sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    đŸ›Łïž Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Twilight Render

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    125 Posts 9 Posters 63.3k Views 9 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C Offline
      csoopi
      last edited by

nos elĂ©rtem ide. Lenne pĂĄr kĂ©rdĂ©sem ha lehetsĂ©ges 😄 alĂĄbbi kĂ©t kĂ©p jött ki a renderelĂ©s utĂĄn.

favicon

(kep.psharing.com)

favicon

(kep.psharing.com)

(kb vmi ilyesmi lesz a dolog stĂ­lusa, mint lĂĄtjuk az Ă©lethƱsĂ©g kb 0 😄 )

az egĂ©sznek van olyan "mƱanyag" effectje ami Ă­gy pont jĂł, de azĂ©rt ami fĂ©m (pĂĄncĂ©lok kardok) azok lehetnĂ©nek fĂ©mes hatĂĄsĂșak illetve minimĂĄlisan tĂŒkrƑzƑdhetnĂ©nek. Ezt a render progi ĂĄllĂ­tgatĂĄsĂĄval lehet elĂ©rni igaz? Ă©s ha igen hogyan, merre ? 😄 köszönöm

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

ElƑször is, a Twilight "toolbar"-on kattints arra az ikonra, ami a kĂ©pen van.
        AztĂĄn kattints egy valamivel mĂĄr betextĂșrĂĄzott felĂŒletre, majd a "Template" fĂŒlre, innen meg vĂĄlassz egy fĂ©mes textĂșrĂĄt.

TWL-MaterialEditor.png

Most mĂĄr csak az kell, hogy ez a fĂ©mes textĂșra valamit vissza is tĂŒkrözhessen (kĂŒlönben Ă©pp olyan tompa marad, mint a mƱanyag pĂĄrja). Kell egy hĂĄttĂ©r, hĂĄttĂ©r kĂ©p, egyĂ©b dolgok a modellben meg ilyesmi.

Gai...

• C Offline
          csoopi
          last edited by

közben rĂĄjöttem köszi 😄 telepakoltam a gyerek pĂĄncĂ©ljĂĄt tĂŒkrözƑ felĂŒlettel meg közĂ©jĂŒk tettem be egy kutat amiben vilĂĄgĂ­tĂł trutyi van..tök szĂ©p..csak iszonyat hosszĂș a render time xD

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

A "vilĂĄgĂ­tĂł trutyi" mit jelent?

A mestersĂ©ges fĂ©nyekkel vigyĂĄzni kell. Ha point- vagy spotlight-ot hasznĂĄlsz, nem szabad hozzĂĄĂ©rjen mĂĄs geometriĂĄhoz. Ha emitter felĂŒletet, akkor lehetƑleg ne legyen nagy a poligonszĂĄma. Ha nagyon sok fĂ©nyforrĂĄst hasznĂĄlsz, lehetƑleg az "Easy > 10-esssel renderelj.

Lehet bele hdr hĂĄtteret is tenni, az szĂ©p környezetet/megvilĂĄgĂ­tĂĄst ad, Ă©s nem viszi annyira a renderelĂ©si idƑt.

Gai...

• C Offline
              csoopi
              last edited by

Oldal nem talĂĄlhatĂł – KĂ©phost

favicon

(kephost.hu)

ilyen lett..ezt renderelte 51percig.ami enyhĂ©n sok sztem...e6600as proc 3giga ddr2...a kĂștban a trutyin van fĂ©ny meg a kifolyt rĂ©szeken.800*600high+

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

TudnĂĄd modellt is csatolni? ElĂ©g volna a kĂșt a trutyival (meg a kifolyt rĂ©szek - vagyis az összes trutyi)

Gai...

• C Offline
                  csoopi
                  last edited by

itt van az egĂ©sz 😄

prĂłba.skp

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

OK, olvasd el még egyszer, mit írtam feljebb:

@gaieus said:

Ha point- vagy spotlight-ot hasznålsz, nem szabad hozzåérjen mås geometriåhoz.

NĂĄlad ezek a fĂ©nyforrĂĄsok mindenĂŒtt metszik a trutyit (Ă©s mindenfĂ©le egyĂ©b geometriĂĄt).

Gai...

• L Offline
                      local
                      last edited by

Sziasztok!

