sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

"Optimus" videobeállítási technológia újabb gépeken.

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    5 Posts 2 Posters 8.1k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Némely újabb számítógépek ún. alaplapba integrált videochipekkel jönnek ki. Ezek persze semmilyen, komolyabb 3D-s munkára nem alkalmasak.

Kissé "turbózottabb" masinák (még újabban) a rendes videókártya melletttartalmazzák ezt a chip-et is. Alapbeállításként (valószínűleg) ez van beállítva a Globális beállításokban (mert pl. kevesebbet fogyaszt) és persze filmnézésre, internetezésre ez is kiválóan megfelel.

Ha viszont a SketchUp-ot szeretnénk futtatni a gépen úgy, hogy az minden potenciálját kihasználja, át kell állítanunk a gépünket. A Vezérlőpult alatt keressük meg a hardverbeállításokat,

https://lh6.googleusercontent.com/-Hk7Y6RJIAfA/TpKkv7GQIOI/AAAAAAAAGto/EgCMXWHWBxM/s855/Acer-02.jpg

Majd azokon belül a videókártya beállításait. Jelen esetben ez egy NVIDIA GTX 540M a laptopomon (sajnos nem tudom, ilyesmi ATI kártyáknál van-e és hogy Mac-en van-e, arról végképp fogalmam sincs). A 3D beállítások kezelése alatt, a Globális beállítások fülön egy kattintással megadhatjuk, mi is legyen az alapértelmezett eszköz. Ezzel végeztünk is, ha nem akarunk tovább vacakolni.

https://lh5.googleusercontent.com/-lrBPbU8SWW0/TpKkwT-tZ2I/AAAAAAAAGts/vzA6E9_q4gM/s920/Acer-03.jpg

Megadhatjuk viszont a beállításokat programonként is (vagyis hogy pl. tényleg csak ott használja az izmosabb kártyát, ahol szükség van rá):

https://lh4.googleusercontent.com/-CQU3HShpBUw/TpKkw3ei0fI/AAAAAAAAGtw/Bk9KrJ1yvKw/s915/Acer-04.jpg

Amire itt (vagy az előző pontban) figyelni érdemes még, hogy az anizotróp szűrés és az élsimítás (antialiasing) alkalmazásvezérelt legyen. Ha ezzel végeztünk, érdemes a SketchUp-ban a Window > Preferences > OpenGL beállításokhoz menni és a Hardvergyorsítás (HW acceleration) alatt valami jobb antialiasing beállítást választani, hogy a képernyőn ne legyenek olyan szaggatottak a ferdén futó vonalak.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C Offline
        csoopi
        last edited by

öm lehet butaságot mondok de tudtommal ez az opció csak a mobil grafikus "kártyáknál" elérhető, mert ott van két grafikus mag..egy izmos a játékokhoz, v jelen esetben a SU-hoz, meg egy netezéshez filmezéshez, irodai alkalmazásokhoz szval, olyanokhoz amihez nem kell nagy teljesítmény. Ezzel oldható meg h ne merüljön le olyan hamar a gép. Asztali pc-knél ugye ennek nincs jelentősége, és tudtommal nincs is ilyen alapbeállítás. (külön programmal lehet managelni az áram fogyasztást de az más téma)

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Elképzelhető. Ez valóban egy laptop ("mobil"). Fogalmam sincs, hogyan szerelik/szállítják manapság az asztali gépeket - az enyém idén lesz három éves, akkoriban ezt még sem asztali, sem mobil dologgal nem csinálták még.

Gai...

• C Offline
            csoopi
            last edited by

mobil alatt a laptop, notebook, tableteket, értettem mint "mozgatható" ugye, nem a telefonálásra alkalmas eszközöket 😄 Utána kerestem most, és tényleg nincs ilyen funckió az új asztali pckben. Nem belekötni akartam, csak gondoltam szólok, mielőtt valaki neki áll keresni, az asztali pcjén és kétségbe esik h neki nincs ilyen opciója. 😳

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Persze, én is azt értettem mobil alatt. 😄

Gai...

• 1 / 1
              • First post
                Last post
              Buy SketchPlus
              Buy SUbD