kérdésedet és feltettem a GIS alfórumra, de még nem jött válasz.

Én amúgy a pécsi önkormányzatnál dolgozom, és itt is ArcGIS rendszerzt használunk, és mostanában gondolkodnak, hogy bevezessék a 3D informatikát is. Lehet, hogy megpróbálom "előtérbe tolni" magamat és persze a SketChupot is.
                😄

Gai...

• V Offline
                  varnair
                  last edited by

Köszi az infokat. Ha ilyesmi lenne akkor csak szólj ha tudok valamiben segíteni. Hátha kölcsönösem egymás malmára tudjuk hordani a vizet. 😄

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

Mindenképpen - különösen, hogy még sosem használtam a GIS-t. 😄

Gai...

• 1 / 1
                    • First post
                      Last post
                    Buy SketchPlus
                    Buy SUbD
                    Buy WrapR
                    Buy eBook
                    Buy Modelur
                    Buy Vertex Tools
                    Buy SketchCuisine