Building maker
-
Jó reggelt!
Gondoltam, hogy nem lesz jó vége annak, hogy a Google "nyílt várossá" nyilvánítja Budapestet, de arra álmomba sem gondoltam, hogy a saját automatával generált épületeivel szemeteli be a várost...
http://index.hu/tech/2009/10/28/jol_kiszurt_a_google_a_magyarokkal/
Biztosan fontos üzletileg a Google-nak, meg ez a játék az övé, de asszem, nagyon sok ember örömét tette tönkre, az üzletről nem is beszélve
Eddig is sejtettem, hogy az ilyen modelleket magamnak gyártom, de most már biztos vagyok benne...
(Tudom, van ami túl részletes. De van ami nem)El vagyok keseredve.
c1 -
Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.
A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.
És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)
-
@gaieus said:
Hát igen, én is láttam, amit láttam. Borzasztó minőségúek, de gondolom, itt most nekik (vagy Budapestnek) az a cél, hogy minél hamarabb, minél több épület fent legyen.
A stratégia részükről az, hogy a SketchUp > Google Earth modellezés nem szűnik meg, csak mintegy "megelőzi" ezt egy tömeges modellezés. Amennyiben valaki jobb modellt tölt fel, mint ami fent van, akkor azzal lecserélik a régit.
És persze tudom, hogy ez a szép elmélet, (amely azért persze működik), azt viszont nem tudom, mennyiben jobb a sok szemét, mint a semmi (vagy fordítva?)
Csaba!
A technikai része mégis hogyan van ennek?
Azt tudom csak elképzelni, hogy műholdról lemérték a házak egyes pontjait, meg talán amit lehetett azt körbe fotózták műholdról, és egy szoftver összerakta, de hát mindent műholdról sem lehet elérni. Nem értem.Dybi:
Csuda szép iránytűd van. Még ha csinálnál rá egy csili vili szépen csillogó láncot így ledobva az asztalra, hát az igazán profi lenne.
Grat -
Igen, valahogy így működik. Ezért olyan korlátozott azoknak a helyeknek a száma (nálunk csak BP), ahol ezt lehet csinálni.
Advertisement