Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Na jó, akkor majd meglátom.
-
nem sokára jön az első teaser videó, és ott megláthatod h kb miről is van szó..csak a render menne már
-
Hát, mint írtam, abban nem sokat tudok segíteni sajna.
-
És abban tudnál segíteni, hogy pl. egy trapéz méretezésénél a szögek méreteit hogyan tudnám megjeleníteni?
-
Szervusz Károly (és "üdv a fórumon")!
Van egy plugin, amelyik szögeket jelenít meg:
http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=110
Másképp viselkedik viszont, mint a "hagyományos" dimension eszköz; ugyanis nem "dinamikus", vagyis ha változik a szög, újra kell futtatnod. Egy "group"-ot hoz létre, benne egy ívvel és a szög értékével. -
hali hali! él még a forum? Tavaly mikor erre jártam egy fél projectet hagytam félbe géphalál végett és mire megcsináltam ezer más millió dolgom lett. Most újra erre az ágra keveredtem, és belevetettem magam egy nagy projectbe. Még csak próbálgatom h az elképzeléseim működnének el a "valóságban" és úgy tűnik mindenre van megoldás. Azért jó lenne ha lenne hol kérdezni ha baj van, v segíteni a kezdőbbeknek
-
Hát, én azért azóta is vagyok...
-
Üdv!
Meg én is...
Bár inkább csak nagy okosan hallgatok. -
Nocsak, nem fagyott be a fórum mégsem?
-
Üdv!
Már hol fagyott volna be??
Természettudományos ismereteim alapján az elektronok mozgása az abszolút nulla fok közelében áll le, akkor mi ehhez képest a -24-25 fok??
De most nem kérdezősködök, inkább havat hányok.
Melleseleg, ha megkésve is:BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
-
Ln úgy tudtam, hogy abszolút nulla fok közelében az anyagok szupravezetővé válnak, vagyis az elektronok még őrültebben tudnak száguldozni!
A hóhányásból nekem elegem van. Ráadásul befagyott a teraszomon a lefolyó, és ha nem akarom leáztatni az alattam lakót, folyamatosan merhetem a vizet.
-
nah ezt örömmel hallom Igen utolólag boldog új évet, bár ebben már jócskán benne vagyunk. Olyan projectbe kezdtem bele (szigorúan a magam szórakoztatására) h építek egy várost majd légicsapással ezt a földig rombolom. Ott tartok h van egy bevásárló központom meg 4db tömbházam. De már most eléggé beszaggat az engine. Sketchuppal csinálom. Tudtok erre vmi megoldást? illetve h ha mondjuk renderelném akkor gondolom a végső videóban nem szaggatna a dolog? itt egy alpah változat a jelenlegi kinézetről render meg minden nélkül: http://www.youtube.com/watch?v=PiGqSVE9Lkk&list=UUooZSWYLpckGacPvgQWfxTw&index=1&feature=plcp Azért nincs kidolgozva mert csak próbaként épült ez a rész h tudjam, egyáltalán működik-e a dolog.
-
Ha jól látom, ez Sketchy Physics? És hogyan csináltad a videót? Ha csak amúgy valami képernyőrögzítő eszközzel, akkor nyilván a SketchUp valós időben futott és hát ha szaggat, akkor szaggat.
Video exportnál nyilván nem szaggat, mivel ott szépen kiszámolja a képeket (legfeljebb lassúbb). Csak az persze nem exportálja a Sketchy Physics animációt. Az egyetlen renderelő program, amelyről tudom, hogy exportálja, az a Twilight. Van próbaverziója is (bazi nagy vízjelekkel), amúgy meg nem vészes éppen: $99.
-
Igen Sketchy Physics ezt elfelejtettem írni. Igen valós időben fut a dolog és bandicam képernyő rögzítővel vettem fel. (nagyon jó progi, képes full HD-ban rögzíteni és jovval kisebb frame lassulást okoz mint pl a Fraps. Ha valaha ilyesmire lesz szükséged ezt tudom ajánlani.)
