sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    đŸ›Łïž Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Twilight Render

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    125 Posts 9 Posters 63.3k Views 9 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

HĂĄt fene tudja. Lehet, hogy tĂșl sok (vagy tĂșl kevĂ©s) a megvilĂĄgĂ­tĂĄs,nĂ©hol egy jobb sĂșrlĂłfĂ©ny jobban ki tudnĂĄ emelni a rĂ©szleteket, mint a nagyon "telifĂ©ny" - olyan ez, mint amikor szembe vakuzik az ember Ă©s elmossa a rĂ©szleteket.

De hĂĄt Ă©ppensĂ©ggel Ă©n sem vagyok valami mƱvĂ©szi szinten renderelƑ hozzĂĄĂ©rtƑ, Ășgyhogy istenigazĂĄbĂłl tanĂĄcstalan vagyok, mit is mondhatnĂ©k.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M Offline
        mdk01
        last edited by

AzĂ©rt köszönöm, majd prĂłbĂĄlkozom Ă©s gyakorlok. 😉

• B Offline
          bcsabi79
          last edited by

Üdv. Mindenkinek!

A következƑ lenne a kĂ©rdĂ©sem. Több renderelƑ progit, plugint kiprĂłbĂĄltam, de a twilight jött be a legjobban. A kĂ©rdĂ©sem az hogy miĂ©rt csak 800*600-as kĂ©pet tudok renderelni? A szĂĄmĂ­tĂłgĂ©p konfigom: Intel Q6600 2400 Mhz proci, 4 Gb ram, Nvidia 9800 Gt 1024 Mb videĂłkĂĄrtya. SegĂ­tsĂ©geket elƑre is köszönöm.

• B Offline
            bcsabi79
            last edited by

Bocsi most olvastam vissza, valószínƱ, hogy a próba verzió miatt nem megy.

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

@bcsabi79 said:

Bocsi most olvastam vissza, valószínƱ, hogy a próba verzió miatt nem megy.

Ha csak prĂłbaverziĂłd van, akkor igen. Meg kell mondjam, hogy ha azon gondolkodsz, megvedd-e, szerintem Ă©rdemes (illetve Ășgy fogalmaznĂ©k, hogy a hasonlĂł, beĂ©pĂŒlƑ renderelƑ programok közĂŒl ezt Ă©rdemes a leginkĂĄbb megvenni - rĂĄadĂĄsul tĂĄn ez a legolcsĂłbb is, ha jĂłl emlĂ©kszem)

AmĂșgy leginkĂĄbb memĂłria kĂ©rdĂ©se, mekkorĂĄt tud renderelni (Ă©s mivel a SketchUp csak 32 bites program, ez eleve meghatĂĄrozza, mekkora memĂłriĂĄt hasznĂĄlhat a Twilight is, mivel ezen belĂŒl fut mĂ©g 64 bites op.rendszeren is).

Én Ășgy kb. 6000 pixel szĂ©les kĂ©peket tudtam vele renderelni - afölött, mikor az antialiasingra (Ă©lsimĂ­tĂĄs) kerĂŒl a sor, ĂĄltalĂĄban megakad.

Ha exportålom Kerkytheåba, akkor valamivel többet tud.

A thea Renderben (a jövƑben) lesz olyan lehetƑsĂ©g, hogy nagyobb kĂ©peket darabokban rendereljen (de annak amĂșgy is van 64 bites verziĂłja).

Gai...

• B Offline
                bcsabi79
                last edited by

Igen valĂłszĂ­nƱ, hogy a prĂłba verziĂł lesz a problĂ©mĂĄm. 32 bites op. rendszer Ă©s 4 Gb memĂłria mellett szerintem többet kell tudnia 800600-nĂĄl, bĂĄr nekem elĂ©g lenne kb. 20001500 is. Nekem is ez jött be a legjobban, egyszerƱ a hasznĂĄlata, Ă©s a minƑsĂ©ge is nagyon jĂł. Nagyon gondolkodom a megvĂ©telĂ©n.
                AmĂșgy köszi a vĂĄlaszod.

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

HĂĄt igen, mivel Ă©n magam sem vagyok valami nagy renderelƑ guru, nekem is ez jött be leginkĂĄbb.

Most prĂłbĂĄlgatom a Thea Render-t is, Ă©s amit roppant mĂłd szeretek az az, hogy a Twilight-bĂłl exportĂĄlt XML fĂĄjlt (ez eredetileg a KerkytheĂĄ-ba valĂł exportĂĄlĂĄshoz van) szĂ©pen megnyitja Ă©s az összes textĂșra-beĂĄllĂ­tĂĄs megmarad.

