Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Az animáció fülön ezeket állítsd be
-
nah most mükszik, bár elég randa a felbontás + az a vízjel dehát most no, ez van. Nem bonyolítottam túl a dolgot, nem adtam meg fényeket v textúrát, nem sokára kész lesz és feltöltöm.
-
Hát egyszer Karácsonyra kérj egy Twilight licenszet.
Vagy vállalj el kisebb-nagyobb melókat vele és keresd meg az árát. Én sem vettem még nagyon másképp ilyesfajta szoftvert (igaz, épp ezt ingyen kaptam)
-
Kinőttem már abból a korszakból h én karácsonyra bármit is kapjak Még sz.napra sem szoktam nem h karácsonyra
Milyen melóra gondolsz, és hol találni ilyesmit? Ez nem hangzik rosszul xD Időm és kéztetésem lenne rá
edit: nos elkészült, minden féle extra nélkül se +fény se textúra csak a nyers model renderelve. Képeket kaptam (ami mondjuk logikus és teljesen elfogadható) amikből csináltam egy gifet, (amiből csinálhattam volna videót is de minek. ) szval itt van : http://www.kephost.com/view3.php?filename=fo0bekjg8pirs1eogwg8.gif egész pofás lenne ha nem lenne felbontás korlát és vízjel. Úgy érzem a Lumion lesz az én emberem.
-
Na, jó lett. És kétségtelen, hogy ezek igen nagy, durung vízjelek. Az ingyenes Lumionban is van (1) vízjel, de korántsem ennyire tolakodó.
Viszont ott másképp (és a Lumionban) kell majd animálnot (hacsak nem használsz 3DMax-ot is)
-
nah átnéztem a tutorialokat meg néhány kreálmányt Lumionhoz majd átimportáltam a saját kis városkámat és próbálgattam. Kb ezzel is azt tudom elérni mint a Keyframe és Lightup plugin kombóval, h mozgatni tudom a modelleket és real time renderelni. Igaz ebben iszonyat durván állaza őket. Egész biztos fogom még használni a dolgot egy másik project keretein bellül. Viszont fizikai szimulációt SZERINTEM nem tud sajnos. Amúgy picit "creator" érzésem volt miközben használtam, csak letettem a modelleket, beállítottam és kész.
Indigo Render plugint próbáltad már? Van véleményed róla? A videó szerint az is kezeli a SP-t. http://www.youtube.com/watch?v=cZ3TKfDPxVw
-
Mondtam, hogy nem a SP szimulációhoz hasonló és neked kell mozgatnod a dolgokat. Viszont ez mit jelent: "Igaz ebben iszonyat durván állaza őket"? (hacsak nem "alázza")
Indigóval még akkor próbálkoztam, amikor ingyenes volt és gyermekcipőben járt. Akkor semmire nem jutottam vele. Azóta komoly program lett, de én erről már lemaradtam.
-
igen "alázza" akart lenni bocs csak már álmos voltam. és megint csak bocs a késői válaszért nem igazán voltam mostanság gépnél. Picit más kategóriában lenne most kérdésem. Ha van két panel egymás melett, h tudom egybe tenni őket? gondolom vmi olyasmi lehet mitn az excel táblázatnál mikor két mezőt egybe nyitsz, de nem sikerült megtalálnom a hogyan módját. Nem a stílusról v a nézetről van szó mert egy modelen bellül láttam olyat h egyik ilyen a másik olyan. Egész pontosan erre gondolok :
nem tudom mennyire látszik ez egy fej lesz+nyak..a nyakon nem láthatóak a szélek (edge?) a fejen viszont igen. Hogyan lehet megoldani ezt?
illetve még egy..ha HIDE-olok valamit akkor azt utána h tudom újra láthatóvá tenni? ha a helyére kattintok ahol lennie kéne akk nem történik semmi :S
(uww bocs a sok kérdésért..annyira ciki ez h mindig csak kérdezek és mivel nincsenek itt nálam tapasztalatlanabbak így én nem tudok segíteni nekik nem érvényesül az adok-kapok elv :S )
-
Legjobb nem a hide-dal elrejteni az éleket, hanem a smooth paranccsal elsimítani őket. A hide után szögletes marad a forma, de a smooth után lekerekedik (a körvonala azért nem).
Ha fogod a radírt (Eraser) és nyomva tartod a Ctrl billentyűt, akkor el tudod simítani az éleket. Shift billentyűvel pedig "csak" elrejted. A View menü alatt van egy "Hidden geometry" parancs, amellyel láthatóvá tehetsz bármi rejtett elemet. Így ki tudod választani és az Edit alatt, az Unhide > Selected visszacsinálja láthatóvá. Ha csupán élekről van szó, a Shift+Ctrl+Radír is megteszi.
-
uw ez nagyon jó, és a hiden geometriával az elsimított részeket is újra láthatom és tudok velük dolgozni. Ez mekkora jó! Köszönöm szépen
-
Ha nincs semmi előre kijelölve, akkor a Move eszközzel a végpontok fölé mehetsz és mikor megjelenik a zöld pötty, akkor megragadhatod és mozgathatod. Ilyesfajta "szobrászkodásnál" elég hasznos lehet.
-
igen azt gyakran használom a fejnél jól jött a dolog..a kézfejjel iszonyat sokat szenvedtem Oo...am lehet olyat h csinálok kijelölés "csoportokat"? olyasmire gondolok mint a groupok de ez arra lenne jó h beállítok mondjuk 5-6+ objectumot és elmentem az 1-es gombra v menüre és ha megnyomom a gombot akkor kijelölődnek azok az objecktek? és nem kell egyenként végig kattintani az összeset. Ilyesmi lehetséges?
szerk: közben elkészült a model, sztem egész jó lett ha mondhatok ilyet a saját alkotásomra. még majd kifog egészülni pár kieggel, kilógó drótokkal, alkatrészekkel, illetve textúra sincs rajta, csak a stock vanilla model:
ilyen lett, ez az első render róla.
majd kipróbáltam h tényleg tudom-e rendesen mozgatni. Teljes mértékben működik a dolog! +itt már a fény is jobb vmivel nem annyira "vakító" az figura.
