Nyomtatás mérete?
-
A kontrolzé segített. (nem jókor nyomtam azelőtt - még a nyomtatópanel megjelenése előtt kell)
Cigizgetés közben esett le a tantusz, hogy ezt azért javallottad, hogy a háttérzaj kisebb legyen így.
(érdekes: Ha kérem csak fekete patron használatára, akkor ezt a háttér halvány kifestését hol elhagyja, hol nem. A PDF-en például nincs rajta. Butaság volt a nyomtató modult így alkotni. Legjobb lenne, ha alapban nem lenne ez a háttér nyomtatás, ám ha valakinek szűkséges, bekapcsolhatná...) -
A Window > Preferences > Styles panelen, az "In model" (kis ház) > Edit > "Background settings" alatt eltüntethetsz minden zavaró hátteret: kapcsold le az eget és a földet (famunkához minek is), a hátteret meg állítsd fehérre
(Ha a Pro verzióval dolgoznál és használnál LayOut-ot, így klassz, háttér nélküli, vagyis átlátszó hátterű png fájlokat is lehet csinálni képszerkesztgetés nélkül).Megjegyzem ha megtettél minden ilyen stílus (meg egyéb) beállítást, a File menü alatt elmentheted az üres dokumentumot "Template"-ként és a Window > Preferences > Template alatt kiválaszthatod magadnak ezt a saját fájlt (lehet,hogy erről már volt szó...) akár úgy is, hogy több "Scene"-t készítesz benne különböző stílusokkal (pl. külön a nyomtatáshoz).
-
Ujjé! Kinyomtattam direktbe, és tutipontosan 95 mm a papíron is. Nnna, végre ez is ki van pipálva, léphetek tovább.
Köszönöm a soksok segítséget. Már egész otthonosan kezdek mozogni a SU-ban Lassan komoly kezdőnek fogok számítani (azért még rengeteg kérdésem lesz biztosan) -
Na, Hál' Istennek! Örülök, hogy sikerült (sokszor kételyeim voltak,jól magyarázom-e vagy egyáltalán hogy valójában mi micsoda ott a beállításoknál, mert hát én tényleg nem szoktam nyomtatni csak próbaképp, ha valakinek gondja van vele).
-
@gaieus said:
... mert hát én tényleg nem szoktam nyomtatni csak próbaképp, ha valakinek gondja van vele).
Ahhoz képest egyből jó helyre tapintottál.
Nekem ez most igazán jó segítség volt. Köszönöm! -
Na jó, persze,mert volt már ilyenre példa.
-
Ez az első alkotásom, amit előbb a SU-val készítettem, aztán irány a műhely.
Vedd úgy Gai, hogy ezt együtt készítettük!
-
Ha! Jópofa! Ezen tudnak a kisgyerekek "kutyagolni" is?
-
@gaieus said:
Ha! Jópofa! Ezen tudnak a kisgyerekek "kutyagolni" is?
...háát a monitorhoz arányítva igen kisgyereknek kell ahhoz lenni...
(Nekem is volt ilyen gondolatom, h "hintakutya", fakutya - ha nagyobban készítem el, de a koncepciója annak legközelebb kb 2 év múlva jöhet el.) -
-
Hm. Érdekes, most nekem is szét akarta először pakolni. Aztán elforgattam és egy kicsit közelebb raktam az origóhoz (elmentett fájl csatolva) és így engedte kinyomtatni (pdf fájl szintén csatolva).
-
@gaieus said:
és így engedte kinyomtatni (pdf fájl szintén csatolva).
-
Nem engedi beállítani, hogy 1 az 1-hez méretben nyomtassak.
Miért?
-
Előzőleg beéállítottad-e
- a kamerát "Parallel" állásba
- és bvalamelyik "Standard view"-t (mint top/front/left stb.)?
-
Igen.
És ezt ebben a topikban rögtön a legelső válaszodban már meg is írtad nekem még tavaly.Ne haragudj a figyelmetlenségemért, a választ pedig köszönöm!
-
@thyeby said:
Igen.
Na most ha beállítottad, akkor miért te lennél a figyelmetlen?
Fel tudod tölteni ide a fájlt? -
Az az igen nem az az igen.
Nem volt beállítva, s amint megtettem, rendben ment a nyomtatás.
(Persze hogy perspektívikus nézetben kínoztam szegény SU-t!)
Aztán megnéztem, hogy ezt valamikor már írtad - és megszégyeltem magam.
Mégegyszer elnézést! Szoktatnom kell magam kicsit korrektebb működésre.
(Úgy húsz évvel ezelőtt láttam a Love Story-t. Egy gyönyörű idézet belőle:
"Élj úgy, hogy ne kelljen azt mondanod, hogy I'm sorry!") -
Ah, értem.
-
Szia Csaba!
Örök problémám a méretarányos nyomtatás. Valahányszor szükségem lenne rá, mindannyiszor a bepisilés határáig elveszítem az egyébként nem szűk türelmemet.
Megjegyeztem az instrukcióidat: Paralell módban valamely nézet kiválasztása után a print panelon 1:1 (rajz:nyomtatási méret) arányt állítok. De kevés.Első körben is több lapra akarja tenni, ami nekem még akkor is bosszantó, ha jó méretet nyomtat. Másodszor is, a papír méretét nem engedi kedvemre állítani. (Megjegyeztem azt is, hogy közelebb vitted az origo-hoz, akkor jól működött a dolog.)Mindig kitalálok valami trükköt, és megoldom, de így kínlódás, mert sok időmet rabol el. (Ma az volt a trükköm, hogy egy pontosan A4 méretű téglalapba, mint keretbe rajzoltam, és kértem a fit to page opciót.További hangolgatások a margó miatt, és még mindig három lapra tette, de legalább a középsőre került tisztán, mérethelyesen.)
Ha segítenél abban, hogy pontokba szednéd a procedúrát, miket kell ellenőriznem, beállítanom ilyen esetben, hasznomra lenne. Már szégyenlek ezügyben Téged egresszírozni, hisz segítettél kétszer is régebben. A problémám viszont visszatér. (Nem küldöm a konkrét fájlt, mert hiszen már megoldottam. Ám tudom, hogy amikor legközelebb ismét nyomtatnék egy szerkesztés után, újfent lógnék a Te tudásodon, mint egy kisded a mamája kebelén.) -
Hát valójában én is csak azt tenném, amit te, mégpedig pont azzal a "kiegészítéssel", amellyel te is csináltad:
- Camrea menü > Parallel view
- ...Valamelyik "Standard view"
- Nyoj egy "Shift+Z"-t, hogy kitöltse a képernyőt és hajrá...
Igazából nincs mit hozzátenni. Nyilván a nyomtatási ablakon NEM jelölöd be a "Fit to page" kockát...
Advertisement