SketchUp 3D BaseCamp 2012
-
Nos, két év után újra 3D BaseCamp. Október 15-17, Boulder, Colorado.
Itt a bejelentés: http://sketchupdate.blogspot.hu/2012/08/save-date-for-3d-basecamp-2012.html
és itt van a fórum topik róla: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=79&t=46992Van valakinek kedve jönni?
Mindenesetre a hazai honlapomon követni fogom az eseményeket, ha lesznek ilynek...
-
Kicsit későn olvasom, nem mintha tudtam volna(és lett volna értelme )mennem, de mesélj kicsit mik voltak, vagy muti vmi összegzőt. Mindig szívesen néztem át a képeket videókat róla.
-
Ha minden igaz, fogunk kiadni egy "CatchUp Különszámot" az egészről. Addig is itt van egy csomó kép (idén én nem is vittem fényképezőt, a telefonommal meg hát nem sokra mentem): https://plus.google.com/photos/111078799153089645846/albums/5801644531517434241
A lényeg, hogy azt lehetett érezni (megtudni), hogy a Trimble alatt a SketchUp komolyabb fejlesztésekbe kezd, mint amit a Google alatt valaha is lehetett (volna). Valójában egy csomó "változatot" fognak az idők során kiadni, alkalmazkodva a Trimble különböző (hardver) termékeihez, miközben az alap SketchUp megmarad elsősorban az építészeti dolgok támogatására. Komolyabb fejlesztések várhatók a LayOutban is (ez persze csak "Pro").
Ezentúl évente várható egy újabb, "fő" verzió megjelenése és - valószínűleg ezzel kapcsolatban - évente lesz BaseCamp is (úgyhogy ha érdekel, akár jövőre te is mehetsz).
-
Felkeptam a 4D-s kivetítésre. Ezzel mit terveznek? Gondolom tér,idő akar lenni.
-
-
@gaieus said:
A lényeg, hogy azt lehetett érezni (megtudni), hogy a Trimble alatt a SketchUp komolyabb fejlesztésekbe kezd, mint amit a Google alatt valaha is lehetett (volna). Valójában egy csomó "változatot" fognak az idők során kiadni, alkalmazkodva a Trimble különböző (hardver) termékeihez, miközben az alap SketchUp megmarad elsősorban az építészeti dolgok támogatására. Komolyabb fejlesztések várhatók a LayOutban is (ez persze csak "Pro").
Ezentúl évente várható egy újabb, "fő" verzió megjelenése
Reménykedem, nagyon reménykedem: a SU miatt hagytam el az AUTOCAD-et, és őszintén mondom, hogy nem bántam meg!
Időnként mikor előveszem a CAD-et dühöngeni szoktam, hogy miért is olyan bonyolult és körülményes - persze mondom mindezt a SU után.Szóvak hajrá és hajrá!
Te egyébként tapasztaltaltál már pozitív fejleményt az "új" időszámítást követően?
Mégiscsak közelebb vagy a tűzhöz... -
Ha tapasztaltam volna sem mondhatnék róla semmit, mert minden béta tesztelőnek titoktartási nyilatkozatot kell aláírnia. A legutóbbi SU változat, ami kijött, igazából (egy-két "bugfixen" túl) ugyebár nem nagyon volt más, mint a "Google" brand elhagyása és a "Trible" brand átvétele.
Mindenesetre az jó jelnek tűnik, hogy állásokat hirdettek meg programozóknak. Vagyis növelik a létszámot, ami nyilvánvalóan komolyabb fejlesztéseket jelent majd.
Ami még fontos lehet (és elhangzott a konferencián is), valamilyen módon meg akarják oldani a SU legnagyobb hátrányát / hiányosságát: a nagy poligonszámú modellekkel való munka nehézségeit. Amilyen ponthalmazokat a Trimble földmérő eszközök készítenek, azt képtelenség a SU-ba importálni. Ha ezen változtatni tudnának valamilyen módon, hát az nagyszerű lenne.
Persze, igazi 64 bites verzió is fontos lenne, hogy 4Gb-nál nagyobb memóriát is kezelni tudjon (ennek hiányát jelenleg leginkább az olyan renderelő programok sínylik meg, amelyek a SU-ba beépülve működnek)
Advertisement