Bambusz teto
-
A Thomthom UV Toolki pluginjához (ha minden igaz), kell egy másik is, a TT_Lib plugin.
Aztán a tutoriálban szó van még a FredoScale pluginról is, amellyel meg lehet hajlítani a már felosztott és betextúrázott téglasort.A felosztást egyszerűen úgy csináltam, mint ahogy itt a fenti megoldásban a téglák sugár irányú elosztását két különbséggel:
- Ezt nyilván a Move eszközzel kell csinálni (Ctrl gombbal)
- És előtte megszámoltam, hány tégla van, majd a legutolsó maltercsíkhoz másoltam az elsőt és
x11
helyett/11
-et gépeltem be (a 11 csak a példa kedvéért). Így pontosabb.
-
Persze, csatold csak.
-
Udv Csaba
Megprobaltam ezzel az UV pluginnal csinalni de lehet vagy en nem ugy csinalom ahogy kell de egyszeruen nem teszi ra a texturat normalisan a testre mikor restore UV-t nyomok. Folosztottam a testet, majd a felosztasokba beallitottam a tegla texturajat a maltecsikok koze, aztan kijeloltem egesz testet es remember Uv, utana elhajlitom, letrejon a hajlitas egy komponensben majd abba belemegyek, kijelolom es restore UV. Erre semmi sem tortenik... Foldobom a fajlt is. Meglesned, ha van ra par perced ?
-
-
Valószínűleg abba a komponensbe nem kell belemenni. Valahogyan nekem amúgy is "megszűnik" utána. Az eredeti felület még mindig elérhető kell(ene) legyen. Itt vannak a lépések, ahogy én csináltam.
-
Udv Csaba
Egyszeru kerdesem lenne hozzad, ezt hogyan csináltad??
-
FredoScale pluginnal. Először megtekertem, aztán meghajlítottam.
-
Eljátszottam vele, ez lett a végeredmény.
-
Van egy-két érdekes árnyék benne. Tudnál egy képet csatolni SketchUp monochrome-ban a rejtett élekkel együtt? (Vagy akár az skp file-t)
-
Sajnos az ami a kepen van modell nem mentettem el, szoval csinaltam meg 1et annyi kulonbseggel, h. amikor megtekertem fredoval a number of slicingnál megnoveltem a szamot igy valosabbnak tunnek az arnyekok.
-
Igen, épp erre voltam kíváncsi (és valószínűleg nagyjából ezt is javasoltam volna).
Mi lesz ebből, sinkófa?
-
Nem tudom, h. néz ki egy sinkofa, szoval nem annak keszult Csak próbálkozom a modellezéssel .
Advertisement