Twilight Render
-
nos elértem ide. Lenne pár kérdésem ha lehetséges alábbi két kép jött ki a renderelés után.
http://kep.psharing.com/532253.jpg
http://kep.psharing.com/532256.jpg
(kb vmi ilyesmi lesz a dolog stílusa, mint látjuk az élethűség kb 0 )
az egésznek van olyan "műanyag" effectje ami így pont jó, de azért ami fém (páncélok kardok) azok lehetnének fémes hatásúak illetve minimálisan tükrőződhetnének. Ezt a render progi állítgatásával lehet elérni igaz? és ha igen hogyan, merre ? köszönöm
-
Először is, a Twilight "toolbar"-on kattints arra az ikonra, ami a képen van.
Aztán kattints egy valamivel már betextúrázott felületre, majd a "Template" fülre, innen meg válassz egy fémes textúrát.Most már csak az kell, hogy ez a fémes textúra valamit vissza is tükrözhessen (különben épp olyan tompa marad, mint a műanyag párja). Kell egy háttér, háttér kép, egyéb dolgok a modellben meg ilyesmi.
-
közben rájöttem köszi telepakoltam a gyerek páncélját tükröző felülettel meg közéjük tettem be egy kutat amiben világító trutyi van..tök szép..csak iszonyat hosszú a render time xD
-
A "világító trutyi" mit jelent?
A mesterséges fényekkel vigyázni kell. Ha point- vagy spotlight-ot használsz, nem szabad hozzáérjen más geometriához. Ha emitter felületet, akkor lehetőleg ne legyen nagy a poligonszáma. Ha nagyon sok fényforrást használsz, lehetőleg az "Easy > 10-esssel renderelj.
Lehet bele hdr hátteret is tenni, az szép környezetet/megvilágítást ad, és nem viszi annyira a renderelési időt.
-
http://kephost.hu/kep/2011/05/render.jpg
ilyen lett..ezt renderelte 51percig.ami enyhén sok sztem...e6600as proc 3giga ddr2...a kútban a trutyin van fény meg a kifolyt részeken.800*600high+
-
Tudnád modellt is csatolni? Elég volna a kút a trutyival (meg a kifolyt részek - vagyis az összes trutyi)
-
-
OK, olvasd el még egyszer, mit írtam feljebb:
@gaieus said:
Ha point- vagy spotlight-ot használsz, nem szabad hozzáérjen más geometriához.
Nálad ezek a fényforrások mindenütt metszik a trutyit (és mindenféle egyéb geometriát).
-
Sziasztok!
Kipróbáltam a Twilight renderelőt és az lenne a kérdésem hogy átlagosan mennyi ideig tart egy renderelés?
Egy új lapon egy 160KB méretű komponenst elkezdtem vele renderelni ami a High minőségben 10 percig tartott, az Interior Preview 30 perc volt. Pedig ez még csak Demo, tehát 800*600.Van egy konyhabútor tervem ami 13MB. Neki sem állok renderelni, mert egy örökkévalóság lenne. Próbáltam ide feltölteni de valószínű túl nagy a fájlméret.
A rendszerem:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ 2,61 GHz
Memória: 3,5 GB
Rendszer: Win7 64 bites
Videókártya: Ati Radeon HD 5600 SeriesNem tudom hogy ez elég-e vagy fejlesztenem kell? Nem igazán szeretnék most erre költeni.
A Thea Rendert is kipróbáltam volna, de nem indul el. Keres egy korábbi tervemet. Uninstalláltam már vagy ötször, de még mindig keresi Gondolom lemondhatok róla pedig sok szép renderelt Thea képet láttam már...
-
Igazából nem a fájlméreten múlik a renderelés ideje, hanem inkább a modell komplexitásán, a textúrák felbontásán és a különböző világítótestek számán, minőségén. Meg persze a gépen magán.
A memória csak igen nagy méretű képek (vagy túl nagy fájlméretű textúrák) esetén érdekes. Leginkább a processzor sebessége és a magok száma számít a hardverben.
Mondjuk én ilyen "high" minőségű dolgokat ritkán renderelek vele, próbaképp még a Low+ is ragyogóan megteszi.
-
Feltöltöttem egy szerverre http://www.uplud.hu/files/ztL8nhrK8e.
Igazából ez az első nagyobb tervem. Jó sokáig tartott mert közben mindenfélével kísérletezgettem és egy rakás verziója van, mert kifogtam egy ügyfelet, aki az elején teljesen ide bízta a tervezést, majd minden egyes alkalommal változtatott az elképzelésén...Most odáig jutottam vele hogy amíg le nem előlegezi a munkát nem tervezem tovább, mert annyi munkám van benne már és hát ígéretért cserébe nem adnak kenyeret a boltban...
Pedig lenne min módosítani. A pult és sok egyéb nem tetszik...@unknownuser said:
A memória csak igen nagy méretű képek (vagy túl nagy fájlméretű textúrák) esetén érdekes. Leginkább a processzor sebessége és a magok száma számít a hardverben.
Ha meglátod a tervet kíváncsi vagyok mit gondolsz, kell-e fejlesztenem?
És a tervről is kikérném a véleményed.
-
Hát, én a tervről nem sok mindent tudnék mondani, hisz nem értek hozzá, illetve a megrendelőt sem ismerem.
