Twilight Render
-
Kaptam. Még mikor meg sem jelent szinte.
Az igazság az, hogy sokat segítettem nekik - olyanokkal is pl., hogy mikor még az új SU 7.1-et teszteltük, hibásan működött és addig nyaggattam a Googlisokat, amíg ezt a hibát ki nem javították, így nem kerültek hülye helyzetbe, hogy egy frissen megjelent renderelő program nem működik rendesen a legújabb SU-ban.
-
Szerencsés ember vagy. Jó időben jó helyen. (Bár nem érdemtelenül.)
-
Mondjuk inkább úgy, hogy meg is dolgozom érte.
-
Bocs Csaba. Azt hiszem rosszul fogalmaztam, de én is erre gondoltam.
-
Nem úgy gondoltam, persze...
Tulajdonképp nem ez az egyetlen ilyen "égből kapott ajándék", ami nekem van. Az a szokás, hogy ha valaki a véglerges verzió megjenése előtt tesztel(get) valamit, pláne, ha aktívan részt is vesz így a fejlesztésben, akkor a végén megkapja "ingyen" a programot.
-
He, he...giccsparádé
10percig röhögtem azon a csempén. Öreganyámnak sem volt ilyen pedig anno minden tulipános volt még a szobafal is.
Na a lényeg hogy jó párszor lerendereltem azt a cserépkályhát de nem bírtam elszakadni a vonalak beállításától(0,5mm) ,mert eleve elemekből kellett volna felépíteni a kályhát utólag lehetetlen térbe megrajzolni a csempéket. A fehérnél is kénytelen voltam beállítani a vonalat mert egyszerűen nem tudta twilight úgy lerenderelni, hogy azt a felső sarokelemet térbe lássam.
Mind1 szülőknek teljesen jó volt hogy látták miért fizetnek, meg a cserépkályhás fickó is csak nézte egy darabig.
Most nekiállok textúrákat vadászni mert rengeteget számít.
Üdv.
-
Kb. ezek (és főleg ebben a sorrendben) fontosak a rendereléskor:
- Jó modell (enélkül renderelhet az ember, amit akar)
- jó textúra
- jól megválasztott és elhelyezett fények
- jó kompozíció
-
Ezek azok a dolgok amire részben születni kell, részben meg kell tanulni.
Valamint biztos, hogy sokáig tart. -
@gaieus said:
Kb. ezek (és főleg ebben a sorrendben) fontosak a rendereléskor:
- Jó modell (enélkül renderelhet az ember, amit akar)
- jó textúra
- jól megválasztott és elhelyezett fények
- jó kompozíció
A 4. helyére, vagy inkább 5.-nek én odaírnám hogy "és egy jó renderelő program."
Egyébként teljesen igazad van.Üdv.
-
Na jó, gondoltam, az eleve egyértelmű (különben miről beszélünk?)
Egyébként azt hiszem, hogy a SketchUphoz az egyik legjobb és legkomplexebb képességekkel (kivéve displacement) rndelkező renderelő program a teljesen ingyenes Kerkythea. Kicsit nehézkes a kezelőfelülete, de tényleg kevés olyan van, amely verni tudná (pláne az árát!)
-
Nekem 1 hónappal ezelőtt nem volt ennyire egyértelmű, és ha vki betéved ide úgy mint én 1 hónappal korábban neki sem biztos, hogy annyira egyértelmű.
Most hogy beleástam magam kicsit jobban a Podium szó után már sejtem a V-ray meg a Mental ray szavak jelentését is.
...de persze igazad van mert árban még mindig verhetetlen a Kerkythea. -
A diákjaimnak azt szoktam mondani, aki a tárgyra vonatkozó értelmes kérdést tud feltenni az már kettes.
-
Jó ötlet, komolyan!
-
@dybi said:
A diákjaimnak azt szoktam mondani, aki a tárgyra vonatkozó értelmes kérdést tud feltenni az már kettes.
[off]
Egy fórum óriási előnye, hogy az írások megmaradnak sok éven keresztül és nem feltétlen muszáj kérdést feltenni, ha azt már egyszer vki feltette, mert csak simán rá kell keresni. Nem sok olyan fórum van ahol azonnal(1 napon belül) válasz érkezik a kérdésre. Rákereséssel és egy kis szerencsével azonnal választ lehet kapni.
Amit Csaba írt, azt is már olvastam más fórumon, ezért nem zaklattam vele. Bár ez pont olyan téma amire az ember csak úgy nem kérdez rá célirányosan.
