sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

SketchUp 3D BaseCamp 2012

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    7 Posts 3 Posters 8.3k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Nos, két év után újra 3D BaseCamp. Október 15-17, Boulder, Colorado.

Itt a bejelentés: http://sketchupdate.blogspot.hu/2012/08/save-date-for-3d-basecamp-2012.html
      és itt van a fórum topik róla: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=79&t=46992

Van valakinek kedve jönni? 😄

Mindenesetre a hazai honlapomon követni fogom az eseményeket, ha lesznek ilynek...

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M Offline
        mdk01
        last edited by

Kicsit későn olvasom, nem mintha tudtam volna(és lett volna értelme 😄 )mennem, de mesélj kicsit mik voltak, vagy muti vmi összegzőt. Mindig szívesen néztem át a képeket videókat róla. 😉

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Ha minden igaz, fogunk kiadni egy "CatchUp Különszámot" az egészről. Addig is itt van egy csomó kép (idén én nem is vittem fényképezőt, a telefonommal meg hát nem sokra mentem): https://plus.google.com/photos/111078799153089645846/albums/5801644531517434241

A lényeg, hogy azt lehetett érezni (megtudni), hogy a Trimble alatt a SketchUp komolyabb fejlesztésekbe kezd, mint amit a Google alatt valaha is lehetett (volna). Valójában egy csomó "változatot" fognak az idők során kiadni, alkalmazkodva a Trimble különböző (hardver) termékeihez, miközben az alap SketchUp megmarad elsősorban az építészeti dolgok támogatására. Komolyabb fejlesztések várhatók a LayOutban is (ez persze csak "Pro").

Ezentúl évente várható egy újabb, "fő" verzió megjelenése és - valószínűleg ezzel kapcsolatban - évente lesz BaseCamp is (úgyhogy ha érdekel, akár jövőre te is mehetsz).

Gai...

• M Offline
            mdk01
            last edited by

Felkeptam a 4D-s kivetítésre. Ezzel mit terveznek? Gondolom tér,idő akar lenni.

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

@mdk01 said:

Felkeptam a 4D-s kivetítésre...

Hogy mit csináltál?

Gai...

• ChSmithC Offline
                ChSmith
                last edited by

@gaieus said:

A lényeg, hogy azt lehetett érezni (megtudni), hogy a Trimble alatt a SketchUp komolyabb fejlesztésekbe kezd, mint amit a Google alatt valaha is lehetett (volna). Valójában egy csomó "változatot" fognak az idők során kiadni, alkalmazkodva a Trimble különböző (hardver) termékeihez, miközben az alap SketchUp megmarad elsősorban az építészeti dolgok támogatására. Komolyabb fejlesztések várhatók a LayOutban is (ez persze csak "Pro").

Ezentúl évente várható egy újabb, "fő" verzió megjelenése

Reménykedem, nagyon reménykedem: a SU miatt hagytam el az AUTOCAD-et, és őszintén mondom, hogy nem bántam meg!
                Időnként mikor előveszem a CAD-et dühöngeni szoktam, hogy miért is olyan bonyolult és körülményes - persze mondom mindezt a SU után.

Szóvak hajrá és hajrá!

Te egyébként tapasztaltaltál már pozitív fejleményt az "új" időszámítást követően?
                Mégiscsak közelebb vagy a tűzhöz...

Ch_Sh

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Ha tapasztaltam volna sem mondhatnék róla semmit, mert minden béta tesztelőnek titoktartási nyilatkozatot kell aláírnia. A legutóbbi SU változat, ami kijött, igazából (egy-két "bugfixen" túl) ugyebár nem nagyon volt más, mint a "Google" brand elhagyása és a "Trible" brand átvétele.

Mindenesetre az jó jelnek tűnik, hogy állásokat hirdettek meg programozóknak. Vagyis növelik a létszámot, ami nyilvánvalóan komolyabb fejlesztéseket jelent majd.

Ami még fontos lehet (és elhangzott a konferencián is), valamilyen módon meg akarják oldani a SU legnagyobb hátrányát / hiányosságát: a nagy poligonszámú modellekkel való munka nehézségeit. Amilyen ponthalmazokat a Trimble földmérő eszközök készítenek, azt képtelenség a SU-ba importálni. Ha ezen változtatni tudnának valamilyen módon, hát az nagyszerű lenne.

Persze, igazi 64 bites verzió is fontos lenne, hogy 4Gb-nál nagyobb memóriát is kezelni tudjon (ennek hiányát jelenleg leginkább az olyan renderelő programok sínylik meg, amelyek a SU-ba beépülve működnek)

Gai...

• 1 / 1
                  • First post
                    Last post
                  Buy SketchPlus
                  Buy SUbD
                  Buy WrapR
                  Buy eBook
                  Buy Modelur
                  Buy Vertex Tools
                  Buy SketchCuisine