Sufni és egyebek...
-
Megjöttem.
Mi legyen a következő "óra" anyaga? -
Kérdés:
Melyik renderelő programot használjam?
Esetleg menjek más irányba?
Elég sokat olvastam itt a fórumon, de a dátumokat nézve elég avittos a téma (renderelő pluginok). Tegnap este tisztázatlan körülmények közepette feltettem a Twilight-ot. Majd rögtön rájöttem, hogy nem tudom mit kell csinálni, mivel bármit állítgattam nem renderelt semmit... Majd hirtelen felindulásból kerestem a youtube-on tutorial-t, ahol rendesen elterelte a figyelmemet más. Méghozzá a sketchyphysics. Na azt is letöltöttem. Ez nagyon tetszik. Ez már dilemma. Melyik irányba induljak? -
Na, én is megjöttem.
A Twilight nagyon jó kis program. A SketchyPhysics-nek ehhez viszont nincs semmi köze (az nem renderelő, hanem animáló plugin), illetve a Twilight-hoz csak annyi, hogy (tudtommal) az az egyetlen renderelő program, amelyik a SP animációkat renderelni tudja.
Ha a renderelésről akarsz beszélni, kezdjünk inkább újabb topikba. Ha nem tesszük, teljesen elveszünk a végén.
A héten viszont lehet, hogy kissé lassú leszek (ma du. pl. vizsgázom, utána kéne egy kis pénzt keresni, meg ilyenek).
-
@gaieus said:
A SketchyPhysics-nek ehhez viszont nincs semmi köze (az nem renderelő, hanem animáló plugin), illetve a Twilight-hoz csak annyi, hogy (tudtommal) az az egyetlen renderelő program, amelyik a SP animációkat renderelni tudja.
Nem kevertem a szezont a fazonnal. Miközben a Twilight-ra kerestem tutort, elkalandoztam a Youtube-on és menet közben találtam a SP-t. Ez jobban lekötötte a figyelmemet és ezért kérdeztem, hogy melyik irányba induljak. Mindkettő érdekel.
Más kérdés.
GoogleEarth 3d-s modellt bárki csinálhat? Találtam egy nagyon érdekes (szerintem) témát, az oroszlányi víztornyot, amit még nem modellezett meg senki. Az én szívemnek kedves ez az épület, mivel itt születtem és itt voltam gyerek. A régi szülőotthon szinte a torony lábánál volt. A városból mindehonnan látni. Csaba, neked nem kell ezt magyaráznom, mivel gondolom te így vagy a TV-toronnyal.http://www.viztorony.hu/h/komarom-esztergom/oroszlany/01.html
http://www.viztorony.hu/h/komarom-esztergom/oroszlany/01b.html
-
OK, a különbség értését vettem.
Igen bárki csinálhat GE modellt. Egy szabály van csak: a jobbik győz (és itt nem feltétlenül a részletesebbre kell gondolni).
Viszonlyag egyszerű szerkezetnek tűnik (persze lehetnek benne csavarok), de a textúrázása nem lesz egyszerű pluginok nélkül.
Mondjuk én a TV tornyot nem szeretem túlságosan, de hát valóban hozzánőtt már a városhoz. Komlón, ahol az anyai nagyszüleim laktak, viszont volt egy víztorony. És íme, valaki már meg is modellezte...
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=896b4749d4e18049d89d0f5902b35337 -
Höhö...
Benne vótam a tévébe'
Ha kíváncsi vagy, tekerd a 22. perchez. Valahol hátul az a szőrös...
-
Láttam - éppen sufnit fűrészelsz!
-
Sziasztok!
Nem túl régen próbálkozom a sketchup használatával, de most annyira elakadtam, hogy segítséget kell kérnem.
sajnos olyan a beállítottságom, hogy elég egyedi dolgoknak érzem szükségességét, ezért is kezdtem el használni a sketchup-ot. Elsőnek a számítógépasztalomat terveztem meg vele, később egy hűtőblokkot.
Most egy számítógépházzal szenvedek.Jelenleg az oldallapoknál akadtam el, vagyis szeretném, ha nem teli oldallap lenne, hanem méhsejtrácsos.
