Twilight Render
-
nos elértem ide. Lenne pår kérdésem ha lehetséges alåbbi két kép jött ki a renderelés utån.
(kb vmi ilyesmi lesz a dolog stĂlusa, mint lĂĄtjuk az Ă©lethƱsĂ©g kb 0 )
az egĂ©sznek van olyan "mƱanyag" effectje ami Ăgy pont jĂł, de azĂ©rt ami fĂ©m (pĂĄncĂ©lok kardok) azok lehetnĂ©nek fĂ©mes hatĂĄsĂșak illetve minimĂĄlisan tĂŒkrĆzĆdhetnĂ©nek. Ezt a render progi ĂĄllĂtgatĂĄsĂĄval lehet elĂ©rni igaz? Ă©s ha igen hogyan, merre ? köszönöm
-
ElĆször is, a Twilight "toolbar"-on kattints arra az ikonra, ami a kĂ©pen van.
AztĂĄn kattints egy valamivel mĂĄr betextĂșrĂĄzott felĂŒletre, majd a "Template" fĂŒlre, innen meg vĂĄlassz egy fĂ©mes textĂșrĂĄt.Most mĂĄr csak az kell, hogy ez a fĂ©mes textĂșra valamit vissza is tĂŒkrözhessen (kĂŒlönben Ă©pp olyan tompa marad, mint a mƱanyag pĂĄrja). Kell egy hĂĄttĂ©r, hĂĄttĂ©r kĂ©p, egyĂ©b dolgok a modellben meg ilyesmi.
-
közben rĂĄjöttem köszi telepakoltam a gyerek pĂĄncĂ©ljĂĄt tĂŒkrözĆ felĂŒlettel meg közĂ©jĂŒk tettem be egy kutat amiben vilĂĄgĂtĂł trutyi van..tök szĂ©p..csak iszonyat hosszĂș a render time xD
-
A "vilĂĄgĂtĂł trutyi" mit jelent?
A mestersĂ©ges fĂ©nyekkel vigyĂĄzni kell. Ha point- vagy spotlight-ot hasznĂĄlsz, nem szabad hozzĂĄĂ©rjen mĂĄs geometriĂĄhoz. Ha emitter felĂŒletet, akkor lehetĆleg ne legyen nagy a poligonszĂĄma. Ha nagyon sok fĂ©nyforrĂĄst hasznĂĄlsz, lehetĆleg az "Easy > 10-esssel renderelj.
Lehet bele hdr hĂĄtteret is tenni, az szĂ©p környezetet/megvilĂĄgĂtĂĄst ad, Ă©s nem viszi annyira a renderelĂ©si idĆt.
-
ilyen lett..ezt renderelte 51percig.ami enyhĂ©n sok sztem...e6600as proc 3giga ddr2...a kĂștban a trutyin van fĂ©ny meg a kifolyt rĂ©szeken.800*600high+
-
TudnĂĄd modellt is csatolni? ElĂ©g volna a kĂșt a trutyival (meg a kifolyt rĂ©szek - vagyis az összes trutyi)
-
-
OK, olvasd el mĂ©g egyszer, mit Ărtam feljebb:
@gaieus said:
Ha point- vagy spotlight-ot hasznĂĄlsz, nem szabad hozzĂĄĂ©rjen mĂĄs geometriĂĄhoz.
NĂĄlad ezek a fĂ©nyforrĂĄsok mindenĂŒtt metszik a trutyit (Ă©s mindenfĂ©le egyĂ©b geometriĂĄt).
-
Sziasztok!
KiprĂłbĂĄltam a Twilight renderelĆt Ă©s az lenne a kĂ©rdĂ©sem hogy ĂĄtlagosan mennyi ideig tart egy renderelĂ©s?
Egy Ășj lapon egy 160KB mĂ©retƱ komponenst elkezdtem vele renderelni ami a High minĆsĂ©gben 10 percig tartott, az Interior Preview 30 perc volt. Pedig ez mĂ©g csak Demo, tehĂĄt 800*600.Van egy konyhabĂștor tervem ami 13MB. Neki sem ĂĄllok renderelni, mert egy örökkĂ©valĂłsĂĄg lenne. PrĂłbĂĄltam ide feltölteni de valĂłszĂnƱ tĂșl nagy a fĂĄjlmĂ©ret.
