Bambusz teto
-
Tudnád a fájlt is csatolni?
Textúrával amúgy nem lenne elég?
-
Melyik verzio a gyorsabb, egyszerubb??
Texturaval is eleg lenne de azert csatolom a fajlt is.
-
Na, itt van pár lépésben. Igazából nem tudom, mennyit értesz a programhoz, így lehet, hogy túl szájbarágós, de az is, hogy még rá kell kérdezzél erre-arra (csak nyugodtan). Van benne elgépelés is, de mivel képfájlok, ezen már nem tudok változtatni.
Még valami: ha valamiből egynél több van a modellben, akkor lehetőleg komponenst használj, ne group-ot. Sokkal kisebb lesz a fájlméreted és ha egy komponenst szerkesztesz, a többi is megváltozik. Egy komponenst el tudsz menteni későbbi használatra, meg még sok minden előnye van.Ha textúrával is megelégszel (egyszerűbb és sokkal kezelhetőbb fájlt fog eredményezni), akkor itt van egy tutoriál róla (ha nem megy angolul, szólj):
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=18&t=34072Ehhez további pluginok szükségeltetnek, de érdemes letölteni őket.
És persze itt a fájl...
-
Koszi szepen, sikerult megcsinalnom az elso modszerrel. Az Uv texturazoval meg nem probaltam. Gondolom ahhoz eleg letoltenem thomtomtol a plugint? es aztan gepeszkedhetek is. A felosztast manualisan csinaljam vagy van ahhoz is vmi plugin h felosztja?
-
A Thomthom UV Toolki pluginjához (ha minden igaz), kell egy másik is, a TT_Lib plugin.
Aztán a tutoriálban szó van még a FredoScale pluginról is, amellyel meg lehet hajlítani a már felosztott és betextúrázott téglasort.A felosztást egyszerűen úgy csináltam, mint ahogy itt a fenti megoldásban a téglák sugár irányú elosztását két különbséggel:
- Ezt nyilván a Move eszközzel kell csinálni (Ctrl gombbal)
- És előtte megszámoltam, hány tégla van, majd a legutolsó maltercsíkhoz másoltam az elsőt és
x11
helyett/11
-et gépeltem be (a 11 csak a példa kedvéért). Így pontosabb.
-
Persze, csatold csak.
-
Udv Csaba
Megprobaltam ezzel az UV pluginnal csinalni de lehet vagy en nem ugy csinalom ahogy kell de egyszeruen nem teszi ra a texturat normalisan a testre mikor restore UV-t nyomok. Folosztottam a testet, majd a felosztasokba beallitottam a tegla texturajat a maltecsikok koze, aztan kijeloltem egesz testet es remember Uv, utana elhajlitom, letrejon a hajlitas egy komponensben majd abba belemegyek, kijelolom es restore UV. Erre semmi sem tortenik... Foldobom a fajlt is. Meglesned, ha van ra par perced ?
-
-
Valószínűleg abba a komponensbe nem kell belemenni. Valahogyan nekem amúgy is "megszűnik" utána. Az eredeti felület még mindig elérhető kell(ene) legyen. Itt vannak a lépések, ahogy én csináltam.
-
Udv Csaba
Egyszeru kerdesem lenne hozzad, ezt hogyan csináltad??
-
FredoScale pluginnal. Először megtekertem, aztán meghajlítottam.
-
Eljátszottam vele, ez lett a végeredmény.
-
Van egy-két érdekes árnyék benne. Tudnál egy képet csatolni SketchUp monochrome-ban a rejtett élekkel együtt? (Vagy akár az skp file-t)
-
Sajnos az ami a kepen van modell nem mentettem el, szoval csinaltam meg 1et annyi kulonbseggel, h. amikor megtekertem fredoval a number of slicingnál megnoveltem a szamot igy valosabbnak tunnek az arnyekok.
-
Igen, épp erre voltam kíváncsi (és valószínűleg nagyjából ezt is javasoltam volna).
Mi lesz ebből, sinkófa?
-
Nem tudom, h. néz ki egy sinkofa, szoval nem annak keszult Csak próbálkozom a modellezéssel .
Advertisement