-
@unknownuser said:
...lehet olyat h csinálok kijelölés "csoportokat"? olyasmire gondolok mint a groupok de ez arra lenne jó h beállítok mondjuk 5-6+ objectumot és elmentem az 1-es gombra v menüre és ha megnyomom a gombot akkor kijelölődnek azok az objecktek? és nem kell egyenként végig kattintani az összeset. Ilyesmi lehetséges?...
Ha komponensek, akkor lehet, de akkor mindegyiknek ugyanannak kell lennie.
-
Sziasztok!
Gondoltam bejelentkezek, ha már egyszer regisztráltam. Teljesen zöldfülű Sketchup-user vagyok, egy-két hete kezdtem használni, és 3D tapasztalatom sincs, úgyhogy lehet, hogy hülye kérdéseket fogok feltenni, ezekért előre is elnézést!
Néhány éves távlatban saját házat szeretnénk építeni, és az elképzeléseinket/ötleteinket szeretném formába önteni. Kockás lapon kezdtem, majd Excelben csináltam komplett alaprajzot, sőt homlokzati rajzokat is. (Mi mindenre jó az Excel? ) Aztán pár hónapja már belebotlottam a Sketchupba, de első próbálkozásra teljesen használhatatlannak tűnt, és feladtam, mielőtt igazán elkezdtem volna, le is töröltem a gépemről. Másodszori nekifutásra már sikerült alapszinten elboldogulni vele, és most már kezdek ráérezni az ízére. Böngészem a video-tutorialokat, próbálok minél többet tanulni belőlük.
Üdv:
Attila -
Szia Attila és üdv!
Ilyesmire pont jó a SketchUp - és ezek szerint elég időd is van, míg tényleg belefogtok a házépítésbe.
-
Dörner, üdv a SU világában!
Ha bátoríthatlak egy kicsit, én is így kezdtem...aztán teljesen "függő" lettem.
Manapság napi több órát dolgozom SU-val, és ha elakadok keresek tutorialt, vagy böngészem fórumot.
De legjobb módszer,ha részt veszel oktatáson. Erről többet "Gaieus" hivatott mondani.Ha gondod van kérdezz, valaki biztos fog segíteni.
Üdv: ChSmith
-
Sziasztok!
Köszönöm a bátorítást!
Sajnos 2-3 évbe beletelik, mire összeáll a házunk finanszírozása. Addig is beleásom magam a témába, hogy minél átgondoltabb, az igényeinknek pont megfelelő házat tudjunk épít(tet)ni.Az alapfunkciók begyakorolásával lassan végzek, és néha már azon kapom magam a munkahelyemen, hogy alig várom a nap végét, hogy hazaérve tovább haladhassak a programmal.
Két kérdés merült fel bennem:
- Használható a Sketchup professzionális építészeti tervezésre? Vagy arra inkább a profi programok (ArchiCAD, AutoCAD) közül szoktak választani?
- Várható mostanában új SU verzió? A version history szerint másfél-két évente jön ki új verzió, és 8-as 2010. szeptemberben jelent meg.
-
Valójában használható tervezésre, főleg a Pro verziója, mivel ahhoz jön még egy 2D dokumentációs program is. Természetesen sok olyan funkció hiányzik belőle, amelyek azokban a "nagy" programokban megvannak (költségszámítás, statikai elemzés stb. de egy családi háznál ez amúgy sem a legfontosabb dolog nyilván, bár nem árt, ha nem dől össze a végén), de hát amíg tussal, papírra terveztek a mérnökök, addig is felépültek az épületek. Érdemes belepillantani ebbe a topikba a LayOut Fórumon pl.
Hogy várható-e mostanság újabb verzió? Fene tudja. Sosem mondják meg előre.
-
kis kihagyással újra sketchupolok (meghalt az egerem görgője..zoom nélkül meg elég nehézkes a dolog..de már úton van az új Razer deathadder-em )
megint kérdéssel állítok ide (mint mindig..nem idegesítő amúgy? :S ) Twilightban ha jól emlékszem otthon vagy, lehet benne olyat h egy panelt v egy groupot kiválasztok h nah ez világítson? egy drót szerűen össze vissza kanyargó elemet szeretnék ha fényt vetne ki magából. Lehetséges ilyesmi?
-
Persze. A Templates alatt van egy olyan kategória, hogy emitter.
Nagyon vigyázz viszont, mert egy "össze-vissza kanyargó elem" rengeteg felületből állhat (és ezt még a Twilight meg is duplázhatja, mert mindent háromszögel). Minél több a fényforrás, annál lassúbb a render. Ha az nem nagyon fontos, hogy valóban ez "vesse" a fényt, hanem hogy csak világítani "látsszon", akkor állítsd "fake (hamis) emitter"-re. Ha mégis ez fog világítani, akkor mindenképp valamelyik "Interior progressive" renderelési módszert (9-10-11) válassz, különben a büdös életben nem végzel a renderrel. Ezek szemcsésen "kezdenek", majd fokozatosan tisztulnak. Akkor ér véget a renderelés, amikor úgy látod, hogy most már elég tiszta és abbahagyod (és persze elmented a képet), különben az idők végezetéig renderel (vagy ha jól emlékszem, max. 10.000 menetig, de arra nincs elég idő a végítéletig).
Advertisement