Új Kerkythea Echo "Boost"
-
Sajnos nem tudom megnyitni, mert alig megy a gépem (hardver hiba, újratelepítés stb.). Amit a kép alapján "sejtek" inkább az az, hogy valamiért a padlód összetöredezett és a SU textúra sincs rendesen elhelyezve rajta. Nem tudnál arról egy képet exportálni?
-
Bocs hogy beleugatok és megnyitottam a fájlt (Gai úgy sem tudja megnyitni)
De a SU-ban nincs a padlónak textúrája. Illetve csak Color_B23 -
Mellékelve a melléklet. A padló hibátlan.
További próbaképpen készítettem szűz nemzéssel egy újabb lakásbelsőt, pontos adatokkal (9.650x5260mm alaprajzi méretekkel), és hasonló eredményt kaptam.
Úgyanúgy szétesett a padló.Üdv!
-
local: ... és találtál benne hibát?
-
@chsmith said:
local: ... és találtál benne hibát?
Nem de nem is kerestem, mert a Kerkytheához nem értek és Gaieus a pro ebben, csak annyit vettem észre hogy a fa textúra nincs benne a a SU-ban.
Azt a Kerkytheában adtad hozzá? -
Igen. Skethupban általában csak színeket definiállok, és KT-ban rendelek mellé olyan materialt amit gondolok. A színek csak felületmegkülönböztetésre szolgálnak, mert így a renderelésnél könnyebb dolgom van. Példáúl ami később fényforrás lesz majd - ami sketchup-ban csak egy kör és egy "buta" szín - KT-ben kedvemre alakítom: fényerősség, megvilágítás szöge ... etc. Mellékelve egy példa.
Üdv.
-
Értem. Akkor hiába kerestem a SketchUpban a textúrát.
Klassz lesz ha kész lesz. Tetszik az elrendezés és a gipszkarton panel. -
@local said:
Értem. Akkor hiába kerestem a SketchUpban a textúrát.
Klassz lesz ha kész lesz. Tetszik az elrendezés és a gipszkarton panel.Köszönöm, de maximalista vagyok és nem küldöm el addig a tervet, míg nem tökéletes a renderelés.
-
Kérlek, mutass egy képet a padlóról úgy is, hogy a "Hidden geometry"-t bekapcsolod a "View" menü alatt!
Más: a KT azokat a textúra-koordinátákat fogja alkalmazni, amelyeket te rendelsz hozzá a modellhez, mikor kép alapú textúrát használsz. A színeknek egyszerűen nincs koordinátájuk. Ezért jobb taktika az, hogy eleve kép alapú textúrákat használsz, különösen, ha valamilyen módon igazítani kell őket.
Amennyiben pl. ez a padló valamiért tényleg szét van esve, de a SketchUpban megfelelő módon tudod textúrázni, az meg is fog maradni a KT-ban is.
-
@gaieus said:
Kérlek, mutass egy képet a padlóról úgy is, hogy a "Hidden geometry"-t bekapcsolod a "View" menü alatt!
Amennyiben pl. ez a padló valamiért tényleg szét van esve, de a SketchUpban megfelelő módon tudod textúrázni, az meg is fog maradni a KT-ban is.
Köszönöm, kép alapú texturával minden megoldódott.
Egyébként a "Hidden geometry":
"03...Quick" eredmény:
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért éjjel még megnéztem néhány korábbi munkámat, de olyan fáradt voltam, hogy magamtól egyszerűen nem jöttem rá. (Pedig ott is kép alapút használtam...
Köszönettel!
-
Üdvözletem Mindenkinek!
... ja és Boldog Karácsonyt!
A következő tapasztalatom van a SU-KT párossal:
Én lehetőleg nyílt rendszereket használok, mert "rendszergazdaként" igencsak elegem lett a Microsoft termékekből.
Ezért találtam rá a KT-re, mert van Linux-os változata, illetve tapasztalatom szerint igen jól használható.A SU8-at is Ubuntu Linux alatt használom "Wine" segédprogrammal. Meglepő módon, igen jól érzi magát az "idegen" környezetben, csak egy-két kisebb gondom van. Ilyen pl. az, hogy nem lehet a betöltődéskor "Templétet" választani, csak az első 4 közül, mert nincs görgetősáv. Ez nem igazán gond, mert ugye ez kiválasztható menűből is...
Eddig volt egy sokkal komolyabb gondom:
A KT Exporterrel kiexportált xy.xml fált nem mindig sikerült megnyitnom a KT-ban. Nem tudtam rájönni, hogy miért, és azt sem tudtam, hogy hogyan oldjam meg, de MEGTALÁLTAM az okát!A lokalizáció miatt a Wine-os SU-ból a KT export plugin it-ott a . (pont) helyett ,-t (vesszőt) ment tizedes-pontnak az xy.xml fájlba. Erre azért jöttem rá nehezen, mert a KT logja arról beszélt, hogy azért nem tudja megnyitni, mert nincs definiálva a globál Nap iránya.... pedig ott összehasonlítva a működő xml-t ugyan az volt. A különbség a globális változók beállítása után, az objektumok koordinátalistáiban volt.
A vesszőket az egész fájlban pontra cserélve már meg lehet nyitni tökéletesen az xml-eket!A csere szövegszerkesztővel a fájlok mérete miatt eléggé nehézkes, még akkor is, ha automatikusan cseréli az ember... (76 MB -- kb. 4 perc megnyitás, 1,5 perc csere)
No de a Linuxot ezért szeretem.... íme a parancs:
sed s/,/./g ./sketchup/Hause-3.xml > Hause-3-jav.xml
Csere, mentéssel 8 másodperc!!!!
Remélem Másnak is hasznára válik!
Üdv!
-
Az lehet megszűnt a kerkythea.net? Gondoltam átnézem, de csak gondoltam...
-
Meg nem szűnt, de valami gond lehet vele: http://sketchucation.com/forums/viewtopic.php?f=179&t=51364
Advertisement