A rendszerem:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ 2,61 GHz
MemĂłria: 3,5 GB
Rendszer: Win7 64 bites
Videókårtya: Ati Radeon HD 5600 SeriesNem tudom hogy ez elég-e vagy fejlesztenem kell? Nem igazån szeretnék most erre költeni.
A Thea Rendert is kipróbåltam volna, de nem indul el. Keres egy koråbbi tervemet. Uninstallåltam mår vagy ötször, de még mindig keresi Gondolom lemondhatok róla pedig sok szép renderelt Thea képet låttam mår...
-
IgazĂĄbĂłl nem a fĂĄjlmĂ©reten mĂșlik a renderelĂ©s ideje, hanem inkĂĄbb a modell komplexitĂĄsĂĄn, a textĂșrĂĄk felbontĂĄsĂĄn Ă©s a kĂŒlönbözĆ vilĂĄgĂtĂłtestek szĂĄmĂĄn, minĆsĂ©gĂ©n. Meg persze a gĂ©pen magĂĄn.
A memĂłria csak igen nagy mĂ©retƱ kĂ©pek (vagy tĂșl nagy fĂĄjlmĂ©retƱ textĂșrĂĄk) esetĂ©n Ă©rdekes. LeginkĂĄbb a processzor sebessĂ©ge Ă©s a magok szĂĄma szĂĄmĂt a hardverben.
Mondjuk Ă©n ilyen "high" minĆsĂ©gƱ dolgokat ritkĂĄn renderelek vele, prĂłbakĂ©pp mĂ©g a Low+ is ragyogĂłan megteszi.
-
Feltöltöttem egy szerverre http://www.uplud.hu/files/ztL8nhrK8e.
IgazĂĄbĂłl ez az elsĆ nagyobb tervem. JĂł sokĂĄig tartott mert közben mindenfĂ©lĂ©vel kĂsĂ©rletezgettem Ă©s egy rakĂĄs verziĂłja van, mert kifogtam egy ĂŒgyfelet, aki az elejĂ©n teljesen ide bĂzta a tervezĂ©st, majd minden egyes alkalommal vĂĄltoztatott az elkĂ©pzelĂ©sĂ©n...Most odĂĄig jutottam vele hogy amĂg le nem elĆlegezi a munkĂĄt nem tervezem tovĂĄbb, mert annyi munkĂĄm van benne mĂĄr Ă©s hĂĄt ĂgĂ©retĂ©rt cserĂ©be nem adnak kenyeret a boltban...
Pedig lenne min mĂłdosĂtani. A pult Ă©s sok egyĂ©b nem tetszik...@unknownuser said:
A memĂłria csak igen nagy mĂ©retƱ kĂ©pek (vagy tĂșl nagy fĂĄjlmĂ©retƱ textĂșrĂĄk) esetĂ©n Ă©rdekes. LeginkĂĄbb a processzor sebessĂ©ge Ă©s a magok szĂĄma szĂĄmĂt a hardverben.
Ha meglĂĄtod a tervet kĂvĂĄncsi vagyok mit gondolsz, kell-e fejlesztenem?
Ăs a tervrĆl is kikĂ©rnĂ©m a vĂ©lemĂ©nyed.
-
HĂĄt, Ă©n a tervrĆl nem sok mindent tudnĂ©k mondani, hisz nem Ă©rtek hozzĂĄ, illetve a megrendelĆt sem ismerem.
