Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Hát, én azért azóta is vagyok...
-
Üdv!
Meg én is...
Bár inkább csak nagy okosan hallgatok. -
Nocsak, nem fagyott be a fórum mégsem?
-
Üdv!
Már hol fagyott volna be??
Természettudományos ismereteim alapján az elektronok mozgása az abszolút nulla fok közelében áll le, akkor mi ehhez képest a -24-25 fok??
De most nem kérdezősködök, inkább havat hányok.
Melleseleg, ha megkésve is:BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
-
Ln úgy tudtam, hogy abszolút nulla fok közelében az anyagok szupravezetővé válnak, vagyis az elektronok még őrültebben tudnak száguldozni!
A hóhányásból nekem elegem van. Ráadásul befagyott a teraszomon a lefolyó, és ha nem akarom leáztatni az alattam lakót, folyamatosan merhetem a vizet.
-
nah ezt örömmel hallom Igen utolólag boldog új évet, bár ebben már jócskán benne vagyunk. Olyan projectbe kezdtem bele (szigorúan a magam szórakoztatására) h építek egy várost majd légicsapással ezt a földig rombolom. Ott tartok h van egy bevásárló központom meg 4db tömbházam. De már most eléggé beszaggat az engine. Sketchuppal csinálom. Tudtok erre vmi megoldást? illetve h ha mondjuk renderelném akkor gondolom a végső videóban nem szaggatna a dolog? itt egy alpah változat a jelenlegi kinézetről render meg minden nélkül: http://www.youtube.com/watch?v=PiGqSVE9Lkk&list=UUooZSWYLpckGacPvgQWfxTw&index=1&feature=plcp Azért nincs kidolgozva mert csak próbaként épült ez a rész h tudjam, egyáltalán működik-e a dolog.
-
Ha jól látom, ez Sketchy Physics? És hogyan csináltad a videót? Ha csak amúgy valami képernyőrögzítő eszközzel, akkor nyilván a SketchUp valós időben futott és hát ha szaggat, akkor szaggat.
Video exportnál nyilván nem szaggat, mivel ott szépen kiszámolja a képeket (legfeljebb lassúbb). Csak az persze nem exportálja a Sketchy Physics animációt. Az egyetlen renderelő program, amelyről tudom, hogy exportálja, az a Twilight. Van próbaverziója is (bazi nagy vízjelekkel), amúgy meg nem vészes éppen: $99.
-
Igen Sketchy Physics ezt elfelejtettem írni. Igen valós időben fut a dolog és bandicam képernyő rögzítővel vettem fel. (nagyon jó progi, képes full HD-ban rögzíteni és jovval kisebb frame lassulást okoz mint pl a Fraps. Ha valaha ilyesmire lesz szükséged ezt tudom ajánlani.)
Twillight próba verziót próbáltam, viszont az sztem nem tud videót készíteni. Mármint a free verzió. Legalább is én nem tudtam működésre bírni. A fizetős megoldást most nem tudom igénybe venni sajnos, 21ezer ft egy hobbyra elég sok sajnos (tényleg miért nincs egy olyan fizetési modeljük egyik render proginak sem ami a hobby sketchupolóknak van? Sztem a lehető legkevesebb ember használja munka céljából a programot. )
Próbálkoztam több megoldással is, pl átexportálni UDK-ba a modelt (Unreal devlopment kit) az jóval gyorsabb engine. Viszont ott is ugyan az a baj, h a Physics-et nem ismeri. (viszont annak van saját fizikai motorja hátha az mükszik ha darabokban viszem át, még tesztelgetem a dolgot.)
Illetve találtam Youtubon egy ilyen videót. http://www.youtube.com/watch?v=noixU8g2S5A Elég durva, ha jól látom real time renderel és még mozgathatóak is a modellek. Nem tudom próbáltad-e már a plugint úgy mükszik h csinálsz egy scene-t majd még egyet de a következőben már elmozgatsz egy modelt és így tovább. Mikor lejátszod akkor az elmentett kockánként fog mozogni a dolog. Sőt nem is kell minden egyes képkockát megadni, elég ha megadod a kezdő és a végpontot a többit már ő megcsinálja. Egyetlen gond h ugye nem kell elindítani hozzá a Sketchy Physics-et és így a rombolást nem tudja kiszámítani, max úgy tudnám megoldani h egyenként szétbontom az épületeket mikor becsapódnak a rakéták. Az meg nem kis meló. A lightup plugin viszont tényleg érdekes plugin, szépen lerendereli amit kell, igaz ez elég sokáig tart, de utána real time mozgathatod a kamerát meg minden és nem lassul. Neked erről a megoldásról mi a véleményed?
apropó nem gáz h ide irogatok, v nyissak neki egy új topicot? illetve van már vmi hasonlóval foglalkozó beszélgetés?
-
Ha több bejegyzés összejön, majd legföljebb szétvágom.
