sketchucation logo sketchucation
    • Login
    🤑 SketchPlus 1.3 | 44 Tools for $15 until June 20th Buy Now

Egy kis "előzetes"

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    10 Posts 5 Posters 3.1k Views 5 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Egy római bazilikát építgetek...

Clay1.jpg

Clay3.jpg

Clay4.jpg

Clay5.jpg

Clay6.jpg

Clay7.jpg

Clay8.jpg

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D Offline
        dybi
        last edited by

Szia!

Ez jól néz ki. Egy keresztkérdés gyorsan, honnan szereztél rajzokat róla, vagy ez egy elképzelt épület?

üdv dybi

• M Offline
          medvegy
          last edited by

@gaieus said:

Egy római bazilikát építgetek...

Hello!

És mennyiből jön ki egy ilyen kis építgetés? 😄

Mindazonáltal tetszetős, Remélem renderelsz belőle valami kis röpke, körbenézegetősvigyáztam video szösszenetet.

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Ah, igazán, fiúk, köszönöm...

@dybi said:

...honnan szereztél rajzokat róla, vagy ez egy elképzelt épület?

Itt van egy kis "kaland", ahogy az ásatást vezető régész felmegy a magasba fotózni:
            http://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=267

Persze vannak rajzok is (ami a képen látszik, az legalább három, egymást követő bazilika "nyoma" - a modell ezek közül az egyiknek a rekonstrukcióját mutatja).

@medvegy said:

Remélem renderelsz belőle valami kis röpke, körbenézegetősvigyáztam video szösszenetet.

Természetesen lesz belőle mindenféle érdekesség (most éppenséggel panorámaképek renderelgetésével játszadozom, mint pl. ez a 14. századi, gótikus Karmelita-rtemplom és kolostor Pécsett:

![Az eredeti 4000x2000 pixel felbontású, ide természetesen nem tudtam feltölteni,úgyhogy "lenyomorítottam"](/uploads/imported_attachments/s3la_Carmelita1200x600.jpg "Az eredeti 4000x2000 pixel felbontású, ide természetesen nem tudtam feltölteni,úgyhogy "lenyomorítottam"")

Gai...

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

A "Gallery"-ben raktam föl még egynéhány (újabb) képet.
              http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=81&t=22695
              (nem akarom duplán csatolgatni őket)

Gai...

• M Offline
                mdk01
                last edited by

Grat a bazilikához nagyon szép. 👍

Az érdekelne hogy miben renderelsz?(Kerkythea-t sejtem de azért megkérdezem)
                Nagyon tetszenek azok a finom árnyékok.

1 hete Podiummal próbálkoztam de mivel az egyszerűsége kevés volt nekem 3 napja feltettem a Kerkythea-t de 3óra piszkálás után fej zsonvga lefeküdtem.Azóta még nem nyúltam hozzá mert nem volt időm.

Szülők csináltatnak egy kandallót és megrajzoltam nekik SU-ban hogy eltudják képzelni. Elég jól sikerült, de kicsit tovább léptem és megpróbáltam renderelni, mert régóta érdekelt már ez a renderelés téma is és itt volt a lehetőség.
                A gondom az hogy nem tudom belőle előhozni a térhatást az éleknél.

Majd a Kerkythea-s topicban csatolom a modell-t, de kicsit nyúzom még magam.😄

ÜDv.

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Ez itt most teljes mértékben Twilight Render. Valójában "szinte Kerkythea", ugyanis annak a renderelőmotorjával működik és az összes Kerkythea material, meg modell, meg háttér, meg ilyesmi kompatibilis vele, csak a SU-on belül fut és nagyon egyszerű a kezelőfelülete (vagyis olyasmi, mint a Podium - csak valójában szerintem könnyebb és jobb 😉 - no meg hát olcsóbb...)

Aztán ha már minden lehetőt beállított az ember, és azokra a pluszokra vágyik, amelyeket a Kerky még hozzá tud adni, exportálom és megtartja a beállításokat úgy, ahogy vannak, vagyis meg tudom nyitni Kerkytheában és tovább folytatni a munkát.

Gai...

• C Offline
                    canaletto001
                    last edited by

Üdv Csaba!
                    Nagyon szép a bazilikád 😄
                    Gratulálok! 👍
                    Látom a panorámáidat, itt is van egy csomó, pécsi is. Mind saját 😄 http://www.grafotiv.com
                    c1

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Közben azzal próbálkozom, hogy ezeket a panorámákat interneten is meg lehessen interaktívan jeleníteni. Itt egy példa:
                      http://www.gaieus.hu/Panoramas/Carmelite/
                      (az alul levő linken egy nagyobb felbontásra lehet rámenni)

Ezek csak kísérletek, és még meg kell oldanom, hogy még nagyobb felbontásban tudjam renderelni (valószínűleg egy olyan 6000-8000 x 3000-4000 pixel már élvezhető minőségű lenne, de persze ez képernyőfelbontás kérdése is).

A bazilika közben módosult, mert tisztázódott pár részlet, főleg ami a porticust, illetve annak az oszloptávolságait illeti - és elkezdtem textúrázni is (a piros felirat azért van rajta, mert ezeket most a galérának egy topikjából linkelgetem):

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35717&mode=view

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35730&mode=view

http://forums.sketchucation.com/download/file.php?id=35704&mode=view

Gai...

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

És hát a boltívek, ugyebár (az apszison, mivel ott az ablak is görbül, kicsit azért trükkösebb!) és egy "egészalakos" - ahogy most van...

Bazilika-Texture19.jpg

Bazilika-Texture20.jpg

Bazilika-Texture21.jpg

Gai...

• 1 / 1
                        • First post
                          Last post
                        Buy SketchPlus
                        Buy SUbD
                        Buy WrapR
                        Buy eBook