Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Hát, a "lebutításról" azért az valamennyit elárul, hogy az eredeti skp fájl valami 5 Mb, míg a kmz változat csak 1 Mb. Nagyon kell figyelni arra, hogy mennyire tömöríti az ember a képeket, illetve hogy mekkora a geometriával és a csupán képekkel ábrázolt részletek aránya.
Mindenesetre szépen kidolgozott modell, gratula!
-
Hát, ha a legutóbbi épületedből indulok ki, akkor lekapcsoltad az éleket. Kapcsold őket vissza és akkor megtalálod a végpontokat.
Amúgy fölösleges lekapcsolni őket, mert a GE exportban úgyis lekapcsolódnak (van ilyen javaslat a tippek között, de az régebbi SU verziókra vonatkozik, amikor még exportálta az éleket is). -
Itt egy összehasonlító táblázat a Free és a Pro funkcióiról:
http://sketchup.google.com/intl/en/product/whygopro.html
A modellezési eszközök mind teljesen ugyanazok.Nagyon sok renderelő program van, nem csak a V-ray (és az elég drága és "kezdetnek" meglehetősen bonyolult is). A helyedben inkább valami olyasmivel kezdenék, mint a Podium vagy talán még inkább a Twilight.
-
Szétvágtam kissé a topikot (két, hosszabb dolognak külön topikot nyitottam).
Tartsuk meg ezt az "Üdv" topikot inkább amolyan bemutatkozó, meg fecsegő topiknak, és ha van speciális kérdés, nyissunk újat, mert aztán eltemetődik az infó.
-
Muhaha.....
Jó kis avatar, Csab...akarom mondani Caesar -
Ez kérem Gaius Caesar (ismertebb nevén Caligula)
A felirat: C(aius) Caesar Aug(ustus) Germ(anicus) P(ontifex) M(aximus) Tr(ibunicia) Pot(estate)
-
Oh, köszi megint okosabb lettem.
Annyi az input itt az SU fórumon, hogy már alig bírja a rendszerem.Amúgy az SU fórum aktív tagjaiból is lehetne csinálni egy triumvirátust.
Ezt csak azért mondom, mert szoktam figyelni hányszor lépnek be egy topikba és hát gondolom nem neked van annyi időd hogy ki-be lépkedsz a topikokból 50-100 alkalommal. Ennyi olvasó lehet itt a magyar fórumon akik nem regelnek csak olvasnak?Üdv.
-
Hát, van úgy 250 tagja a magyar felhasználói csoportnak, úgyhogy fene tudja.
-
@mdk01 said:
Ennyi olvasó lehet itt a magyar fórumon akik nem regelnek csak olvasnak?..
Üdv!
Abszolút.
Magam példájából kiindulva. Én speciel leginkább tervezésre használom, renderelés - hogy finom legyek és nőies - hidegen hagy.
De egy honi továbbképzésre beneveznék... De hát az is Írországban lesz.
Stílszerűen: Ave Caligula! (Vagy Gaius , vagy valami ilyesmi... )
Bocs, ha kicsit off voltam...
Maradok figyelő position-ba -
Szerintem nem lesz azért akadálya valami magyarországi fejtágítónak sem. Csak mivel Írországban jegyeztettük be a dolgot, legalább elkezdenünk ott kéne. Nem tudjuk egyelőre, hogyan viszonyul(na) a Google ahhoz, ha ehhez képest más országban tartanánk tanfolyást. Nem teljesen értik ők még meg azt, hogy az EU-ban van olyan, hogy szolgáltatások szabad áramlása az egyes országok között.
Na mindegy, azért én kihagytam egy helyet az "Authorized Trainer" (vagy mi) plecsninek a honlapomon (ott valahol a jobb alsó sarokban, a kezdőlapon):
http://www.sketchucation.hu/ -
Grat a honlaphoz szép letisztult, áttekinthető.
**Medvegy:**Néha azért keverjél te is az álló vízen. Már két fórumról zavartam át az embereket ide a hivatalos SU fórumra,de még mindig pang, vagy mindenki, mindent tud és csak én kérdezek. Esetleg nem mernek kérdezni?
-
Hát ez igazán hullámzó. Van, hogy nagyobb a forgalom, van, hogy kisebb.
(És kösz a gratulát )
-
@mdk01 said:
...**Medvegy:**Néha azért keverjél te is az álló vízen. ...
Üdv!
