Papírmodellek készítése
-
@gogabi79 said:
@gaieus said:
Gabi, itt segít mindenki ahogy tud. Vannak szabályok viszont - azokat be kell tartani. Még csak azt sem mondom, hogy "sajnálom", mert ez így kéne másutt is normális legyen, csak hát nem az.
Én próbáltam valamiképpen "lájtosan" felhívni a figyelmed erre (ahelyett, hogy mint fórum adminisztrátor, rögtön valami hivatalos figyelmeztetéssel éltem volna - mint hogy rendszeresen szoktuk) úgyhogy kérlek, te is könnyítsd meg az én dolgomat!
ok.rendben!Szép és kellemes hétvégét és pihit mindenkinek!
miért nem olvassa be a pepa a kmz-t?mi lehet a hiba,a gond vele?egy időben mindig beolvasta amit elmentettem a su-ppal kmz be
-
Megvan még a SU 6-osod? Vagy a 7.0? Az a "baj", hogy a 7.1-es kmz-jével még nem minden program kompatibilis. Ha gondolod, megpróbálhatom neked a SU 6-tal exportálni és meglátod, hogy az működik-e (ha neked nincs meg). De éppenséggel még letöltheted azt is a Google honlapjáról.
-
@gaieus said:
Megvan még a SU 6-osod? Vagy a 7.0? Az a "baj", hogy a 7.1-es kmz-jével még nem minden program kompatibilis. Ha gondolod, megpróbálhatom neked a SU 6-tal exportálni és meglátod, hogy az működik-e (ha neked nincs meg). De éppenséggel még letöltheted azt is a Google honlapjáról.
nem probáltam még a 6 -ost ki sem a 7.0 .viszont a 7.1 es van meg
-
Itt le tudod tölteni a 6-os pro verzióját:
http://sketchup.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=60107
Ne aggódj, ha lejár a 8 óra használat, simán működik tovább az ingyenes változat funkcióival (és hát a kmz export az benne van az ingyenesben is). -
@gaieus said:
okés.
-
@gaieus said:
a Su 6ost felraktam probaként,de a kmz-t a p k d az nem jeleniti most meg betölt és semmi mást,a 3d fálj beolvassa viszont
-
Ne haragudj, de ezt most nem értem. Mi nem jeleníti meg a kmz-t?
Amúgy a SU 6-ban kétféle Google Earth export is van, próbáld ki mindkettőt!
-
@gaieus said:
Ne haragudj, de ezt most nem értem. Mi nem jeleníti meg a kmz-t?
Amúgy a SU 6-ban kétféle Google Earth export is van, próbáld ki mindkettőt!
szoval a sketchupba mikor elmentek valamit kmz be majd azt megnyitom a pepakura designerbe ott nem jelenik meg a kmz fálj.betölt de semmi,nem jelenik meg.
-
Hát, sajna itt megáll a tudományom; sosem használtam a pepakurát. Próbáltad az összes kmz export lehetőséggel, amit fentebb említettem?
-
@gaieus said:
Hát, sajna itt megáll a tudományom; sosem használtam a pepakurát. Próbáltad az összes kmz export lehetőséggel, amit fentebb említettem?
megtaláltam a hibát és mostmár jolett.beolvassa a kmz fáljt a pepakura a su nál fálj elmentésénél az exportnál van kettö kmz egy sima google eart kmz és egy google eart4 kmz.csak én hirtelen nem jóra állitottam.ugy szégyelem magam emiatt.
-
Na, akkor jó. Tartsd meg ezt a SU 6-ot, mert egy csomó program még csak azt a kmz file-t tudja megfelelően használni.
-
@gaieus said:
Na, akkor jó. Tartsd meg ezt a SU 6-ot, mert egy csomó program még csak azt a kmz file-t tudja megfelelően használni.
rendben.megtartom!!
-
Nahát-nahát!
Papírmakettre is lehet használni...
Imádtam régen papírmakettezni.
Ez volt a legutolsó munkám, ami még befejezésre vár:
koala_i_e_a4.pdf
Ami még vár kinyomtatva a szekrányben:
himeji-castle_i_e_a4.pdf -
Hát ezek igen jópofa dolgok, mondhatom! Egy gyerektáborban voltunk a múlt héten és pont ilyesmiről volt szó.
-
@gaieus said:
Hát ezek igen jópofa dolgok, mondhatom! Egy gyerektáborban voltunk a múlt héten és pont ilyesmiről volt szó.
... mármint ..?
-
Hát mint ilyen széthajtogatható (illetve gyerekeknek összeragasztgatható) modellekről.
-
@gaieus said:
Hát mint ilyen széthajtogatható (illetve gyerekeknek összeragasztgatható) modellekről.
Tudom ajánlani!
Vannak nagyon egyszerűek is, sőt színezés nélküliek is. Ez nem csak a térlátást és a kézügyességet fejlesztik, hanem összeállítás előtt minde gyermek a saját ízlése szerint ki is színezheti. A neten nagyon sok ingyen letölthető papírmakett található.
http://www.papertoys.com/
http://cp.c-ij.com/en/contents/1006/
A teljesség igénye nélkül. -
Na jó, itt arról lenne szó, hogy mindenféle római katonai objektumot tudjanak így megépíteni (az egész tábor ilyesmikről szól). Vagyis nekünk kéne előre megmodellezni, aztán "kiteríteni", kinyomtatni és csak aztán jöhetnek a gyerekek.
-
@gaieus said:
Na jó, itt arról lenne szó, hogy mindenféle római katonai objektumot tudjanak így megépíteni (az egész tábor ilyesmikről szól). Vagyis nekünk kéne előre megmodellezni, aztán "kiteríteni", kinyomtatni és csak aztán jöhetnek a gyerekek.
Értem.
-
Sza Mindenki!
Jön a tél, itt falunk ilyenkor több szabadideje van az embernek. Ezért ismét elkezdtem nézegetni a félkész papírmaketteimet. Aztán nagy buzgalommal szétnéztem a neten is. Ismét. Megtaláltam a http://www.tamasoft.co.jp/pepakura-en/ honlapon a Pepakura programot. Ismét. Most nem menntem el mellette, hanem letöltöttem a free verziót, kipróbálásra. Igazából egy pofon egyszerű program. Kell egy modell (többek között KMZ és DEA is jó... hajrá SU). Ezt csak meg kell nyitni a programból. Majd, ha a szoftverre bízzuk, akkor csak egy "Unfold" nyomógombra kattintás és már kész is. Na azért ez még egy egyszerű modellnél sem eredményez hiba mentes terítést. Sebaj, mert kivágás előtt akár meghatározhatjuk, hogy mely élek legyenek elvágva.
Az első próbálkozásom eredménye itt:
Advertisement