Kész Didier "cloud.rb" scriptje a SU6-ra.
-
Didiernek végre sikerült a SU6-os verzióra is átírnia a scriptet (itt letölthető).
Bármilyen, egyszerű txt fájlban lévő adathalmazt "construction point"-tá alakít, ezeket pedig egy újabb lépésben felszínné köti össze.
A txt fájlban a pontok x,y,z koordinátáit soronként kell bevinni (minden pont egy sor). A tizedesjel pont (.) kell maradjon, de a koordináták közti elválasztó karakter lehet szóköz, vessző, pontosvessző meg egy csomó más.
A plugin lehetőséget ad arra, hogy külön rétegen (Layer) helyezzük el a ponthalmazt, illetve így a belőle készített felszínt.
Egy újabb lépésben integrálta a korábban különálló "triangulatepoints.rb" (vagy milyen nevű) scriptjét, amellyel a ponthalmazból felszínt készíthetünk (vagy sem).
Használata szempontjából elsősorban terepfelszínek rekonstruálására, lézeres mérőállomások adatainak térbeli megjelenítésére alkalmas (nyilván minél sűrűbb a mérés, annál "finomabbak" a részletek - de annál nagyobb a fájlméret is).
-
probálom a meglévö digitalizált mintáimat bevini a SU-ba , egyenlöre a z informácio nem jelenik meg .
-
Csatolj egy ilyen txt filet, hogy megnézhessem!
-
kezdem elölröl !!
van a CNC gépemhez egy kiegészitö eszköz amivel egy tárgyat lehet digitalizálni , ehez van egy ( gyári ) szoftver enek van egy példa filéje amit ha beolvastatok a SU6 Didier point coud.rb az nagyon tökéletes lessz . feltöltöm a warehausba didier néven.
ha azt olvasatom be amit én digitalizáltam az is látja a gyári progi , de a su6- tal semmit nem csinál még be sem lovassa .
szoval azt kéne megnézni mi a külömbség a két file között .
hova töltsem fel , hogy meg tud nézni ?
tibor -
Hát ide - alant (mikor írsz választ), lehet file-pkat csatolni (attach).
-
fent van a WH. -ban didier jpg néven , hogy mit lehet a példa txt böl csinálni , szivesen kimarnám a Didiernek hálám jeléül .
-
Na de a TE fájlod!
(A Didier-ét én is megcsináltam - még a SU5-ös verzióban, annak idején...) -
szia
a csatolt filét ezek szerint nem sikerült felraknom .
tibor -
Ha sikerült volna, te is láthatnád itt!
-
gmail-en probáltam küldeni
-
Nem jött meg szerintem...
-
nálam azt mutatja , hogy elment 19 orája .
tibor
egy régebi leveledre válaszolta , hátha ez a probléma -
ugy néz ki hogy el van átkozva ez a két file .
-
Hát töltsd már föl ide - vagy küldd el mégegyszer!
-
ide nem reagál semire !!
-
szarvas pontfelhö ha space-re állitom már behozza de még a felületet nem csinálja meg
-
Töltsd le innen Didier másik scriptjét; "points_cloud_triangulation.rb" innen:
http://www.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/Ruby/em_geo_page.htmJelöld ki az összes pontot és indítsd el a scriptet a Plugin menüből (Triangulate points - azt hiszem a menübejegyzés).
-
letöltötem de ugy látszik napi egy siker van engedéjezve , mert nem hivja be a su6 a rb. -ét .pedig ott van a könyvtárban
Advertisement