Ide viszont (ha ezt Ăgy hagyod, fĂ©lig a "szabadban"), semmikĂ©pp nem kellenek az "interior", meg hasonlĂł renderelĂ©si mĂłdok. Azok leginkĂĄbb valĂłban belsĆkre,illetve sok fĂ©nyforrĂĄssal megvilĂĄgĂtott jelenetekhez jĂłk. Persze vĂ©gsĆ soron Ă©pĂthetnĂ©l ide plafont, hiszen azĂ©rt napfĂ©nnyel, felĂŒlrĆl megvilĂĄgĂtani egy konyhĂĄt nem tĂșl termĂ©szetes. Nagyon "kiĂ©gnek" a szĂnek.
AmĂșgy, ha faanyagokat keresel, nĂ©zd meg ezt a listĂĄt: http://www.defcon-x.de/texturen/holz/
-
Nem a szakmai oldalåról kértem a véleményedet
Hanem arrĂłl hogy pĂ©ldĂĄul a padlĂłt kĂŒlön-kĂŒlön groupokbĂłl kell-e csinĂĄlni vagy csak valahogy textĂșrĂĄzni kell Ă©s hasonlĂłk Ă©rdekelnĂ©nek. (Olyan ez gondolom mint te amikor cserepet raksz egy tetĆre.) A textĂșra (a pultĂ©) mĂ©rete nem tĂșl nagy?Mennyezet van egyĂ©bkĂ©nt, csak a rĂĄlĂĄtĂĄs miatt nĂ©ha eltĂŒntettem pl. a Scene1-ben
@unknownuser said:
AmĂșgy, ha faanyagokat keresel, nĂ©zd meg ezt a listĂĄt:
Köszi mĂ©g hasznomra vĂĄlhat. Viszont nekem többnyire olyan textĂșrĂĄkat kell hasznĂĄlnom amelyek mögött egy valĂłs termĂ©k -munkalap, ajtĂłlap, laminĂĄlt lap- ĂĄll. Sajnos ezek elĂ©g gyĂ©r textĂșrĂĄk nĂ©ha.
A fĂĄjlmĂ©ret a tervhez kĂ©pest nem tĂșl nagy?
-
Elkezdtem jĂĄtszadozni a renderelĂ©s rĂ©szĂ©vel, Ă©s azt talĂĄltam, hogy a padlĂłt te valĂłjĂĄban csak SU vonalak segĂtsĂ©gĂ©vel osztottad fel lapokra. Nos, ez Ăgy nyilvĂĄn nem jĂł, mert a renderen ezek nem jönnek ki. Jobb egy jĂł textĂșrĂĄt hasznĂĄlni, amelyen a fugĂĄk is benne vannak - vagy ha mĂĄr modellel dolgozol, akkor ezeket be is kell mĂ©lyĂteni. Mint ahogy nĂĄlam is lehet egyenkĂ©nt rakni a cserepeket vagy (leginkĂĄbb) valami textĂșrĂĄt alkalmazni Ă©s csupĂĄn ahol nagyon fontos (pl kĂșpcserepeknĂ©l Ă©leken) hasznĂĄlni valami modellszerƱsĂ©get. KĂŒlönben marhĂĄra elviszi a modellt a komplexitĂĄs felĂ© Ă©s minden lassabb lesz (bĂĄr maga a fĂĄjlmĂ©ret nem feltĂ©tlenĂŒl növekszik tĂșlsĂĄgosan, ha az ember komponenseket hasznĂĄl).
TextĂșrĂĄk tekintetĂ©ben - ha a magad, valĂłs anyagait szeretnĂ©d hasznĂĄlni - hosszĂș tĂĄvon esetleg meg is Ă©rnĂ© ezekbĆl fotĂł alapjĂĄn lĂ©trehoznod a magad "könyvtĂĄrĂĄt". Na, ez persze nem könnyƱ, fĆleg a jĂł (leginkĂĄbb "egyenletes") megvilĂĄgĂtĂĄs miatt, bĂĄr manapsĂĄg a kĂŒlönbözĆ kĂ©pszerkesztĆk bĂĄmulatos, mi mindent tudnak ez ĂŒgyben.
