"Optimus" videobeállítási technológia újabb gépeken.
-
Némely újabb számítógépek ún. alaplapba integrált videochipekkel jönnek ki. Ezek persze semmilyen, komolyabb 3D-s munkára nem alkalmasak.
Kissé "turbózottabb" masinák (még újabban) a rendes videókártya melletttartalmazzák ezt a chip-et is. Alapbeállításként (valószínűleg) ez van beállítva a Globális beállításokban (mert pl. kevesebbet fogyaszt) és persze filmnézésre, internetezésre ez is kiválóan megfelel.
Ha viszont a SketchUp-ot szeretnénk futtatni a gépen úgy, hogy az minden potenciálját kihasználja, át kell állítanunk a gépünket. A Vezérlőpult alatt keressük meg a hardverbeállításokat,
Majd azokon belül a videókártya beállításait. Jelen esetben ez egy NVIDIA GTX 540M a laptopomon (sajnos nem tudom, ilyesmi ATI kártyáknál van-e és hogy Mac-en van-e, arról végképp fogalmam sincs). A 3D beállítások kezelése alatt, a Globális beállítások fülön egy kattintással megadhatjuk, mi is legyen az alapértelmezett eszköz. Ezzel végeztünk is, ha nem akarunk tovább vacakolni.
Megadhatjuk viszont a beállításokat programonként is (vagyis hogy pl. tényleg csak ott használja az izmosabb kártyát, ahol szükség van rá):
Amire itt (vagy az előző pontban) figyelni érdemes még, hogy az anizotróp szűrés és az élsimítás (antialiasing) alkalmazásvezérelt legyen. Ha ezzel végeztünk, érdemes a SketchUp-ban a Window > Preferences > OpenGL beállításokhoz menni és a Hardvergyorsítás (HW acceleration) alatt valami jobb antialiasing beállítást választani, hogy a képernyőn ne legyenek olyan szaggatottak a ferdén futó vonalak.
-
öm lehet butaságot mondok de tudtommal ez az opció csak a mobil grafikus "kártyáknál" elérhető, mert ott van két grafikus mag..egy izmos a játékokhoz, v jelen esetben a SU-hoz, meg egy netezéshez filmezéshez, irodai alkalmazásokhoz szval, olyanokhoz amihez nem kell nagy teljesítmény. Ezzel oldható meg h ne merüljön le olyan hamar a gép. Asztali pc-knél ugye ennek nincs jelentősége, és tudtommal nincs is ilyen alapbeállítás. (külön programmal lehet managelni az áram fogyasztást de az más téma)
-
Elképzelhető. Ez valóban egy laptop ("mobil"). Fogalmam sincs, hogyan szerelik/szállítják manapság az asztali gépeket - az enyém idén lesz három éves, akkoriban ezt még sem asztali, sem mobil dologgal nem csinálták még.
-
mobil alatt a laptop, notebook, tableteket, értettem mint "mozgatható" ugye, nem a telefonálásra alkalmas eszközöket Utána kerestem most, és tényleg nincs ilyen funckió az új asztali pckben. Nem belekötni akartam, csak gondoltam szólok, mielőtt valaki neki áll keresni, az asztali pcjén és kétségbe esik h neki nincs ilyen opciója.
-
Persze, én is azt értettem mobil alatt.
Advertisement