Ebben tudna nekem segíteni valaki?(a közeljövőben pedig látom, hogy a furatok megjelölése fog némi problémát jelenteni.)
Előre is köszönöm!
-
Szia Mikka!
Idevágó kérdés: akarsz ezeknek az oldallapoknak falvastagsággot adni? (ugyebár ezeknek is van, de oly csekély, hogy talán mellőzhető)
-
@gaieus said:
Szia Mikka!
Idevágó kérdés: akarsz ezeknek az oldallapoknak falvastagsággot adni? (ugyebár ezeknek is van, de oly csekély, hogy talán mellőzhető)
Szerintem áttört falu számítógép házat szeretne...
-
-
Ez oké, de nem tudom, akar-e neki falvastagságot adni.
-
Halló Mindenki!
Jajjj, de rég voltam.
Rohanó világ, meg ilyesmi....
De! Új sufni koncepcióm van. Ez két dolgot jelent; nem hagytam abba a sketchup-olást és még mindíg nincs sufnim....Üdv, Titus
-
Jó kis sufni. Részben föld alatt van. Azokat az alkatrészeket oldalt vehetem "maradék" faanyagnak?
-
@gaieus said:
Jó kis sufni. Részben föld alatt van. Azokat az alkatrészeket oldalt vehetem "maradék" faanyagnak?
Igen, az alapot a "föld" alá terveztem. A maradék anyagot pedig ott felejtettem.
-
Sziasztok!
Ismét közeleg a tavasz! Ismét leporoltam a sufni projektet!
Továbbra sincs ács alapképzésem, de ezt a sufni már "csakazértis" saját magam szeretném megcsinálni. Az elmúlt években már a forrásokat is összegyűjtöttem hozzá. Már csak a megfelelő terveket kellene elkészítenem.
Tegnap csináltam ezt.
Szeretném, ha megfelelő kritikával illetnétek.
Üdv,
Titus
-
Szia!
szívesen megnézném, elmentenéd valamilyen régebbi verzióba?Viktoire
-
Üdv!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. 8-as pont jó lesz.
-
-
Üdv!
Hát sufninak nem éppen egy utolsó...már a maga durván 4,5*4,5 méretével.
Ügyes terv, tetszetős is, ami első blikkre nekem szemet szúr, az a tető függőleges támaszainak rögzítése. Ugyan megoldható csapolással, de akkor is jelentős faragást fog igényelni, már gyakorlatias szemmel.
Az 5*15-ös szarufa fogópárja ezen a távolságon oldalirányba könnyen elmozdulhat,főként száradás okán, ezért általában kettős, szembeforgatott rögzítést szoktam alkalmazni, így sokkal erősebb és merevebb, és száradás során a két gerenda egymással ellentétesen dolgozva összeszorul, ahelyett hogy szétfeszülne, de ezt bővebben a következő órán vesszük.A szarufaállások távolságát a gyakorlatban 80-90 cm távolságra megnövelhető, ezt egy jóképű bramac léc könnyedén elviseli, kérdés mi lesz a tetőzet. Ha sima cserép, akkor is gond nélkül. Viszont a tető lejtés szöge mindössze 15 fok, ez leginkább a zsindelynek fekszik, sima cserép is vízhatlan alátét héjalással képes ezen a szögön működni, ezt egy kicsit átgondolnám, vagy legalább is 25-re növelném. De ha zsindely lesz, nem szóltam. De zsindely felrakni sem olyan egyszerű.
A szerkezet oszlopos tartói közti távolságot is kissé átalakítanám a használni kívánt szigetelő anyag szélességének megfelelően, kőzet gyapot az spec. 60 cm széles, így kialakításkor sem annyit vagdosni, szabni a szigetelésből.
És ezt arányba állítva a szarufa osztással, hogy minden szarufa alatt legyen oszlop, hát valahogy így fognék hozzá.
Mint említettem, első blikkre nekem ennyi, gyakorlatias szempontok alapján.További szép napot!
Advertisement