KiprĂłbĂĄltam a Twilight renderelƑt Ă©s az lenne a kĂ©rdĂ©sem hogy ĂĄtlagosan mennyi ideig tart egy renderelĂ©s?
                      Egy Ășj lapon egy 160KB mĂ©retƱ komponenst elkezdtem vele renderelni ami a High minƑsĂ©gben 10 percig tartott, az Interior Preview 30 perc volt. Pedig ez mĂ©g csak Demo, tehĂĄt 800*600.

Van egy konyhabĂștor tervem ami 13MB. Neki sem ĂĄllok renderelni, mert egy örökkĂ©valĂłsĂĄg lenne. PrĂłbĂĄltam ide feltölteni de valĂłszĂ­nƱ tĂșl nagy a fĂĄjlmĂ©ret.

A rendszerem:
                      AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ 2,61 GHz
                      MemĂłria: 3,5 GB
                      Rendszer: Win7 64 bites
                      VideĂłkĂĄrtya: Ati Radeon HD 5600 Series

Nem tudom hogy ez elég-e vagy fejlesztenem kell? Nem igazån szeretnék most erre költeni.

A Thea Rendert is kiprĂłbĂĄltam volna, de nem indul el. Keres egy korĂĄbbi tervemet. UninstallĂĄltam mĂĄr vagy ötször, de mĂ©g mindig keresi 😠 Gondolom lemondhatok rĂłla pedig sok szĂ©p renderelt Thea kĂ©pet lĂĄttam mĂĄr...

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

IgazĂĄbĂłl nem a fĂĄjlmĂ©reten mĂșlik a renderelĂ©s ideje, hanem inkĂĄbb a modell komplexitĂĄsĂĄn, a textĂșrĂĄk felbontĂĄsĂĄn Ă©s a kĂŒlönbözƑ vilĂĄgĂ­tĂłtestek szĂĄmĂĄn, minƑsĂ©gĂ©n. Meg persze a gĂ©pen magĂĄn.

A memĂłria csak igen nagy mĂ©retƱ kĂ©pek (vagy tĂșl nagy fĂĄjlmĂ©retƱ textĂșrĂĄk) esetĂ©n Ă©rdekes. LeginkĂĄbb a processzor sebessĂ©ge Ă©s a magok szĂĄma szĂĄmĂ­t a hardverben.

Mondjuk Ă©n ilyen "high" minƑsĂ©gƱ dolgokat ritkĂĄn renderelek vele, prĂłbakĂ©pp mĂ©g a Low+ is ragyogĂłan megteszi.

Gai...

• L Offline
                          local
                          last edited by

Feltöltöttem egy szerverre http://www.uplud.hu/files/ztL8nhrK8e.
                          IgazĂĄbĂłl ez az elsƑ nagyobb tervem. JĂł sokĂĄig tartott mert közben mindenfĂ©lĂ©vel kĂ­sĂ©rletezgettem Ă©s egy rakĂĄs verziĂłja van, mert kifogtam egy ĂŒgyfelet, aki az elejĂ©n teljesen ide bĂ­zta a tervezĂ©st, majd minden egyes alkalommal vĂĄltoztatott az elkĂ©pzelĂ©sĂ©n...

Most odĂĄig jutottam vele hogy amĂ­g le nem elƑlegezi a munkĂĄt nem tervezem tovĂĄbb, mert annyi munkĂĄm van benne mĂĄr Ă©s hĂĄt Ă­gĂ©retĂ©rt cserĂ©be nem adnak kenyeret a boltban...
                          Pedig lenne min módosítani. A pult és sok egyéb nem tetszik...

@unknownuser said:

A memĂłria csak igen nagy mĂ©retƱ kĂ©pek (vagy tĂșl nagy fĂĄjlmĂ©retƱ textĂșrĂĄk) esetĂ©n Ă©rdekes. LeginkĂĄbb a processzor sebessĂ©ge Ă©s a magok szĂĄma szĂĄmĂ­t a hardverben.

Ha meglĂĄtod a tervet kĂ­vĂĄncsi vagyok mit gondolsz, kell-e fejlesztenem?
                          És a tervrƑl is kikĂ©rnĂ©m a vĂ©lemĂ©nyed.

az elsƑ verzió

• GaieusG Offline
                            Gaieus
                            last edited by

HĂĄt, Ă©n a tervrƑl nem sok mindent tudnĂ©k mondani, hisz nem Ă©rtek hozzĂĄ, illetve a megrendelƑt sem ismerem.