Esetleg megprĂłbĂĄlhatod ezt z ingyenes fatextĂșra generĂĄlĂł programot: http://www.spiralgraphics.biz/ww_overview.htm
EgĂ©sz jĂł dolgokat lehet vele kihozni - (ha jĂłl emlĂ©kszem) Ă©s a "bump map"-eket is generĂĄlja, amelyek a renderelĂ©shez kellenek.Esetedben a fĂĄjlmĂ©retet nyilvĂĄn az importĂĄlt komponensek is befolyĂĄsoljĂĄk - sajnos ezeknĂ©l ugyebĂĄr nem nagyon tehet az ember semmit, ha Ă©ppen nincs kedve maga elkĂ©szĂteni Ćket valamilyen "optimalizĂĄlt" mĂ©retben.
-
Köszi. Nagyon jó kis program.
CsempĂ©t Ă©s jĂĄrĂłlapot nem talĂĄltam benne Ă©s importĂĄlĂĄsi lehetĆsĂ©get sem.Ebben a topikban talĂĄltam BalĂĄzs konyhatervĂ©t Ă©s Ć Ășgy kĂ©szĂtette el a korpuszokat, hogy nem elemenkĂ©nt, hanem egy nagy tĂ©glatest pĂ©ldĂĄul a felsĆ sor Ă©s arra aggatta az ajtĂłkat. Most Ă©n is tĂ©glatestekbĆl kĂ©szĂtettem a korpuszt. Mi lenne akkor ha olyan bonyolult dinamikus komponensekbĆl ĂĄllna az egĂ©sz, mint amelynek a prototĂpusĂĄn dolgozom...
Nem tudom az nagyban befolyåsolja a méretet hogy az ajtók nem sima groupok, hanem dinamikus komponensek?
Mert az ajtĂłkra egyszerƱbb volt Ărni nĂ©hĂĄny kĂ©pletet, mint fredoval nyĂșjtani, mert ugyebĂĄr itt a fogantyĂșim vĂzszintes helyzetben ĂĄllnak ezĂ©rt kĂ©tszer kell nyĂșjtani a szĂ©lessĂ©get, egyszer a magassĂĄgot. -
A Thea renderre nincs valami ötleted? Felraktam és nem mƱködik. Un-installålom de tovåbbra is keres egy koråbbi tervemet.
-
Nem hiszem, hogy attĂłl, hogy dinamikus komponens valami, bĂĄrmit is vĂĄltozna a Twilight viselkedĂ©se. LegalĂĄbbis errĆl mĂĄr akkor hallottam volna.
IgazĂĄbĂłl egy ilyen konyhabelsĆ (plĂĄne, ha valamennyire is fĂ©nyes felĂŒletekkel dolgozol, mĂĄrpedig azĂ©rt itt többnyire ilyenek vannak) akkor szĂ©p renderelve, ha több oldalrĂłl kap fĂ©nyt. JĂł egy ablak a kĂŒlsĆ fĂ©nyekhez (itt lehet esetleg Ășn. "sky portal"-t hasznĂĄlni, amely a kĂŒlsĆ fĂ©nyeknek csak az ablakon beesĆ rĂ©szĂ©t "szĂĄmĂtja", Ăgy ami a konyha "dobozĂĄn" kĂvĂŒl van, az nem növeli a renderelĂ©si idĆt), de nĂ©hĂĄny belsĆ megvilĂĄgĂtĂłtest sosem ĂĄrt.
GĆzöm nincs, mi lehet a thea baja. TelepĂtetted mind a renderelĆprogramot, mind az exporter plugint rendesen?
Mi az, hogy "keres" egy tervet? Ha beindĂtja az ember, nem keres az semmit.
-
Thea not found in: C/.....terv.skp
TehĂĄt nem talĂĄlja ezt a fĂĄjlt.Nekem csak egy .exe telepĂtĆ fĂĄjl van.
-
Thea not found... azt jelentenĂ©, hogy a rendszer a TheĂĄtnem talĂĄlja. Hova telepĂtetted (eredetileg)?
-
Akkor nem Ă©rtem mi az a hivatkozĂĄs arra az skp fĂĄjlra.
A SU-ba ahova ajĂĄnlotta.
Advertisement