Twillight próba verziót próbáltam, viszont az sztem nem tud videót készíteni. Mármint a free verzió. Legalább is én nem tudtam működésre bírni. A fizetős megoldást most nem tudom igénybe venni sajnos, 21ezer ft egy hobbyra elég sok sajnos (tényleg miért nincs egy olyan fizetési modeljük egyik render proginak sem ami a hobby sketchupolóknak van? Sztem a lehető legkevesebb ember használja munka céljából a programot. )
Próbálkoztam több megoldással is, pl átexportálni UDK-ba a modelt (Unreal devlopment kit) az jóval gyorsabb engine. Viszont ott is ugyan az a baj, h a Physics-et nem ismeri. (viszont annak van saját fizikai motorja hátha az mükszik ha darabokban viszem át, még tesztelgetem a dolgot.)
Illetve találtam Youtubon egy ilyen videót. http://www.youtube.com/watch?v=noixU8g2S5A Elég durva, ha jól látom real time renderel és még mozgathatóak is a modellek. Nem tudom próbáltad-e már a plugint úgy mükszik h csinálsz egy scene-t majd még egyet de a következőben már elmozgatsz egy modelt és így tovább. Mikor lejátszod akkor az elmentett kockánként fog mozogni a dolog. Sőt nem is kell minden egyes képkockát megadni, elég ha megadod a kezdő és a végpontot a többit már ő megcsinálja. Egyetlen gond h ugye nem kell elindítani hozzá a Sketchy Physics-et és így a rombolást nem tudja kiszámítani, max úgy tudnám megoldani h egyenként szétbontom az épületeket mikor becsapódnak a rakéták. Az meg nem kis meló. A lightup plugin viszont tényleg érdekes plugin, szépen lerendereli amit kell, igaz ez elég sokáig tart, de utána real time mozgathatod a kamerát meg minden és nem lassul. Neked erről a megoldásról mi a véleményed?
apropó nem gáz h ide irogatok, v nyissak neki egy új topicot? illetve van már vmi hasonlóval foglalkozó beszélgetés?
-
Ha több bejegyzés összejön, majd legföljebb szétvágom.
Én úgy tudom, hogy a Twilight próbaverziója tud filmet exportálni. Majd megkérdem. Amúgy - bár értem, hogy neked nem olcsó, azért ez az egyik legolcsóbb renderelő.
A keyframe animation-t ismerem, de nekem nincs meg (igazából én nem nagyon animálgatok). Ami ott renderel, az viszont a LightUp. Ha egyszer végigfutott a renderelés, utána már valós időben bolyonghat az ember benne (illetve exportálhat filmet).
Nézd meg ezt esetleg. Abszolúte nem tudja a Sketchy Physics animációt, de van saját animációja. Igaz, tömegkatasztrófát nem próbáltam még vele.
-
hm nagyon érdekesen néz ki ez a plugin, a promo videó alapján elég ügyes. Megpróbálkozom vele, köszönöm
aw 600+ megás plugin, nem gyenge -
Nem, ez nem plugin hanem egy teljesen önálló program. Az ingyenes SketchUp-ból Collada (dae) formátumban tudsz exportálni és azt importálni oda. Ha még nem tetted meg, érdemes telepíteni a legújabb SketchUp verziót (Karácsony előtt jelent meg), mert az nem nevezi át a textúrákat, mint a korábbi.
Amúgy a Lumionnak hamarosan lesz magyar változata is.
-
OK, szóval rákérdeztem és (nekem egyelőre) úgy tűnik, hogy semmilyen korlátozás nincs az animáció exportban Twilight-ból (csupán a képeknél is meglévő 800 pixel és a vízjel).
http://twilightrender.com/phpBB3/viewtopic.php?p=24469#p24469
Azért rákérdeztem, hogy a válaszában az "export" alatt mit ért - logikusan nem a video exportját, hanem az XML exportot kéne (amelyiket aztán Kerkytheában meg lehet nyitni) de ez amúgy sem működne SP-szel.
-
oh értem. Most jött le a cuccos, telepítem és megnézem mit tudok vele kezdeni, aztán majd jelzem. Köszönöm szépen a tippet.
vetettem rá egy gyors pillantást. Elősször betöltöttem a példa projecteket, hát ez valami hihetetlen. Mintha ha valami játék enginet néznék működés közben. Majd betettem a saját kis épületeimet és azzal is csodát művelt. Azt hiszem este neki fekszek a dolognak.
-
nagyon szépen köszönöm. Akkor csak nekem nem sikerült működésre bírni. Neki is fekszek megnézem mit tudok vele kezdeni.
Advertisement