Ide viszont (ha ezt így hagyod, félig a "szabadban"), semmiképp nem kellenek az "interior", meg hasonló renderelési módok. Azok leginkább valóban belsőkre,illetve sok fényforrással megvilágított jelenetekhez jók. Persze végső soron építhetnél ide plafont, hiszen azért napfénnyel, felülről megvilágítani egy konyhát nem túl természetes. Nagyon "kiégnek" a színek.
Amúgy, ha faanyagokat keresel, nézd meg ezt a listát: http://www.defcon-x.de/texturen/holz/
-
Nem a szakmai oldaláról kértem a véleményedet
Hanem arról hogy például a padlót külön-külön groupokból kell-e csinálni vagy csak valahogy textúrázni kell és hasonlók érdekelnének. (Olyan ez gondolom mint te amikor cserepet raksz egy tetőre.) A textúra (a pulté) mérete nem túl nagy?Mennyezet van egyébként, csak a rálátás miatt néha eltüntettem pl. a Scene1-ben
@unknownuser said:
Amúgy, ha faanyagokat keresel, nézd meg ezt a listát:
Köszi még hasznomra válhat. Viszont nekem többnyire olyan textúrákat kell használnom amelyek mögött egy valós termék -munkalap, ajtólap, laminált lap- áll. Sajnos ezek elég gyér textúrák néha.
A fájlméret a tervhez képest nem túl nagy?
-
Elkezdtem játszadozni a renderelés részével, és azt találtam, hogy a padlót te valójában csak SU vonalak segítségével osztottad fel lapokra. Nos, ez így nyilván nem jó, mert a renderen ezek nem jönnek ki. Jobb egy jó textúrát használni, amelyen a fugák is benne vannak - vagy ha már modellel dolgozol, akkor ezeket be is kell mélyíteni. Mint ahogy nálam is lehet egyenként rakni a cserepeket vagy (leginkább) valami textúrát alkalmazni és csupán ahol nagyon fontos (pl kúpcserepeknél éleken) használni valami modellszerűséget. Különben marhára elviszi a modellt a komplexitás felé és minden lassabb lesz (bár maga a fájlméret nem feltétlenül növekszik túlságosan, ha az ember komponenseket használ).
Textúrák tekintetében - ha a magad, valós anyagait szeretnéd használni - hosszú távon esetleg meg is érné ezekből fotó alapján létrehoznod a magad "könyvtárát". Na, ez persze nem könnyű, főleg a jó (leginkább "egyenletes") megvilágítás miatt, bár manapság a különböző képszerkesztők bámulatos, mi mindent tudnak ez ügyben.
Esetleg megpróbálhatod ezt z ingyenes fatextúra generáló programot: http://www.spiralgraphics.biz/ww_overview.htm
Egész jó dolgokat lehet vele kihozni - (ha jól emlékszem) és a "bump map"-eket is generálja, amelyek a rendereléshez kellenek.Esetedben a fájlméretet nyilván az importált komponensek is befolyásolják - sajnos ezeknél ugyebár nem nagyon tehet az ember semmit, ha éppen nincs kedve maga elkészíteni őket valamilyen "optimalizált" méretben.
-
Köszi. Nagyon jó kis program.
Csempét és járólapot nem találtam benne és importálási lehetőséget sem.Ebben a topikban találtam Balázs konyhatervét és ő úgy készítette el a korpuszokat, hogy nem elemenként, hanem egy nagy téglatest például a felső sor és arra aggatta az ajtókat. Most én is téglatestekből készítettem a korpuszt. Mi lenne akkor ha olyan bonyolult dinamikus komponensekből állna az egész, mint amelynek a prototípusán dolgozom...
Nem tudom az nagyban befolyásolja a méretet hogy az ajtók nem sima groupok, hanem dinamikus komponensek?
Mert az ajtókra egyszerűbb volt írni néhány képletet, mint fredoval nyújtani, mert ugyebár itt a fogantyúim vízszintes helyzetben állnak ezért kétszer kell nyújtani a szélességet, egyszer a magasságot. -
A Thea renderre nincs valami ötleted? Felraktam és nem működik. Un-installálom de továbbra is keres egy korábbi tervemet.
-
Nem hiszem, hogy attól, hogy dinamikus komponens valami, bármit is változna a Twilight viselkedése. Legalábbis erről már akkor hallottam volna.
Igazából egy ilyen konyhabelső (pláne, ha valamennyire is fényes felületekkel dolgozol, márpedig azért itt többnyire ilyenek vannak) akkor szép renderelve, ha több oldalról kap fényt. Jó egy ablak a külső fényekhez (itt lehet esetleg ún. "sky portal"-t használni, amely a külső fényeknek csak az ablakon beeső részét "számítja", így ami a konyha "dobozán" kívül van, az nem növeli a renderelési időt), de néhány belső megvilágítótest sosem árt.
Gőzöm nincs, mi lehet a thea baja. Telepítetted mind a renderelőprogramot, mind az exporter plugint rendesen?
Mi az, hogy "keres" egy tervet? Ha beindítja az ember, nem keres az semmit.
-
Thea not found in: C/.....terv.skp
Tehát nem találja ezt a fájlt.Nekem csak egy .exe telepítő fájl van.
-
Thea not found... azt jelentené, hogy a rendszer a Theátnem találja. Hova telepítetted (eredetileg)?
-
Akkor nem értem mi az a hivatkozás arra az skp fájlra.
A SU-ba ahova ajánlotta.
Advertisement