sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Building maker

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    4 Posts 3 Posters 2.3k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C Offline
      canaletto001
      last edited by

Jó reggelt!
      Gondoltam, hogy nem lesz jó vége annak, hogy a Google "nyílt várossá" nyilvánítja Budapestet, de arra álmomba sem gondoltam, hogy a saját automatával generált épületeivel szemeteli be a várost... 👎
      http://index.hu/tech/2009/10/28/jol_kiszurt_a_google_a_magyarokkal/
      Biztosan fontos üzletileg a Google-nak, meg ez a játék az övé, de asszem, nagyon sok ember örömét tette tönkre, az üzletről nem is beszélve 😢
      Eddig is sejtettem, hogy az ilyen modelleket magamnak gyártom, de most már biztos vagyok benne... 😢
      (Tudom, van ami túl részletes. De van ami nem)

http://i960.photobucket.com/albums/ae83/tankkiller1/bazilika_kollage_s.jpg

http://i960.photobucket.com/albums/ae83/tankkiller1/INFO_003h.jpg

El vagyok keseredve.
      c1

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.

A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.

És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

@gaieus said:

Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.

A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.

És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)

Csaba!

A technikai része mégis hogyan van ennek?
          Azt tudom csak elképzelni, hogy műholdról lemérték a házak egyes pontjait, meg talán amit lehetett azt körbe fotózták műholdról, és egy szoftver összerakta, de hát mindent műholdról sem lehet elérni. Nem értem. 😕

Dybi:

Csuda szép iránytűd van. Még ha csinálnál rá egy csili vili szépen csillogó láncot így ledobva az asztalra, hát az igazán profi lenne. 😄
          Grat

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Igen, valahogy így működik. Ezért olyan korlátozott azoknak a helyeknek a száma (nálunk csak BP), ahol ezt lehet csinálni.

Gai...

• 1 / 1
            • First post
              Last post
            Buy SketchPlus
            Buy SUbD
            Buy WrapR
            Buy eBook
            Buy Modelur
            Buy Vertex Tools
            Buy SketchCuisine