Bambusz teto
-
UDv
Koszonom a segitseget, sikerult megcsinalnom a javaslatod alapjan.
Igen, Blasius = BalĂĄzs .
-
Remek.
(Azt tudom, hogy Blasius=BalĂĄzs, de hĂĄt a fĂłrum nevet nem feltĂ©tlenĂŒl ez alapjĂĄn vĂĄlasztja az ember - Ăgy pl. Gaieusâ Csaba)
-
Udv Csaba
Szuksegem lenne megint 1 kis segitsegre.
Hogyan tudnam kirakni szimmetrikusan az ivet teglaval.??
-
TudnĂĄd a fĂĄjlt is csatolni?
TextĂșrĂĄval amĂșgy nem lenne elĂ©g?
-
Melyik verzio a gyorsabb, egyszerubb??
Texturaval is eleg lenne de azert csatolom a fajlt is.
-
Na, itt van pĂĄr lĂ©pĂ©sben. IgazĂĄbĂłl nem tudom, mennyit Ă©rtesz a programhoz, Ăgy lehet, hogy tĂșl szĂĄjbarĂĄgĂłs, de az is, hogy mĂ©g rĂĄ kell kĂ©rdezzĂ©l erre-arra (csak nyugodtan). Van benne elgĂ©pelĂ©s is, de mivel kĂ©pfĂĄjlok, ezen mĂĄr nem tudok vĂĄltoztatni.
MĂ©g valami: ha valamibĆl egynĂ©l több van a modellben, akkor lehetĆleg komponenst hasznĂĄlj, ne group-ot. Sokkal kisebb lesz a fĂĄjlmĂ©reted Ă©s ha egy komponenst szerkesztesz, a többi is megvĂĄltozik. Egy komponenst el tudsz menteni kĂ©sĆbbi hasznĂĄlatra, meg mĂ©g sok minden elĆnye van.Ha textĂșrĂĄval is megelĂ©gszel (egyszerƱbb Ă©s sokkal kezelhetĆbb fĂĄjlt fog eredmĂ©nyezni), akkor itt van egy tutoriĂĄl rĂłla (ha nem megy angolul, szĂłlj):
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=18&t=34072Ehhez tovĂĄbbi pluginok szĂŒksĂ©geltetnek, de Ă©rdemes letölteni Ćket.
Ăs persze itt a fĂĄjl...
-
Koszi szepen, sikerult megcsinalnom az elso modszerrel. Az Uv texturazoval meg nem probaltam. Gondolom ahhoz eleg letoltenem thomtomtol a plugint? es aztan gepeszkedhetek is. A felosztast manualisan csinaljam vagy van ahhoz is vmi plugin h felosztja?
-
A Thomthom UV Toolki pluginjĂĄhoz (ha minden igaz), kell egy mĂĄsik is, a TT_Lib plugin.
AztĂĄn a tutoriĂĄlban szĂł van mĂ©g a FredoScale pluginrĂłl is, amellyel meg lehet hajlĂtani a mĂĄr felosztott Ă©s betextĂșrĂĄzott tĂ©glasort.A felosztĂĄst egyszerƱen Ășgy csinĂĄltam, mint ahogy itt a fenti megoldĂĄsban a tĂ©glĂĄk sugĂĄr irĂĄnyĂș elosztĂĄsĂĄt kĂ©t kĂŒlönbsĂ©ggel:
- Ezt nyilvån a Move eszközzel kell csinålni (Ctrl gombbal)
- Ăs elĆtte megszĂĄmoltam, hĂĄny tĂ©gla van, majd a legutolsĂł maltercsĂkhoz mĂĄsoltam az elsĆt Ă©s
x11
helyett/11
-et gĂ©peltem be (a 11 csak a pĂ©lda kedvĂ©Ă©rt). Ăgy pontosabb.
-
Persze, csatold csak.
-
Udv Csaba
Megprobaltam ezzel az UV pluginnal csinalni de lehet vagy en nem ugy csinalom ahogy kell de egyszeruen nem teszi ra a texturat normalisan a testre mikor restore UV-t nyomok. Folosztottam a testet, majd a felosztasokba beallitottam a tegla texturajat a maltecsikok koze, aztan kijeloltem egesz testet es remember Uv, utana elhajlitom, letrejon a hajlitas egy komponensben majd abba belemegyek, kijelolom es restore UV. Erre semmi sem tortenik... Foldobom a fajlt is. Meglesned, ha van ra par perced ?
-
-
ValĂłszĂnƱleg abba a komponensbe nem kell belemenni. Valahogyan nekem amĂșgy is "megszƱnik" utĂĄna. Az eredeti felĂŒlet mĂ©g mindig elĂ©rhetĆ kell(ene) legyen. Itt vannak a lĂ©pĂ©sek, ahogy Ă©n csinĂĄltam.
-
Udv Csaba
Egyszeru kerdesem lenne hozzad, ezt hogyan csinĂĄltad??
-
FredoScale pluginnal. ElĆször megtekertem, aztĂĄn meghajlĂtottam.
-
Eljåtszottam vele, ez lett a végeredmény.
-
Van egy-kĂ©t Ă©rdekes ĂĄrnyĂ©k benne. TudnĂĄl egy kĂ©pet csatolni SketchUp monochrome-ban a rejtett Ă©lekkel egyĂŒtt? (Vagy akĂĄr az skp file-t)
-
Sajnos az ami a kepen van modell nem mentettem el, szoval csinaltam meg 1et annyi kulonbseggel, h. amikor megtekertem fredoval a number of slicingnĂĄl megnoveltem a szamot igy valosabbnak tunnek az arnyekok.
-
Igen, Ă©pp erre voltam kĂvĂĄncsi (Ă©s valĂłszĂnƱleg nagyjĂĄbĂłl ezt is javasoltam volna).
Mi lesz ebbĆl, sinkĂłfa?
-
Nem tudom, h. néz ki egy sinkofa, szoval nem annak keszult Csak próbålkozom a modellezéssel .
Advertisement