sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Building maker

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    4 Posts 3 Posters 2.3k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C Offline
      canaletto001
      last edited by

Jó reggelt!
      Gondoltam, hogy nem lesz jó vége annak, hogy a Google "nyílt várossá" nyilvánítja Budapestet, de arra álmomba sem gondoltam, hogy a saját automatával generált épületeivel szemeteli be a várost... 👎
      http://index.hu/tech/2009/10/28/jol_kiszurt_a_google_a_magyarokkal/
      Biztosan fontos üzletileg a Google-nak, meg ez a játék az övé, de asszem, nagyon sok ember örömét tette tönkre, az üzletről nem is beszélve 😢
      Eddig is sejtettem, hogy az ilyen modelleket magamnak gyártom, de most már biztos vagyok benne... 😢
      (Tudom, van ami túl részletes. De van ami nem)

http://i960.photobucket.com/albums/ae83/tankkiller1/bazilika_kollage_s.jpg

http://i960.photobucket.com/albums/ae83/tankkiller1/INFO_003h.jpg

El vagyok keseredve.
      c1

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.

A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.

És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

@gaieus said:

Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.

A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.

És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)

Csaba!

A technikai része mégis hogyan van ennek?
          Azt tudom csak elképzelni, hogy műholdról lemérték a házak egyes pontjait, meg talán amit lehetett azt körbe fotózták műholdról, és egy szoftver összerakta, de hát mindent műholdról sem lehet elérni. Nem értem. 😕

Dybi:

Csuda szép iránytűd van. Még ha csinálnál rá egy csili vili szépen csillogó láncot így ledobva az asztalra, hát az igazán profi lenne. 😄
          Grat

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Igen, valahogy így működik. Ezért olyan korlátozott azoknak a helyeknek a száma (nálunk csak BP), ahol ezt lehet csinálni.

Gai...

• 1 / 1
            • First post
              Last post
            Buy SketchPlus
            Buy SUbD
            Buy WrapR
            Buy eBook
            Buy Modelur
            Buy Vertex Tools
            Buy SketchCuisine