Ide viszont (ha ezt Ă­gy hagyod, fĂ©lig a "szabadban"), semmikĂ©pp nem kellenek az "interior", meg hasonlĂł renderelĂ©si mĂłdok. Azok leginkĂĄbb valĂłban belsƑkre,illetve sok fĂ©nyforrĂĄssal megvilĂĄgĂ­tott jelenetekhez jĂłk. Persze vĂ©gsƑ soron Ă©pĂ­thetnĂ©l ide plafont, hiszen azĂ©rt napfĂ©nnyel, felĂŒlrƑl megvilĂĄgĂ­tani egy konyhĂĄt nem tĂșl termĂ©szetes. Nagyon "kiĂ©gnek" a szĂ­nek.

AmĂșgy, ha faanyagokat keresel, nĂ©zd meg ezt a listĂĄt: http://www.defcon-x.de/texturen/holz/

Gai...

• L Offline
                              local
                              last edited by

Nem a szakmai oldalĂĄrĂłl kĂ©rtem a vĂ©lemĂ©nyedet 😄
                              Hanem arrĂłl hogy pĂ©ldĂĄul a padlĂłt kĂŒlön-kĂŒlön groupokbĂłl kell-e csinĂĄlni vagy csak valahogy textĂșrĂĄzni kell Ă©s hasonlĂłk Ă©rdekelnĂ©nek. (Olyan ez gondolom mint te amikor cserepet raksz egy tetƑre.) A textĂșra (a pultĂ©) mĂ©rete nem tĂșl nagy?

Mennyezet van egyĂ©bkĂ©nt, csak a rĂĄlĂĄtĂĄs miatt nĂ©ha eltĂŒntettem pl. a Scene1-ben

@unknownuser said:

AmĂșgy, ha faanyagokat keresel, nĂ©zd meg ezt a listĂĄt:

Köszi mĂ©g hasznomra vĂĄlhat. Viszont nekem többnyire olyan textĂșrĂĄkat kell hasznĂĄlnom amelyek mögött egy valĂłs termĂ©k -munkalap, ajtĂłlap, laminĂĄlt lap- ĂĄll. Sajnos ezek elĂ©g gyĂ©r textĂșrĂĄk nĂ©ha.

A fĂĄjlmĂ©ret a tervhez kĂ©pest nem tĂșl nagy?

• GaieusG Offline
                                Gaieus
                                last edited by

Elkezdtem jĂĄtszadozni a renderelĂ©s rĂ©szĂ©vel, Ă©s azt talĂĄltam, hogy a padlĂłt te valĂłjĂĄban csak SU vonalak segĂ­tsĂ©gĂ©vel osztottad fel lapokra. Nos, ez Ă­gy nyilvĂĄn nem jĂł, mert a renderen ezek nem jönnek ki. Jobb egy jĂł textĂșrĂĄt hasznĂĄlni, amelyen a fugĂĄk is benne vannak - vagy ha mĂĄr modellel dolgozol, akkor ezeket be is kell mĂ©lyĂ­teni. Mint ahogy nĂĄlam is lehet egyenkĂ©nt rakni a cserepeket vagy (leginkĂĄbb) valami textĂșrĂĄt alkalmazni Ă©s csupĂĄn ahol nagyon fontos (pl kĂșpcserepeknĂ©l Ă©leken) hasznĂĄlni valami modellszerƱsĂ©get. KĂŒlönben marhĂĄra elviszi a modellt a komplexitĂĄs felĂ© Ă©s minden lassabb lesz (bĂĄr maga a fĂĄjlmĂ©ret nem feltĂ©tlenĂŒl növekszik tĂșlsĂĄgosan, ha az ember komponenseket hasznĂĄl).

TextĂșrĂĄk tekintetĂ©ben - ha a magad, valĂłs anyagait szeretnĂ©d hasznĂĄlni - hosszĂș tĂĄvon esetleg meg is Ă©rnĂ© ezekbƑl fotĂł alapjĂĄn lĂ©trehoznod a magad "könyvtĂĄrĂĄt". Na, ez persze nem könnyƱ, fƑleg a jĂł (leginkĂĄbb "egyenletes") megvilĂĄgĂ­tĂĄs miatt, bĂĄr manapsĂĄg a kĂŒlönbözƑ kĂ©pszerkesztƑk bĂĄmulatos, mi mindent tudnak ez ĂŒgyben.