Amit tudunk sztem érdemes leírni, így a később érkező fórumtársak azonnal választ kaphatnak a kérdéseikre. Legalábbis én igyekszem így tenni, ezáltal valamelyest megpróbálom viszonozni azt ,amit nekem adtak a fórumok, ezen belül az EMBEREK.
Vhol a fórum olyan mint egy könyv, vagy még jobb, mert itt gyakorlatibb problémákról van szó.Mit/miket tanítasz?
Egyet tippelek......
Informatika és matek szak
Ha eltaláltam kapok egy Twilight rendert?Üdv.
Sztem ne offoljuk tovább ezt a topicot, ezzel munkát csinálva Csabának.
na [/off] vége -
Műszaki rajz, látványtervezés:)
MKE -
@dybi said:
Műszaki rajz, látványtervezés:)
MKEHú az tök jó.
Mivel oktatod a látványtervezést? Nincs az egyetemen külön látványterv oktatás?
Ilyen tanfolyam félére gondolok ahol az alapokat megtanítják..Köszi
Üdv.ui.:Csaba dobd át légyszi ezt a pár hsz.-t vhova, ahol tudjuk majd esetleg folytatni.
Most még egyszerű:) -
3D MAX alapból, de ezzel az a probléma, kicsit olyan mintha beültetnének egy vadászgép pilótafülkéjébe.
-kevés az órájuk
-ezek a gyerekek művészek (nem műszakiak)
-fiatalok tehát türelmetlenek (megértem)
-azonnali eredményt akarnak (XXI. század, fogyasztói társadalom)
Na ekkor kezdtünk el foglalkozni a Sketchup-pal.kb. ennyi
Balázs küldtem privát üzenetet, megkaptad? Ha tanárt, privát tanfolyamot keresel esetleg tudok segíteni.
üdv dybi
-
Értem.
A Sketcuppal mennyivel jobb?
Könnyebben tanulható és amire szükségük van azt tudja ez is?Köszönöm a PM.-et mindjárt olvasom csak meg kell keresnem, hogy az hol is van.
Üdv.
-
A Sketchup-pal könnyebben tanulható a modellezés talán.
Kevesebb funkció, kevesebb lehetőség, gyorsabb sikerélmény.
Amig problémát jelent egy hokedli elkészítése, addig ez a program is sok tud lenni.
(Ezt nagyon meg tudom érteni, én is outsider-ként kerültem ebbe a "vircsaftba".üdv dybi
-
Igen, én is úgy látom, hogy a SU-nak nagyon nagy lehetőségei vannak az oktatásban. Mivel már szinte az elején komoly sikerélményekhez juttatja a gyerekeket (én szakkörszerűen tanítom olyan 14-15 éveseknek egy gimiben), és így nem csak az igazán eltökélt és ilyen életcéllal induló kölkökkel lehet vele foglalkozni.
Egy ilyen 3D program fejleszti a térlátást, a logikai és rendszerező-képességet, sok mindent, úgyhogy még ha valaki nem is lesz 3-dimenziós látványtervező nagy korára, akkor is sokat profitálhat belőle.
Aztán ha már belekóstolt a 3D-be, később ám használjon bonyolultabb programokat is, ha akar - bár továbbra is tartom, hogy a SketchUpban mindig is hatékonyabban lehet dolgozni, mint pl. a Max-ban.
Ezeket a modelleket (az összes háttérben lévő kolostor és templom is moind részletesen ki van dolgozva kívül-belül) és az egész "várost" valójában kb. 3-4 hét alatt csináltam meg (igaz, a renderelés része végül Max-ban történt, de a srác, aki csinálta azt a részét, meg is mondta, hogy az egész modellezését semmi pénzért nem vállalta volna el).
Én ekkor mintegy fél éve használtam/tanultam a SketchUpot. Fél év után, ha ezt Maxban kellett vvolna megcsinálnom, akkor valószínűleg a mai napig ezt csinálnám.
[flash=425,344:32jz58ga]http://www.youtube.com/v/tSPcSlvCHfI&hl=en_US&fs=1&[/flash:32jz58ga]
[flash=425,344:32jz58ga]http://www.youtube.com/v/tl_x9AWpLr8&hl=en_US&fs=1&[/flash:32jz58ga]
Na és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy egy átlag magyar felhasználónak mennyire elérhető (anyagilag) a Max és a SU (mert hát ugyebár nem lehet folyton úgy gondolkodni, hogy majd egy feltört változatot használunk).
Ha gondoljátok, szétvághatom ezt a topikot is, ha érdemes és valamilyen módon értelmes beszélgetésbe bonyolódunk a SU okításáról.
Advertisement