Kedves Mdk01! No és persze mindeki más is! (ld: Gaieus testvér)
A probléma nem teljesen ismeretlen. Más fórumon én is mint moderátor vagyok tag, tagok létszáma bőségesen több ezer felett van, ennek ellenére toronymagasan listavezetők vagyunk az 1-2 hozzászólásos tagokban. Valaki kérdez valamit, aztán még vissza-visszajön egyszer-kétszer, de a saját nevével már nem lép többet be. Próbálom ott is hinteni az igét, de hát vajmi kevés sikerrel. Nem is oly rég volt egy atyánkfia, aki lehordta mindennek az SU-t, hogy mennyire nem használható semmire, akkor szépen megadtam neki az adott paramétereket, ld. ez fórum cím, kéredezzen, érdeklődjön stb, aztán valahol jött a felismerés, hogy tényleg... Azóta semmi.
Ott van az a free is. Vagy túl jó, vagy túl sz...r. És a magyar már csak ilyen. Ingyen van? ... ja, persze... akkor biztos nem olyan jó, az nincs is benne... Nincs magyar nyelvű user guide? A tipikus egységsugarú felhasználó. Ha nincs ott ikonként, megette az egészet a kiscica . Bár ez ennél komplexebb probléma, amiről külön témát lehetne indítani.
De ha már továbbképzés. Nem tudom, milyen lenne szervezni egy nyári hétvégére egy valamiféle összejövetelt, vagy partit, opcionálisan összekötve egy kis barbecue sütögetéssel. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen nem egy egyszerű dolog, biztosítani a helyet, időt, energiát, megszervezni ... A résztvevők maguk gondoskodnának szállásról stb... Elvileg nem kell más csak egy laptop, meg jó hangulat. Esetleg kettő... Már laptop. Bár ettől függetlenül sem várható a fórum aktivitásának progresszív emelkedése. Csak ötletelek, dobálgatom a köveket a langyos vízbe...
További kellemes hétvégét mindenkinek!
-
Bocs, ha kicsit off voltam...
Üdv! -
Ebben a topikban nem voltál off sztem.
Melyik topikba vagy modi?Üdv.
-
Üdv!
Itt, végén egy kis reklámmal. Ez azért egy kicsit más világ, de talán választ ad arra, mire is használom én voltaképpen az SU-t. Itt-ott a neten vannak még elszórva munkáim, de ez már egy következő hozzászólás .
Kellemes hétvégét mindenkinek!
-
@mdk01 said:
.....vagy mindenki, mindent tud és csak én kérdezek. Esetleg nem mernek kérdezni?
Figyellek titeket, én inkább olvasós fajta vagyok.
-
Sziasztok!
Új vagyok. Sketchup 8-at használok és lenne egy gondom.
Lépcsőket tervezek és az a gondom, hogy szeretnék a tervből kiszedni egy részletet, amit nagyítva szeretnék kinyomtatni. Nem tudom, hogy hogyan tudom kinagyítani egy részét a rajznak és nagyítva kinyomtatni.Tudtok segíteni?
köszi -
Szia Gáspárlépcső (vagy Gáspár? ) és üdv a fórumon...
Mint a privátban is írtam, nem pontosan értem, hogyan dolgozol. Mikor megvagy egy lépcsővel, azt hogyan "adod elő"? Kinyomtatva? PDF vagy kép exportban? Simán SketchUp-ban vagy LayOut-ban (ehhez kell a Pro verzió)? Egyáltalán; méretarányosan?
Igazából bármikor ráközelíthetsz egy részletre és akkor csak azt nyomtasd/exportáld, amit a képen látsz.
Vagy csinálj belőle komponenst > Jobb kattintás > "Save as..." és mint külön modell fájlt, meg tudod nyitni és úgy nyomtatod/exportálod, ahogy akarod.
-
üdv Sketchellők
Régóta szórakozok ezzel a programmal és nagyon imádom. Most kisebb nagyobb kihagyás után újra feltettem a dolgot, és egy hatalmas projectbe fogtam bele. Egy sorozatot készítek, ami két középkori város őr kalandjait mutatja be. Egyenlőre még nem tudom h képregény v animáció formájában fog-e létezni a dolog. Utóbbi a végső cél, de gondolom nem kell magyarázni ez mennyivel bonyolultabb Szóval remélem még aktív a forum, és gyorsan kapok választ esetleges kérdéseimre amik főlleg a renderelést fogják illetni. Ezt a részét nem szeretem a dolognak xD
Akit esetleg érdekel a dolog, illetve szeretne csatlakozni, az msn-en elérhet. Ott többet online vagyok. wanzer@hotmail.HU
Advertisement