sketchucation logo sketchucation
    • Login
    🤑 SketchPlus 1.3 | 44 Tools for $15 until June 20th Buy Now

"Optimus" videobeállítási technológia újabb gépeken.

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    5 Posts 2 Posters 8.0k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Némely újabb számítógépek ún. alaplapba integrált videochipekkel jönnek ki. Ezek persze semmilyen, komolyabb 3D-s munkára nem alkalmasak.

Kissé "turbózottabb" masinák (még újabban) a rendes videókártya melletttartalmazzák ezt a chip-et is. Alapbeállításként (valószínűleg) ez van beállítva a Globális beállításokban (mert pl. kevesebbet fogyaszt) és persze filmnézésre, internetezésre ez is kiválóan megfelel.

Ha viszont a SketchUp-ot szeretnénk futtatni a gépen úgy, hogy az minden potenciálját kihasználja, át kell állítanunk a gépünket. A Vezérlőpult alatt keressük meg a hardverbeállításokat,

https://lh6.googleusercontent.com/-Hk7Y6RJIAfA/TpKkv7GQIOI/AAAAAAAAGto/EgCMXWHWBxM/s855/Acer-02.jpg

Majd azokon belül a videókártya beállításait. Jelen esetben ez egy NVIDIA GTX 540M a laptopomon (sajnos nem tudom, ilyesmi ATI kártyáknál van-e és hogy Mac-en van-e, arról végképp fogalmam sincs). A 3D beállítások kezelése alatt, a Globális beállítások fülön egy kattintással megadhatjuk, mi is legyen az alapértelmezett eszköz. Ezzel végeztünk is, ha nem akarunk tovább vacakolni.

https://lh5.googleusercontent.com/-lrBPbU8SWW0/TpKkwT-tZ2I/AAAAAAAAGts/vzA6E9_q4gM/s920/Acer-03.jpg

Megadhatjuk viszont a beállításokat programonként is (vagyis hogy pl. tényleg csak ott használja az izmosabb kártyát, ahol szükség van rá):

https://lh4.googleusercontent.com/-CQU3HShpBUw/TpKkw3ei0fI/AAAAAAAAGtw/Bk9KrJ1yvKw/s915/Acer-04.jpg

Amire itt (vagy az előző pontban) figyelni érdemes még, hogy az anizotróp szűrés és az élsimítás (antialiasing) alkalmazásvezérelt legyen. Ha ezzel végeztünk, érdemes a SketchUp-ban a Window > Preferences > OpenGL beállításokhoz menni és a Hardvergyorsítás (HW acceleration) alatt valami jobb antialiasing beállítást választani, hogy a képernyőn ne legyenek olyan szaggatottak a ferdén futó vonalak.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C Offline
        csoopi
        last edited by

öm lehet butaságot mondok de tudtommal ez az opció csak a mobil grafikus "kártyáknál" elérhető, mert ott van két grafikus mag..egy izmos a játékokhoz, v jelen esetben a SU-hoz, meg egy netezéshez filmezéshez, irodai alkalmazásokhoz szval, olyanokhoz amihez nem kell nagy teljesítmény. Ezzel oldható meg h ne merüljön le olyan hamar a gép. Asztali pc-knél ugye ennek nincs jelentősége, és tudtommal nincs is ilyen alapbeállítás. (külön programmal lehet managelni az áram fogyasztást de az más téma)

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Elképzelhető. Ez valóban egy laptop ("mobil"). Fogalmam sincs, hogyan szerelik/szállítják manapság az asztali gépeket - az enyém idén lesz három éves, akkoriban ezt még sem asztali, sem mobil dologgal nem csinálták még.

Gai...

• C Offline
            csoopi
            last edited by

mobil alatt a laptop, notebook, tableteket, értettem mint "mozgatható" ugye, nem a telefonálásra alkalmas eszközöket 😄 Utána kerestem most, és tényleg nincs ilyen funckió az új asztali pckben. Nem belekötni akartam, csak gondoltam szólok, mielőtt valaki neki áll keresni, az asztali pcjén és kétségbe esik h neki nincs ilyen opciója. 😳

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Persze, én is azt értettem mobil alatt. 😄

Gai...

• 1 / 1
              • First post
                Last post
              Buy SketchPlus
              Buy SUbD