sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    đŸ›Łïž Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Simlab Composer v2.0

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    21 Posts 2 Posters 15.5k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by mdk01

Csaba!

Ha jól értelmezem akkor ezzel a programmal lehet exportålni skp és még sok mås fåjlból 3D pdf-et.
      Itt a program leĂ­rĂĄs:
      http://www.simlab-soft.com/3d-products/osg-composer-main.aspx

ErƑsĂ­ts meg lĂ©gyszĂ­ves mert igaz hogy telepĂ­tettem de nem tudtam exportĂĄlni mivel trial verziĂł.
      MĂ©g lehet meg is vennĂ©m csak jĂł volna tudni milyen minƑsĂ©get produkĂĄl, mert Ă­gy lĂĄtatlan 20k az mĂ©gis csak 20k. 😒
      Tovåbbå itt van egy videó róla ahol lehet låtni hogy betolja a fiókot. Ezt solidworks-ben ållította talån be és SU be is lehet vagy a group-okat lehet mozgatni ezzel a prg.-mal?

Köszönöm

Üdv.

[off]
      Nem baj hogy minden kérdésemnek csinålok egy topicot?
      [/off]

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

@mdk01 said:

[off]
        Nem baj hogy minden kérdésemnek csinålok egy topicot?
        [/off]

Nem. Szerintem jobb is, mert Ă­gy ĂĄttekinthetƑbb Ă©s minden egy helyen van egy tĂ©mĂĄban.

Nos, az OSG composer-rƑl nem tudok Ă©rdemben nyilatkozni. A SketchUp-hoz valĂł pluginom viszont megvan. Szerintem jĂł kis pluigin, bĂĄr van mĂ©g mit csiszolni rajta.

• A "scene"-eket megtartja, Ășgyhogy szĂ©pen lehet vele bemutatni dolgokat
        • A modell egyes komponensei kĂŒlön-kĂŒlön ki-bekapcsolhatĂłk (hasonlĂłan, mint az Outliner-ben), de sajnos a nevĂŒket nem tartja meg, Ă­gy elĂ©g nehĂ©zkes a tĂĄjĂ©kozĂłdĂĄs
        • lehet elĂ©je/mögĂ©je szöveget beszĂșrni, de sajnos semmi UTF-8 tĂĄmogatĂĄs, Ă­gy a magyar karaktereket nem jelenĂ­ti meg rendesen
          HozzĂĄ lehet "csapni" egy meglĂ©vƑ PDF dokumentumhoz, de a mĂ©retezĂ©s nem papĂ­r nagysĂĄg alapĂș, Ă­gy kicsit hĂŒlyĂ©n mutat.
          Itt egy 12+ Mb-os pĂ©lda. Ha mĂĄr letöltƑdött, akkor elĂ©g szĂ©pen forog körbe.
          http://www.gaieus.hu/su/skps/Bazilika.pdf

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

Köszi
          Tovåbbå itt van egy videó róla ahol lehet låtni hogy betolja a fiókot. Ezt solidworks-ben ållította talån be és SU be is lehet vagy a group-okat lehet mozgatni ezzel a prg.-mal?

EnnĂ©l kimaradt ez a hivatkozĂĄs. 😄
          http://www.youtube.com/watch?v=pPmlWU6MtjA&feature=player_embedded#

Igen a simlabnak az a pluginos 3D PDF konvertere nekem is megvan(csinĂĄltĂĄl anno neki kĂŒlön topicot) de pl a rhino is vmi olyasmi de nekem nem sikerĂŒlt egyelƑre mƱködĂ©sre bĂ­rni.
          TovĂĄbbĂĄ ez az OSG composer izgatja a fantĂĄziĂĄm mert elĂ©g szĂ©pen mƱködik, de mint Ă­rtam az benne a xarsĂĄg hogy nem tudom kiprĂłbĂĄlni milyen 3D PDF-et konvertĂĄl mivel trial. Így lĂĄtatlanba meg nem akarok pĂ©nzt kiadni Ă©rte. BĂ­ztam benne hogy van egy ajĂĄndĂ©k OSG composered is otthon Ă©s tudtĂĄl volna segĂ­teni, hogy mĂ©gis milyen minƑsĂ©get csinĂĄl. 😄

ÉlsimĂ­tĂĄst nem lehet egyik 3D PDF konverterbe sem beĂĄllĂ­tani ugye?Mert azĂ©rt az nem ĂĄrtana egy minimĂĄlis.