És mivel a TheĂĄ-nak van 64 bites vĂĄltozata, elmĂ©letileg csak a csillagos Ă©g a hatĂĄr. Nekem mĂĄr kellett exportĂĄlnom plakĂĄtnyi mĂ©retbe, Ășgyhogy nem hĂĄtrĂĄny, ha tudok több ezer pixelt is.

Ha esetleg megveszed a Twilight-ot, ugyanazzal az email cĂ­mmel regisztrĂĄltasd, amellyel aztĂĄn a fĂłrumukon is regisztrĂĄlsz (ha regisztrĂĄlsz), mert akkor hozzĂĄfĂ©rsz ott amĂșgy zĂĄrt alfĂłrumokhoz is.

Gai...

• C Offline
                    canaletto001
                    last edited by

JĂł ez a Thea? Nekem a free verziĂłt sem sikerĂŒlt elindĂ­tanom.... 😞 TelepĂ­tĂ©s utĂĄn ĂĄllandĂłan az .exe-t kereste, de mĂ©g Ă©n sem talĂĄltam...Ășgyhogy letöröltem. Pedig kellene egy jĂł, nem tĂșl drĂĄga renderelƑ progi... 😒

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

A KerkytheĂĄ-ra gondolsz?

Valójåban én azt az automatikusan induló funkciót sosem hasznåltam. EgyszerƱen az exportålås utån megnyitom az xml file-t magåban a programban.

A Thea jĂł, igen. BĂĄrmiben felveszi a versenyt az Ășn. "piacvezetƑ" programokkal (csak hĂĄt olcsĂłbb...)

Gai...

• M Offline
                        mdk01
                        last edited by

Csaba honnan tudnåm azt megtanulni hogy hogyan kell elhelyezni a fényforråsokat, hogy azok minél inkåbb a modellem élethƱ érzését adjåk vissza?
                        Ezzel kĂŒzdök tĂĄn a legjobban, de sehol nem talĂĄlok rĂłla egy videĂłt, ahonnan legalĂĄbb az alapokat elleshetnĂ©m. TehĂĄt pl olyan alap kĂ©rdĂ©seim vannak, hogy hĂĄny fĂ©nyforrĂĄs Ă©s hova, meg hasonlĂł. PrĂłbĂĄlom rakosgatni,de vhogy nem az igazi. KĂŒltĂ©ri renderelĂ©snĂ©l mĂ©g nem is annyira kĂ©nyes dolog, de engem e beltĂ©r(szoba) Ă©rdekelne ahol azĂ©rt nehĂ©z(legalĂĄbbis nekem) egy Ă©lethƱ közeli kĂ©pet is csinĂĄlni.

MĂĄr az is nagy segĂ­tsĂ©g lenne ha kĂŒldenĂ©l egy ĂĄltalad beĂĄllĂ­tott renderelĂ©s kĂ©sz fĂĄjlt. 😳 😉

Köszi
                        Üdv.

• GaieusG Offline
                          Gaieus
                          last edited by

Vannak Ășn. (beĂĄllĂ­tott) "stĂșdiĂłk".

Utånanézek.

Gai...

• M Offline
                            mdk01
                            last edited by

Köszönöm.

• M Offline
                              mdk01
                              last edited by

Csaba ezt mĂĄr rĂ©gĂłta megakartam kĂ©rdezni, hogy mitƑl van, de eddig csak vhogy inkĂĄbb lemondtam az Ă©lmĂ©nyrƑl.
                              Itt egy kĂ©p Ă©s az a karikĂĄzott törtĂ©net Ă©rdekelne hogy az miĂ©rt lehet?...vagy az mi? 😒
                              TW_R.jpg

Nem vårtam meg a renderelés végét csak kivågtam Paintbrush-sal a képet mert 44-49%-ig 10 perc alatt jutott
                              el.

Köszi

• GaieusG Offline
                                Gaieus
                                last edited by

Milyen render beĂĄllĂ­tĂĄssal dolgozol?

Mekkora a fĂĄjl (vagyis tudnĂĄd csatolni esetleg)?

Gai...

