sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🫛 Lightbeans Update | Metallic and Roughness auto-applied in SketchUp 2025+ Download

Egy kis "előzetes"

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    10 Posts 5 Posters 3.2k Views 5 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Egy római bazilikát építgetek...

Clay1.jpg

Clay3.jpg

Clay4.jpg

Clay5.jpg

Clay6.jpg

Clay7.jpg

Clay8.jpg

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D Offline
        dybi
        last edited by

Szia!

Ez jól néz ki. Egy keresztkérdés gyorsan, honnan szereztél rajzokat róla, vagy ez egy elképzelt épület?

üdv dybi

• M Offline
          medvegy
          last edited by

@gaieus said:

Egy római bazilikát építgetek...

Hello!

És mennyiből jön ki egy ilyen kis építgetés? 😄

Mindazonáltal tetszetős, Remélem renderelsz belőle valami kis röpke, körbenézegetősvigyáztam video szösszenetet.

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Ah, igazán, fiúk, köszönöm...

@dybi said:

...honnan szereztél rajzokat róla, vagy ez egy elképzelt épület?

Itt van egy kis "kaland", ahogy az ásatást vezető régész felmegy a magasba fotózni:
            http://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=267

Persze vannak rajzok is (ami a képen látszik, az legalább három, egymást követő bazilika "nyoma" - a modell ezek közül az egyiknek a rekonstrukcióját mutatja).

@medvegy said:

Remélem renderelsz belőle valami kis röpke, körbenézegetősvigyáztam video szösszenetet.

Természetesen lesz belőle mindenféle érdekesség (most éppenséggel panorámaképek renderelgetésével játszadozom, mint pl. ez a 14. századi, gótikus Karmelita-rtemplom és kolostor Pécsett:

![Az eredeti 4000x2000 pixel felbontású, ide természetesen nem tudtam feltölteni,úgyhogy "lenyomorítottam"](/uploads/imported_attachments/s3la_Carmelita1200x600.jpg "Az eredeti 4000x2000 pixel felbontású, ide természetesen nem tudtam feltölteni,úgyhogy "lenyomorítottam"")

Gai...

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

A "Gallery"-ben raktam föl még egynéhány (újabb) képet.
              http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=81&t=22695
              (nem akarom duplán csatolgatni őket)

Gai...

• M Offline
                mdk01
                last edited by

Grat a bazilikához nagyon szép. 👍

Az érdekelne hogy miben renderelsz?(Kerkythea-t sejtem de azért megkérdezem)
                Nagyon tetszenek azok a finom árnyékok.

1 hete Podiummal próbálkoztam de mivel az egyszerűsége kevés volt nekem 3 napja feltettem a Kerkythea-t de 3óra piszkálás után fej zsonvga lefeküdtem.Azóta még nem nyúltam hozzá mert nem volt időm.

Szülők csináltatnak egy kandallót és megrajzoltam nekik SU-ban hogy eltudják képzelni. Elég jól sikerült, de kicsit tovább léptem és megpróbáltam renderelni, mert régóta érdekelt már ez a renderelés téma is és itt volt a lehetőség.
                A gondom az hogy nem tudom belőle előhozni a térhatást az éleknél.

Majd a Kerkythea-s topicban csatolom a modell-t, de kicsit nyúzom még magam.😄

ÜDv.

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Ez itt most teljes mértékben Twilight Render. Valójában "szinte Kerkythea", ugyanis annak a renderelőmotorjával működik és az összes Kerkythea material, meg modell, meg háttér, meg ilyesmi kompatibilis vele, csak a SU-on belül fut és nagyon egyszerű a kezelőfelülete (vagyis olyasmi, mint a Podium - csak valójában szerintem könnyebb és jobb 😉 - no meg hát olcsóbb...)

Aztán ha már minden lehetőt beállított az ember, és azokra a pluszokra vágyik, amelyeket a Kerky még hozzá tud adni, exportálom és megtartja a beállításokat úgy, ahogy vannak, vagyis meg tudom nyitni Kerkytheában és tovább folytatni a munkát.

Gai...

• C Offline
                    canaletto001
                    last edited by

Üdv Csaba!
                    Nagyon szép a bazilikád 😄
                    Gratulálok! 👍
                    Látom a panorámáidat, itt is van egy csomó, pécsi is. Mind saját 😄 http://www.grafotiv.com
                    c1

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Közben azzal próbálkozom, hogy ezeket a panorámákat interneten is meg lehessen interaktívan jeleníteni. Itt egy példa:
                      http://www.gaieus.hu/Panoramas/Carmelite/
                      (az alul levő linken egy nagyobb felbontásra lehet rámenni)

Ezek csak kísérletek, és még meg kell oldanom, hogy még nagyobb felbontásban tudjam renderelni (valószínűleg egy olyan 6000-8000 x 3000-4000 pixel már élvezhető minőségű lenne, de persze ez képernyőfelbontás kérdése is).

A bazilika közben módosult, mert tisztázódott pár részlet, főleg ami a porticust, illetve annak az oszloptávolságait illeti - és elkezdtem textúrázni is (a piros felirat azért van rajta, mert ezeket most a galérának egy topikjából linkelgetem):

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35717&mode=view

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35730&mode=view

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35704&mode=view

Gai...

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

És hát a boltívek, ugyebár (az apszison, mivel ott az ablak is görbül, kicsit azért trükkösebb!) és egy "egészalakos" - ahogy most van...

Bazilika-Texture19.jpg

Bazilika-Texture20.jpg

Bazilika-Texture21.jpg

Gai...

• 1 / 1
                        • First post
                          Last post
                        Buy SketchPlus
                        Buy SUbD
                        Buy WrapR
                        Buy eBook