Esetleg megprĂłbĂĄlhatod ezt z ingyenes fatextĂșra generĂĄlĂł programot: http://www.spiralgraphics.biz/ww_overview.htm
                                Egész jó dolgokat lehet vele kihozni - (ha jól emlékszem) és a "bump map"-eket is generålja, amelyek a rendereléshez kellenek.

Esetedben a fĂĄjlmĂ©retet nyilvĂĄn az importĂĄlt komponensek is befolyĂĄsoljĂĄk - sajnos ezeknĂ©l ugyebĂĄr nem nagyon tehet az ember semmit, ha Ă©ppen nincs kedve maga elkĂ©szĂ­teni Ƒket valamilyen "optimalizĂĄlt" mĂ©retben.

Gai...

• L Offline
                                  local
                                  last edited by

Köszi. Nagyon jó kis program.
                                  CsempĂ©t Ă©s jĂĄrĂłlapot nem talĂĄltam benne Ă©s importĂĄlĂĄsi lehetƑsĂ©get sem.

Ebben a topikban talĂĄltam BalĂĄzs konyhatervĂ©t Ă©s Ƒ Ășgy kĂ©szĂ­tette el a korpuszokat, hogy nem elemenkĂ©nt, hanem egy nagy tĂ©glatest pĂ©ldĂĄul a felsƑ sor Ă©s arra aggatta az ajtĂłkat. Most Ă©n is tĂ©glatestekbƑl kĂ©szĂ­tettem a korpuszt. Mi lenne akkor ha olyan bonyolult dinamikus komponensekbƑl ĂĄllna az egĂ©sz, mint amelynek a prototĂ­pusĂĄn dolgozom...

Nem tudom az nagyban befolyåsolja a méretet hogy az ajtók nem sima groupok, hanem dinamikus komponensek?
                                  Mert az ajtĂłkra egyszerƱbb volt Ă­rni nĂ©hĂĄny kĂ©pletet, mint fredoval nyĂșjtani, mert ugyebĂĄr itt a fogantyĂșim vĂ­zszintes helyzetben ĂĄllnak ezĂ©rt kĂ©tszer kell nyĂșjtani a szĂ©lessĂ©get, egyszer a magassĂĄgot.

• L Offline
                                    local
                                    last edited by

A Thea renderre nincs valami ötleted? Felraktam és nem mƱködik. Un-installålom de tovåbbra is keres egy koråbbi tervemet.

• GaieusG Offline
                                      Gaieus
                                      last edited by

Nem hiszem, hogy attĂłl, hogy dinamikus komponens valami, bĂĄrmit is vĂĄltozna a Twilight viselkedĂ©se. LegalĂĄbbis errƑl mĂĄr akkor hallottam volna.

IgazĂĄbĂłl egy ilyen konyhabelsƑ (plĂĄne, ha valamennyire is fĂ©nyes felĂŒletekkel dolgozol, mĂĄrpedig azĂ©rt itt többnyire ilyenek vannak) akkor szĂ©p renderelve, ha több oldalrĂłl kap fĂ©nyt. JĂł egy ablak a kĂŒlsƑ fĂ©nyekhez (itt lehet esetleg Ășn. "sky portal"-t hasznĂĄlni, amely a kĂŒlsƑ fĂ©nyeknek csak az ablakon beesƑ rĂ©szĂ©t "szĂĄmĂ­tja", Ă­gy ami a konyha "dobozĂĄn" kĂ­vĂŒl van, az nem növeli a renderelĂ©si idƑt), de nĂ©hĂĄny belsƑ megvilĂĄgĂ­tĂłtest sosem ĂĄrt.

GƑzöm nincs, mi lehet a thea baja. TelepĂ­tetted mind a renderelƑprogramot, mind az exporter plugint rendesen?

Mi az, hogy "keres" egy tervet? Ha beindĂ­tja az ember, nem keres az semmit.

Gai...

• L Offline
                                        local
                                        last edited by

Thea not found in: C/.....terv.skp
                                        TehĂĄt nem talĂĄlja ezt a fĂĄjlt.

Nekem csak egy .exe telepítƑ fájl van.

• GaieusG Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by

Thea not found... azt jelentené, hogy a rendszer a Theåtnem talålja. Hova telepítetted (eredetileg)?

Gai...

• L Offline
                                            local
                                            last edited by

Akkor nem értem mi az a hivatkozås arra az skp fåjlra.

A SU-ba ahova ajĂĄnlotta.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 6 / 7
                                            • First post
                                              Last post