• M Offline
                                  mdk01
                                  last edited by

Ha arra gondolsz hogy a templates-nĂ©l milyen anyagot raktam rĂĄ akkor prĂłbĂĄlkoztam elƑször "silver"-rel(sztem a kĂ©pen az van) aztĂĄn "alumĂ­nium"-mal ami kevĂ©sbĂ© volt ilyen. MegprĂłbĂĄltam a "paint aluminium"-ot az majdnem jĂł volt. Ami most tĂŒrhetƑen jĂł az "fast alumĂ­nium". Ez utĂłbbival 33perc alatt lerenderelte a többinĂ©l 50perc utĂĄn kilƑttem mert 40% körĂŒl nagyon belassult.
                                  Adok majd fĂĄjlt bĂĄr mĂĄr mint Ă­rtam megvĂĄltoztattam.
                                  Most nĂ©zem hogy mĂĄr 8,5mb-osra sikerĂŒlt feltornĂĄznom, amiĂłta elkezdtem beĂĄllĂ­tani. 😒

Köszi

• GaieusG Offline
                                    Gaieus
                                    last edited by

Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlĂłk).

Mi van mĂ©g ebben a konyhĂĄban, hogy 8,5 Mb? đŸ˜Č

Gai...

• M Offline
                                      mdk01
                                      last edited by

@gaieus said:

Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlĂłk).

Mi van mĂ©g ebben a konyhĂĄban, hogy 8,5 Mb? đŸ˜Č

Aham....
                                      Presets-->express--->easy--->medium+

Ezt utĂłlag vettem Ă©szre hogy Ă­gy felejtettem, aztĂĄn nem foglalkoztam vele. Ez csak a render idƑt rövidĂ­tenĂ© esetleg nem?

8,5MB?
                                      Megnéztem mår 9,9MB és råjöttem miért.
                                      Nyitottam egy topikot(gondolom most örĂŒlsz:) )ahol is egy WH modellel vannak problĂ©mĂĄim Ă©s ez is sztem oda vezethetƑ vissza. A tök nyers konyha modellem letöltött mosogatĂł Ă©s fƱszertartĂł nĂ©lkĂŒl materials-okkal ellĂĄtva 480kb. Ez tök barĂĄtsĂĄgos mĂ©ret ez volt a 6. mentĂ©sem. A 7. mentĂ©s ahol bent van a mosogatĂł Ă©s a fƱszertartĂł(robbantĂĄs nĂ©llkĂŒl) mĂĄr 2,5MB. És sztem mikor elkezdtem a fƱszertartĂł modellt felrobbantgatni hogy kiszĂ­nezzem ott szabadult el a pokol mert a 8. mentĂ©s mĂĄr 8MB, a 10. mentĂ©s meg 9,9Mb.
                                      Ezt mĂ©g szerettem volna megkĂ©rdezni hogy mitƑl van az hogy ha egy WH modellt letöltök Ă©s felrobantok akor Ă­gy megnƑ a rajzom mĂ©rete?

Köszi

• GaieusG Offline
                                        Gaieus
                                        last edited by

A måsik topikban vålaszoltam arra a kérdésre.

Ha valamit, amiben olyan komponensek vannak, amelyekbƑl több is van a modellben, felrobbantasz, akkor az összes geometriĂĄt kĂŒlön fogja szĂĄmolni. Ha komponensek vannak, akkor azokbĂłl csak egyet, a többinek csak a helyĂ©t, szĂ­nĂ©t, nagysĂĄgĂĄt...

Gai...

• M Offline
                                          mdk01
                                          last edited by

Értem igazad van.

Majd még csatolok egy képet amit mostansåg csinålok még abba lesz egy ilyen mosogatóhoz hasonló zavar.

• M Offline
                                            mdk01
                                            last edited by

Ez volt a "flat aluminium" felĂŒlet közelrƑl tegnap.

konyha_render _2.jpg

AztĂĄn tĂĄvolrĂłl most.

konyha_render _4.jpg

HĂĄt tƱrhetƑ, de nem az igazi. Az lehet gond hogy alapbĂłl nem fehĂ©r a mosogatĂł szĂ­ne hanem szĂŒrke?
                                            Illetve amit mĂ©g szeretnĂ©k megkĂ©rdezni az dĂ­szpĂĄrkĂĄnynĂĄl az a fekete besötĂ©tedĂ©s. Én elƑször az Ă©lke besƱrƱsödĂ©sĂ©re gondoltam de akkor jobb oldalt fent miĂ©rt olyan ha az közelebb van?

Átviszem Kerky-be håtha.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • First post
                                              Last post