Én úgy tudom, hogy a Twilight próbaverziója tud filmet exportálni. Majd megkérdem. Amúgy - bár értem, hogy neked nem olcsó, azért ez az egyik legolcsóbb renderelő.
A keyframe animation-t ismerem, de nekem nincs meg (igazából én nem nagyon animálgatok). Ami ott renderel, az viszont a LightUp. Ha egyszer végigfutott a renderelés, utána már valós időben bolyonghat az ember benne (illetve exportálhat filmet).
Nézd meg ezt esetleg. Abszolúte nem tudja a Sketchy Physics animációt, de van saját animációja. Igaz, tömegkatasztrófát nem próbáltam még vele.
-
hm nagyon érdekesen néz ki ez a plugin, a promo videó alapján elég ügyes. Megpróbálkozom vele, köszönöm
aw 600+ megás plugin, nem gyenge -
Nem, ez nem plugin hanem egy teljesen önálló program. Az ingyenes SketchUp-ból Collada (dae) formátumban tudsz exportálni és azt importálni oda. Ha még nem tetted meg, érdemes telepíteni a legújabb SketchUp verziót (Karácsony előtt jelent meg), mert az nem nevezi át a textúrákat, mint a korábbi.
Amúgy a Lumionnak hamarosan lesz magyar változata is.
-
OK, szóval rákérdeztem és (nekem egyelőre) úgy tűnik, hogy semmilyen korlátozás nincs az animáció exportban Twilight-ból (csupán a képeknél is meglévő 800 pixel és a vízjel).
http://twilightrender.com/phpBB3/viewtopic.php?p=24469#p24469
Azért rákérdeztem, hogy a válaszában az "export" alatt mit ért - logikusan nem a video exportját, hanem az XML exportot kéne (amelyiket aztán Kerkytheában meg lehet nyitni) de ez amúgy sem működne SP-szel.
-
oh értem. Most jött le a cuccos, telepítem és megnézem mit tudok vele kezdeni, aztán majd jelzem. Köszönöm szépen a tippet.
vetettem rá egy gyors pillantást. Elősször betöltöttem a példa projecteket, hát ez valami hihetetlen. Mintha ha valami játék enginet néznék működés közben. Majd betettem a saját kis épületeimet és azzal is csodát művelt. Azt hiszem este neki fekszek a dolognak.
-
nagyon szépen köszönöm. Akkor csak nekem nem sikerült működésre bírni. Neki is fekszek megnézem mit tudok vele kezdeni.
-
Az animáció fülön ezeket állítsd be
-
nah most mükszik, bár elég randa a felbontás + az a vízjel dehát most no, ez van. Nem bonyolítottam túl a dolgot, nem adtam meg fényeket v textúrát, nem sokára kész lesz és feltöltöm.
-
Hát egyszer Karácsonyra kérj egy Twilight licenszet.
Vagy vállalj el kisebb-nagyobb melókat vele és keresd meg az árát. Én sem vettem még nagyon másképp ilyesfajta szoftvert (igaz, épp ezt ingyen kaptam)
-
Kinőttem már abból a korszakból h én karácsonyra bármit is kapjak Még sz.napra sem szoktam nem h karácsonyra
Milyen melóra gondolsz, és hol találni ilyesmit? Ez nem hangzik rosszul xD Időm és kéztetésem lenne rá
edit: nos elkészült, minden féle extra nélkül se +fény se textúra csak a nyers model renderelve. Képeket kaptam (ami mondjuk logikus és teljesen elfogadható) amikből csináltam egy gifet, (amiből csinálhattam volna videót is de minek. ) szval itt van : http://www.kephost.com/view3.php?filename=fo0bekjg8pirs1eogwg8.gif egész pofás lenne ha nem lenne felbontás korlát és vízjel. Úgy érzem a Lumion lesz az én emberem.
-
Na, jó lett. És kétségtelen, hogy ezek igen nagy, durung vízjelek. Az ingyenes Lumionban is van (1) vízjel, de korántsem ennyire tolakodó.
Viszont ott másképp (és a Lumionban) kell majd animálnot (hacsak nem használsz 3DMax-ot is)
-
nah átnéztem a tutorialokat meg néhány kreálmányt Lumionhoz majd átimportáltam a saját kis városkámat és próbálgattam. Kb ezzel is azt tudom elérni mint a Keyframe és Lightup plugin kombóval, h mozgatni tudom a modelleket és real time renderelni. Igaz ebben iszonyat durván állaza őket. Egész biztos fogom még használni a dolgot egy másik project keretein bellül. Viszont fizikai szimulációt SZERINTEM nem tud sajnos. Amúgy picit "creator" érzésem volt miközben használtam, csak letettem a modelleket, beállítottam és kész.
Indigo Render plugint próbáltad már? Van véleményed róla? A videó szerint az is kezeli a SP-t. http://www.youtube.com/watch?v=cZ3TKfDPxVw
Advertisement