Köszi

Üdv.

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

OK, vĂ©gignĂ©ztem a videĂłt Ă©n is. Nos, amit lehetett benne lĂĄtni az (szĂĄmomra) csupĂĄn annyi, hogy a composerben (amĂ­g "megkomponĂĄlod" az exportĂĄlandĂł 3D jelenetet), valĂłban lehet mozgatni a fiĂłkot - de hĂĄt ennyi erƑvel a SU is egy "composer", mert ezt ott is lehet. Az mĂĄr nem lĂĄtszott, hogy ez az exportĂĄlt pdf fĂĄjlban is lehetsĂ©ges lenne-e (kĂ©tlem), Ă­gy viszont nem feltĂ©tlenĂŒl tud(na) többet, mind a plugin (amely nagy valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel ugyancsak ugyanerre a "motorra" van Ă©pĂ­tve, ami az exportĂĄlĂĄst illeti).

ÉlsimĂ­tĂĄs... Nekem Ășgy tƱnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentĂĄltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltĂĄl.

Gai...

• M Offline
              mdk01
              last edited by

Értem, vĂ©gĂŒlis igazad van mert a solidworks-ös fĂĄjlt komponensĂ©t mozgatta utĂĄna mĂĄr pdf-ben nem mutatta.
              ÉlsimĂ­tĂĄs is elkĂ©pzelhetƑ mĂĄr nem emlĂ©kszem de mindjĂĄrt kiprĂłbĂĄlom.
              Ha ugyanaz lehet a motorja akkor nem éri meg,de szívesen rånéztem volna.

Köszi

Üdv.

• M Offline
                mdk01
                last edited by

@gaieus said:

ÉlsimĂ­tĂĄs... Nekem Ășgy tƱnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentĂĄltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltĂĄl.

Hopp, leesett.
                Nem, nem a smooth-ra gondoltam, hanem hogy ne legyenek fƱrészfogasak az élek.
                Viszont ezt a PDF-et megnyitó program motorjånak kellene tudni gondolom, és ezt nem igazån tudjåk.

ĂŒdv.

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Oké, szóval az, amit "antialiasing"-nak mond az angol.
                  😄

Néha teljesen el vagyok tévedve, amikor a magyar "szakkifejezéseket" hallom/olvasom.

Gai...

• M Offline
                    mdk01
                    last edited by

Pontosan 😉
                    Nekem egyelƑre a magyar áll jobban a számra. 😄

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Håt én meg nyilvån angol nyelvƱ programokkal kezdtem, és bår nem vagyok amolyan "anglomån sznob" (nyelvet is tanítottam - még tolmåcs és szakfordítóknak is az egyetemen), mégis ez åll jobban a "szåmra".

ValĂłszĂ­nƱleg ezĂ©rt is akadtam el a Twilight Render "magyarĂ­tĂĄsĂĄval"; egyszerƱen nem ismerem magyarul a szakkifejezĂ©seket - Ă©s hĂĄt meg kell hagyni, nĂ©ha tĂ©nyleg baromi erƑltetett fordĂ­tĂĄsok.

Gai...

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

OK, "beszereztem" egy licenszet a Composer-re, 😒 bár most már nem OSG Composer a neve, hanem Simlab Composer.

Van prĂłbaverziĂłja is. Amiben kĂŒlönbözik a hagyomĂĄnyos (plugin"-tĂłl az az, hogy a 3D PDF mellett renderelni is tud (ez itt alant Ășgy kĂ©szĂŒlt, hogy hozzĂĄ sem nyĂșltam bĂĄrmifĂ©le beĂĄllĂ­tĂĄshoz),

SimLab.jpg
                        valamint hogy az skp import mellett egy csomó fåjltípust tud még beimportålni a modellbe. Aztån egy csommó fåjltípusben exportålni is tud.

SimLabExport.png
                        Ami még fontos, ha valóban érdekel (és megvan neked a 3D PDF plugin) az az, hogy

@unknownuser said:

Current users of SimLab 3D PDF plug-in are eligible for an upgrade option to get SimLab Composer 2.0

Vagyis akinek megvan a plugin, az kedvezményesen (csupån "upgrade" åron) veheti meg a composert.

Mondtam a fejlesztƑnek, hogy milyen lkassz lenne, ha a 3D PDF-be a renderelt textĂșrĂĄkkal jelenne neg a modell Ă©s azt mondta, hogy a "gondolataiban olvasok", vagyis ha esetleg mĂ©g nem is fejlesztenek ebben az irĂĄnyban, mindenesetre fontolgatjĂĄk. Na, az tĂ©nyleg nem volna rossz!

Gai...

• M Offline
                          mdk01
                          last edited by

😄

Igen az export, import része nekem is nagyon szimpatikus, meg håt ez a v2.0 még renderel is, ez egyszerƱen nagyszerƱ.
                          A simlab 3D PDF konverterĂ©bƑl csak a free plugin-os verziĂł van meg, gondolom Ășgy nem mƱködik a upgrade.
                          Most töltöm le ezt a composer V2.0-åt, aztån råszabadítom magam.

JĂłl lĂĄtom hogy dwg-be nem exportĂĄl?

Köszönöm
                          Üdv.

UI.:
                          VIDEO a Simlab Composer V2.0-rĂłl.
                          http://www.youtube.com/watch?v=EiON6RPIvkg

• M Offline
                            mdk01
                            last edited by

Na hĂĄt ez jĂł mert se render, se export, se konvertĂĄlĂĄs Ășgy hogy Ă©rdemes volt letölteni. 😄

Csaba megnéznéd még hogy ennél mƱködik-e a scene-es 3D PDF konvertålås?
                            Tudod, itt problémåztam rajta.
                            http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=12912

AmĂșgy szimpi mĂ©g hogy elĂ©g sok mindent belehet ĂĄllĂ­tani a 3D PDF konverter rĂ©szĂ©be mint pl. hogy a PDF toolbarjĂĄba mi hogyan jelenjen meg(navigation mode,render mode, fĂ©nyek) szĂłval Simlab-Ă©k jĂłl eltalĂĄltĂĄk ezt a progit.

Üdv.

• GaieusG Offline
                              Gaieus
                              last edited by

Kell hozzå igényelni licenszet a próbaverzióhoz is. Azt hiszem, 10 db mentést/renderelést/exportot lehet a próbaverzióval csinålni.

Gai...

• M Offline
                                mdk01
                                last edited by

Oké köszi, meg is igényeltem.

• M Offline
                                  mdk01
                                  last edited by

Csaba!

MegkĂŒldtĂ©k a kĂłdot de nem tudom mik azok a dupla fĂŒggƑleges vonalak a szĂĄmok között. Azt le kell cserĂ©lni vmi karakterre vagy mi, mert nekem Ă­gy nem fogadja el.
                                  BĂ©na vagyok. 😄 😳

Köszi

Üdv.

MOD:
                                  Probléma megoldva.A lényeg hogy az Simlab OSG composer helyett a legfrissebb Simlab composer-hez való a kód.
                                  Az kevert meg hogy az OSG composerrel igĂ©nyeltem meg, de mĂ©gis a frissebb Simlab composerhez adtĂĄk. 😕

• GaieusG Offline
                                    Gaieus
                                    last edited by

😉

Sajna a beĂ©pĂ­tett PDF exportert mĂ©g mindig nem javĂ­tottĂĄk ki, hogy Ă©kezetes karaktereket is lehessen hasznĂĄlni a fejlĂ©c/lĂĄblĂ©cben. Van mĂ©g egypĂĄr gond vele, de amĂșgy Ășgy tƱnik, a fejlesztƑk lelkesek Ă©s hajlandĂłk foglalkozni a problĂ©mĂĄkkal.

Gai...

• M Offline
                                      mdk01
                                      last edited by

Na odĂĄig mĂ©g nem jutottam el hogy a pdf rĂ©szĂ©t kiprĂłbĂĄljam viszont a render rĂ©sze elĂ©g meggyƑzƑ.
                                      RaknĂ©k fel kĂ©pet megmutiba milyet csinĂĄl egy twilight Ă©s ez, de sajnos miutĂĄn elkĂ©szĂŒl a kĂ©p Ă©s elmentem a valĂłsĂĄgban nekem nem mentƑdik le csak csodĂĄlkozom, hogy nincs ott a fĂĄjl ahova elvileg mentettem. 😒
                                      Csaba rĂĄnĂ©znĂ©l erre, hogy nĂĄlad is ilyen-e? A mĂșltkor rendereltĂ©l egy bazilikĂĄt de az mĂ©g ha emlĂ©keim nem csalnak az OSG composer prĂłba verziĂłja volt. Nem tudom nem e vmi program hibĂĄrĂłl van szĂł. Köszi

AmĂșgy ha vki gyors, Ă©s viszonylag szĂ©p renderelĂ©st akar annak nagyon jĂł de a fotĂłrealisztikus renderelĂ©stƑl messze van, mert nem lehet annyi mindent beĂĄllĂ­tani az anyagoknak mint pl. twilight-ba. Mondom ezt Ășgy hogy fĂ©l ĂłrĂĄt foglalkoztam eddig vele. 😄

Üdv.

• GaieusG Offline
                                        Gaieus
                                        last edited by

Én azt mĂĄr ebben az "Ășj" verziĂłban csinĂĄltam! Valahol lehet (van) egy beĂĄllĂ­tĂĄs, hova mentse a kĂ©peket. MegprĂłbĂĄlom kikutatni, mi is ez.

AmĂșgy amit a renderrƑl Ă­rsz, igaz lehet, bĂĄr itt is van valami "advanced/haladĂł" mĂłd, ahol textĂșrĂĄkat lehet ĂĄllĂ­tgatni. Igaz, azĂłta sem foglalkoztam vele.

Gai...

• M Offline
                                          mdk01
                                          last edited by

HĂĄt igen mikor elkĂ©szĂŒl a kĂ©pre kattintva jobb klikkel megnyomom hogy save/save as (nem tudom melyik) Ă©s ott kivĂĄlasztom hova mentse. Elmentem Ă©s abba a könyvtĂĄrba nincs ahova megadtam. AztĂĄn rĂĄkerestem a keresƑvel a vinyĂłn Ă©s sehol se volt. Nem nagyon merek ezzel kĂ­sĂ©rletezni mert ugye korlĂĄtos a dolog.

A PDF viszont szimpi mert sok mindent be lehet ĂĄllĂ­tani exportĂĄlĂĄsnĂĄl.

ui.:topik cĂ­mbe beleĂ­rhatnĂĄd mĂ©g esetleg hogy simlab composer mert ugye ez mĂĄr a 2.0 vagy csak simĂĄn ĂĄtĂ­rni simlab composer-re. Persze ha neked is van rĂĄ ingered. 😄

Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
                                          Na szĂłval a kĂ©rdĂ©s hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a nĂ©gyzet belsejĂ©be esik.Értem ezt Ășgy hogy a kijelölendƑ testem mögötti testen keresztĂŒl mĂĄr ne Ă©rzĂ©keljen semmi vonalat vagy akĂĄrmit amit ugyan Ășgy kijelöl. Nem tudom jelenleg Ă©rtelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem Ă©rthetƑ rajzolok. 😄

Köszönöm
                                          Üdv.

• GaieusG Offline
                                            Gaieus
                                            last edited by

@mdk01 said:

ui.:topik címbe beleírhatnåd még esetleg hogy simlab composer mert ugye ez mår a 2.0 vagy csak simån åtírni simlab composer-re.

Te kezdted a topicot, bĂĄrmikor szerkesztheted az elsƑ bejegyzĂ©st Ă©s megvĂĄltoztathatod a cĂ­mĂ©t
                                            😉

@unknownuser said:

Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
                                            Na szĂłval a kĂ©rdĂ©s hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a nĂ©gyzet belsejĂ©be esik.Értem ezt Ășgy hogy a kijelölendƑ testem mögötti testen keresztĂŒl mĂĄr ne Ă©rzĂ©keljen semmi vonalat vagy akĂĄrmit amit ugyan Ășgy kijelöl. Nem tudom jelenleg Ă©rtelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem Ă©rthetƑ rajzolok. 😄

Köszönöm
                                            Üdv.

Van egy plugin, majd megkeresem, bår nem tudom, ileysmire jó-e. Most el kell mennem, de ha eszembe jut, holnap utåna nézek. Tudom mire gondolsz és valóban óvatosnak kell lenni.

Gai...

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            Buy SketchPlus
                                            Buy SUbD
                                            Buy WrapR
                                            Buy eBook
                                            Buy Modelur