Kész Didier "cloud.rb" scriptje a SU6-ra.
-
Didiernek végre sikerült a SU6-os verzióra is átírnia a scriptet (itt letölthető).
Bármilyen, egyszerű txt fájlban lévő adathalmazt "construction point"-tá alakít, ezeket pedig egy újabb lépésben felszínné köti össze.
A txt fájlban a pontok x,y,z koordinátáit soronként kell bevinni (minden pont egy sor). A tizedesjel pont (.) kell maradjon, de a koordináták közti elválasztó karakter lehet szóköz, vessző, pontosvessző meg egy csomó más.
A plugin lehetőséget ad arra, hogy külön rétegen (Layer) helyezzük el a ponthalmazt, illetve így a belőle készített felszínt.
Egy újabb lépésben integrálta a korábban különálló "triangulatepoints.rb" (vagy milyen nevű) scriptjét, amellyel a ponthalmazból felszínt készíthetünk (vagy sem).
Használata szempontjából elsősorban terepfelszínek rekonstruálására, lézeres mérőállomások adatainak térbeli megjelenítésére alkalmas (nyilván minél sűrűbb a mérés, annál "finomabbak" a részletek - de annál nagyobb a fájlméret is).
-
probálom a meglévö digitalizált mintáimat bevini a SU-ba , egyenlöre a z informácio nem jelenik meg .
-
Csatolj egy ilyen txt filet, hogy megnézhessem!
-
kezdem elölröl !!
van a CNC gépemhez egy kiegészitö eszköz amivel egy tárgyat lehet digitalizálni , ehez van egy ( gyári ) szoftver enek van egy példa filéje amit ha beolvastatok a SU6 Didier point coud.rb az nagyon tökéletes lessz . feltöltöm a warehausba didier néven.
ha azt olvasatom be amit én digitalizáltam az is látja a gyári progi , de a su6- tal semmit nem csinál még be sem lovassa .
szoval azt kéne megnézni mi a külömbség a két file között .
hova töltsem fel , hogy meg tud nézni ?
tibor -
Hát ide - alant (mikor írsz választ), lehet file-pkat csatolni (attach).
-
fent van a WH. -ban didier jpg néven , hogy mit lehet a példa txt böl csinálni , szivesen kimarnám a Didiernek hálám jeléül .
-
Na de a TE fájlod!
(A Didier-ét én is megcsináltam - még a SU5-ös verzióban, annak idején...) -
szia
a csatolt filét ezek szerint nem sikerült felraknom .
tibor -
Ha sikerült volna, te is láthatnád itt!
-
gmail-en probáltam küldeni
-
Nem jött meg szerintem...
-
nálam azt mutatja , hogy elment 19 orája .
tibor
egy régebi leveledre válaszolta , hátha ez a probléma -
ugy néz ki hogy el van átkozva ez a két file .
-
Hát töltsd már föl ide - vagy küldd el mégegyszer!
-
ide nem reagál semire !!
-
szarvas pontfelhö ha space-re állitom már behozza de még a felületet nem csinálja meg

-
Töltsd le innen Didier másik scriptjét; "points_cloud_triangulation.rb" innen:
http://www.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/Ruby/em_geo_page.htmJelöld ki az összes pontot és indítsd el a scriptet a Plugin menüből (Triangulate points - azt hiszem a menübejegyzés).
-
letöltötem de ugy látszik napi egy siker van engedéjezve , mert nem hivja be a su6 a rb. -ét .pedig ott van a könyvtárban
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement