Simlab Composer v2.0
-
Csaba!
Ha jól értelmezem akkor ezzel a programmal lehet exportålni skp és még sok mås fåjlból 3D pdf-et.
Itt a program leĂrĂĄs:
http://www.simlab-soft.com/3d-products/osg-composer-main.aspxErĆsĂts meg lĂ©gyszĂves mert igaz hogy telepĂtettem de nem tudtam exportĂĄlni mivel trial verziĂł.
MĂ©g lehet meg is vennĂ©m csak jĂł volna tudni milyen minĆsĂ©get produkĂĄl, mert Ăgy lĂĄtatlan 20k az mĂ©gis csak 20k.
TovĂĄbbĂĄ itt van egy videĂł rĂłla ahol lehet lĂĄtni hogy betolja a fiĂłkot. Ezt solidworks-ben ĂĄllĂtotta talĂĄn be Ă©s SU be is lehet vagy a group-okat lehet mozgatni ezzel a prg.-mal?Köszönöm
Ădv.
[off]
Nem baj hogy minden kérdésemnek csinålok egy topicot?
[/off] -
@mdk01 said:
[off]
Nem baj hogy minden kérdésemnek csinålok egy topicot?
[/off]Nem. Szerintem jobb is, mert Ăgy ĂĄttekinthetĆbb Ă©s minden egy helyen van egy tĂ©mĂĄban.
Nos, az OSG composer-rĆl nem tudok Ă©rdemben nyilatkozni. A SketchUp-hoz valĂł pluginom viszont megvan. Szerintem jĂł kis pluigin, bĂĄr van mĂ©g mit csiszolni rajta.
- A "scene"-eket megtartja, Ășgyhogy szĂ©pen lehet vele bemutatni dolgokat
- A modell egyes komponensei kĂŒlön-kĂŒlön ki-bekapcsolhatĂłk (hasonlĂłan, mint az Outliner-ben), de sajnos a nevĂŒket nem tartja meg, Ăgy elĂ©g nehĂ©zkes a tĂĄjĂ©kozĂłdĂĄs
- lehet elĂ©je/mögĂ©je szöveget beszĂșrni, de sajnos semmi UTF-8 tĂĄmogatĂĄs, Ăgy a magyar karaktereket nem jelenĂti meg rendesen
HozzĂĄ lehet "csapni" egy meglĂ©vĆ PDF dokumentumhoz, de a mĂ©retezĂ©s nem papĂr nagysĂĄg alapĂș, Ăgy kicsit hĂŒlyĂ©n mutat.
Itt egy 12+ Mb-os pĂ©lda. Ha mĂĄr letöltĆdött, akkor elĂ©g szĂ©pen forog körbe.
http://www.gaieus.hu/su/skps/Bazilika.pdf
-
Köszi
TovĂĄbbĂĄ itt van egy videĂł rĂłla ahol lehet lĂĄtni hogy betolja a fiĂłkot. Ezt solidworks-ben ĂĄllĂtotta talĂĄn be Ă©s SU be is lehet vagy a group-okat lehet mozgatni ezzel a prg.-mal?EnnĂ©l kimaradt ez a hivatkozĂĄs.

http://www.youtube.com/watch?v=pPmlWU6MtjA&feature=player_embedded#Igen a simlabnak az a pluginos 3D PDF konvertere nekem is megvan(csinĂĄltĂĄl anno neki kĂŒlön topicot) de pl a rhino is vmi olyasmi de nekem nem sikerĂŒlt egyelĆre mƱködĂ©sre bĂrni.
TovĂĄbbĂĄ ez az OSG composer izgatja a fantĂĄziĂĄm mert elĂ©g szĂ©pen mƱködik, de mint Ărtam az benne a xarsĂĄg hogy nem tudom kiprĂłbĂĄlni milyen 3D PDF-et konvertĂĄl mivel trial. Ăgy lĂĄtatlanba meg nem akarok pĂ©nzt kiadni Ă©rte. BĂztam benne hogy van egy ajĂĄndĂ©k OSG composered is otthon Ă©s tudtĂĄl volna segĂteni, hogy mĂ©gis milyen minĆsĂ©get csinĂĄl.
ĂlsimĂtĂĄst nem lehet egyik 3D PDF konverterbe sem beĂĄllĂtani ugye?Mert azĂ©rt az nem ĂĄrtana egy minimĂĄlis.
Köszi
Ădv.
-
OK, vĂ©gignĂ©ztem a videĂłt Ă©n is. Nos, amit lehetett benne lĂĄtni az (szĂĄmomra) csupĂĄn annyi, hogy a composerben (amĂg "megkomponĂĄlod" az exportĂĄlandĂł 3D jelenetet), valĂłban lehet mozgatni a fiĂłkot - de hĂĄt ennyi erĆvel a SU is egy "composer", mert ezt ott is lehet. Az mĂĄr nem lĂĄtszott, hogy ez az exportĂĄlt pdf fĂĄjlban is lehetsĂ©ges lenne-e (kĂ©tlem), Ăgy viszont nem feltĂ©tlenĂŒl tud(na) többet, mind a plugin (amely nagy valĂłszĂnƱsĂ©ggel ugyancsak ugyanerre a "motorra" van Ă©pĂtve, ami az exportĂĄlĂĄst illeti).
ĂlsimĂtĂĄs... Nekem Ășgy tƱnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentĂĄltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltĂĄl.
-
Ărtem, vĂ©gĂŒlis igazad van mert a solidworks-ös fĂĄjlt komponensĂ©t mozgatta utĂĄna mĂĄr pdf-ben nem mutatta.
ĂlsimĂtĂĄs is elkĂ©pzelhetĆ mĂĄr nem emlĂ©kszem de mindjĂĄrt kiprĂłbĂĄlom.
Ha ugyanaz lehet a motorja akkor nem Ă©ri meg,de szĂvesen rĂĄnĂ©ztem volna.Köszi
Ădv.
-
@gaieus said:
ĂlsimĂtĂĄs... Nekem Ășgy tƱnik, hogy ami a SU-ban "smooth", az a pdf-ben sem szegmentĂĄltan jelenik meg. Gondolom, nem erre gondoltĂĄl.
Hopp, leesett.
Nem, nem a smooth-ra gondoltam, hanem hogy ne legyenek fƱrészfogasak az élek.
Viszont ezt a PDF-et megnyitĂł program motorjĂĄnak kellene tudni gondolom, Ă©s ezt nem igazĂĄn tudjĂĄk.ĂŒdv.
-
Oké, szóval az, amit "antialiasing"-nak mond az angol.

Néha teljesen el vagyok tévedve, amikor a magyar "szakkifejezéseket" hallom/olvasom.
-
Pontosan

Nekem egyelĆre a magyar ĂĄll jobban a szĂĄmra.
-
HĂĄt Ă©n meg nyilvĂĄn angol nyelvƱ programokkal kezdtem, Ă©s bĂĄr nem vagyok amolyan "anglomĂĄn sznob" (nyelvet is tanĂtottam - mĂ©g tolmĂĄcs Ă©s szakfordĂtĂłknak is az egyetemen), mĂ©gis ez ĂĄll jobban a "szĂĄmra".
ValĂłszĂnƱleg ezĂ©rt is akadtam el a Twilight Render "magyarĂtĂĄsĂĄval"; egyszerƱen nem ismerem magyarul a szakkifejezĂ©seket - Ă©s hĂĄt meg kell hagyni, nĂ©ha tĂ©nyleg baromi erĆltetett fordĂtĂĄsok.
-
OK, "beszereztem" egy licenszet a Composer-re,
bĂĄr most mĂĄr nem OSG Composer a neve, hanem Simlab Composer.Van prĂłbaverziĂłja is. Amiben kĂŒlönbözik a hagyomĂĄnyos (plugin"-tĂłl az az, hogy a 3D PDF mellett renderelni is tud (ez itt alant Ășgy kĂ©szĂŒlt, hogy hozzĂĄ sem nyĂșltam bĂĄrmifĂ©le beĂĄllĂtĂĄshoz),

valamint hogy az skp import mellett egy csomĂł fĂĄjltĂpust tud mĂ©g beimportĂĄlni a modellbe. AztĂĄn egy csommĂł fĂĄjltĂpusben exportĂĄlni is tud.
Ami még fontos, ha valóban érdekel (és megvan neked a 3D PDF plugin) az az, hogy@unknownuser said:
Current users of SimLab 3D PDF plug-in are eligible for an upgrade option to get SimLab Composer 2.0
Vagyis akinek megvan a plugin, az kedvezményesen (csupån "upgrade" åron) veheti meg a composert.
Mondtam a fejlesztĆnek, hogy milyen lkassz lenne, ha a 3D PDF-be a renderelt textĂșrĂĄkkal jelenne neg a modell Ă©s azt mondta, hogy a "gondolataiban olvasok", vagyis ha esetleg mĂ©g nem is fejlesztenek ebben az irĂĄnyban, mindenesetre fontolgatjĂĄk. Na, az tĂ©nyleg nem volna rossz!
-

Igen az export, import része nekem is nagyon szimpatikus, meg håt ez a v2.0 még renderel is, ez egyszerƱen nagyszerƱ.
A simlab 3D PDF konverterĂ©bĆl csak a free plugin-os verziĂł van meg, gondolom Ășgy nem mƱködik a upgrade.
Most töltöm le ezt a composer V2.0-ĂĄt, aztĂĄn rĂĄszabadĂtom magam.JĂłl lĂĄtom hogy dwg-be nem exportĂĄl?
Köszönöm
Ădv.UI.:
VIDEO a Simlab Composer V2.0-rĂłl.
http://www.youtube.com/watch?v=EiON6RPIvkg -
Na hĂĄt ez jĂł mert se render, se export, se konvertĂĄlĂĄs Ășgy hogy Ă©rdemes volt letölteni.

Csaba megnéznéd még hogy ennél mƱködik-e a scene-es 3D PDF konvertålås?
Tudod, itt problémåztam rajta.
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=12912AmĂșgy szimpi mĂ©g hogy elĂ©g sok mindent belehet ĂĄllĂtani a 3D PDF konverter rĂ©szĂ©be mint pl. hogy a PDF toolbarjĂĄba mi hogyan jelenjen meg(navigation mode,render mode, fĂ©nyek) szĂłval Simlab-Ă©k jĂłl eltalĂĄltĂĄk ezt a progit.
Ădv.
-
Kell hozzå igényelni licenszet a próbaverzióhoz is. Azt hiszem, 10 db mentést/renderelést/exportot lehet a próbaverzióval csinålni.
-
Oké köszi, meg is igényeltem.
-
Csaba!
MegkĂŒldtĂ©k a kĂłdot de nem tudom mik azok a dupla fĂŒggĆleges vonalak a szĂĄmok között. Azt le kell cserĂ©lni vmi karakterre vagy mi, mert nekem Ăgy nem fogadja el.
Béna vagyok.

Köszi
Ădv.
MOD:
Probléma megoldva.A lényeg hogy az Simlab OSG composer helyett a legfrissebb Simlab composer-hez való a kód.
Az kevert meg hogy az OSG composerrel igĂ©nyeltem meg, de mĂ©gis a frissebb Simlab composerhez adtĂĄk.
-

Sajna a beĂ©pĂtett PDF exportert mĂ©g mindig nem javĂtottĂĄk ki, hogy Ă©kezetes karaktereket is lehessen hasznĂĄlni a fejlĂ©c/lĂĄblĂ©cben. Van mĂ©g egypĂĄr gond vele, de amĂșgy Ășgy tƱnik, a fejlesztĆk lelkesek Ă©s hajlandĂłk foglalkozni a problĂ©mĂĄkkal.
-
Na odĂĄig mĂ©g nem jutottam el hogy a pdf rĂ©szĂ©t kiprĂłbĂĄljam viszont a render rĂ©sze elĂ©g meggyĆzĆ.
RaknĂ©k fel kĂ©pet megmutiba milyet csinĂĄl egy twilight Ă©s ez, de sajnos miutĂĄn elkĂ©szĂŒl a kĂ©p Ă©s elmentem a valĂłsĂĄgban nekem nem mentĆdik le csak csodĂĄlkozom, hogy nincs ott a fĂĄjl ahova elvileg mentettem.
Csaba rĂĄnĂ©znĂ©l erre, hogy nĂĄlad is ilyen-e? A mĂșltkor rendereltĂ©l egy bazilikĂĄt de az mĂ©g ha emlĂ©keim nem csalnak az OSG composer prĂłba verziĂłja volt. Nem tudom nem e vmi program hibĂĄrĂłl van szĂł. KösziAmĂșgy ha vki gyors, Ă©s viszonylag szĂ©p renderelĂ©st akar annak nagyon jĂł de a fotĂłrealisztikus renderelĂ©stĆl messze van, mert nem lehet annyi mindent beĂĄllĂtani az anyagoknak mint pl. twilight-ba. Mondom ezt Ășgy hogy fĂ©l ĂłrĂĄt foglalkoztam eddig vele.

Ădv.
-
Ăn azt mĂĄr ebben az "Ășj" verziĂłban csinĂĄltam! Valahol lehet (van) egy beĂĄllĂtĂĄs, hova mentse a kĂ©peket. MegprĂłbĂĄlom kikutatni, mi is ez.
AmĂșgy amit a renderrĆl Ărsz, igaz lehet, bĂĄr itt is van valami "advanced/haladĂł" mĂłd, ahol textĂșrĂĄkat lehet ĂĄllĂtgatni. Igaz, azĂłta sem foglalkoztam vele.
-
HĂĄt igen mikor elkĂ©szĂŒl a kĂ©pre kattintva jobb klikkel megnyomom hogy save/save as (nem tudom melyik) Ă©s ott kivĂĄlasztom hova mentse. Elmentem Ă©s abba a könyvtĂĄrba nincs ahova megadtam. AztĂĄn rĂĄkerestem a keresĆvel a vinyĂłn Ă©s sehol se volt. Nem nagyon merek ezzel kĂsĂ©rletezni mert ugye korlĂĄtos a dolog.
A PDF viszont szimpi mert sok mindent be lehet ĂĄllĂtani exportĂĄlĂĄsnĂĄl.
ui.:topik cĂmbe beleĂrhatnĂĄd mĂ©g esetleg hogy simlab composer mert ugye ez mĂĄr a 2.0 vagy csak simĂĄn ĂĄtĂrni simlab composer-re. Persze ha neked is van rĂĄ ingered.

Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
Na szĂłval a kĂ©rdĂ©s hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a nĂ©gyzet belsejĂ©be esik.Ărtem ezt Ășgy hogy a kijelölendĆ testem mögötti testen keresztĂŒl mĂĄr ne Ă©rzĂ©keljen semmi vonalat vagy akĂĄrmit amit ugyan Ășgy kijelöl. Nem tudom jelenleg Ă©rtelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem Ă©rthetĆ rajzolok.
Köszönöm
Ădv. -
@mdk01 said:
ui.:topik cĂmbe beleĂrhatnĂĄd mĂ©g esetleg hogy simlab composer mert ugye ez mĂĄr a 2.0 vagy csak simĂĄn ĂĄtĂrni simlab composer-re.
Te kezdted a topicot, bĂĄrmikor szerkesztheted az elsĆ bejegyzĂ©st Ă©s megvĂĄltoztathatod a cĂmĂ©t

@unknownuser said:
Extra kérdés aminek felesleges topikot nyitni.
Na szĂłval a kĂ©rdĂ©s hogyan milyen gombot kell nekem ahhoz lenyomni hogy ha kiakarok jelölni egy sima testet akkor ne jelöljön ki mindent ami a nĂ©gyzet belsejĂ©be esik.Ărtem ezt Ășgy hogy a kijelölendĆ testem mögötti testen keresztĂŒl mĂĄr ne Ă©rzĂ©keljen semmi vonalat vagy akĂĄrmit amit ugyan Ășgy kijelöl. Nem tudom jelenleg Ă©rtelmesebben megfogalmazni bocs. Ha nem Ă©rthetĆ rajzolok.
Köszönöm
Ădv.Van egy plugin, majd megkeresem, bĂĄr nem tudom, ileysmire jĂł-e. Most el kell mennem, de ha eszembe jut, holnap utĂĄna nĂ©zek. Tudom mire gondolsz Ă©s valĂłban Ăłvatosnak kell lenni.
Advertisement