Tulipán alakú épület
-
Jó reggelt Gaius!
Segítségre lenne szükségem, egy tulipán alakú épületet kellene megmodelleznem (Csete György, Megbékélés kápolnája, Beremend)
Ez minden irányban íves felületekből áll. A tutorialokban láttam olyan megoldást, hogy különböző ívek közé felületeket lehet valami plug-innal konstruálni, de sajnos nem tudom melyiket kellene alkalmazni.
Segítségedet előre is kösz.
Hegylakó -
Hát igen, nem a legegyszerűbb forma,de valószinűleg megoldható.
A Soap, Skin & Bubble nevű plugin lehetett, amire gondolsz. Figyelem: ezt kivételesen nem a Plugins, hanem a Tools mappába kell telepíteni!
-
Köszi!
Telepíteni sikerült és ki is próbáltam.
Egyenlőre minden rendbenÜdv
-
Eddig jutottam
-
Na, ez szerintem nagyon klassz. Talán azok a "szirmok" nem hajolnak annyira ki a tetején, de ha az ember nem nézi közelről az összehasonlítást, igazán nem tűnik föl (nyilván sosem fogod tudni PONTOSAN követni a hajlatokat).
Még az is lehet, hogy a "templomhajót" ugyanennek a formának egy átméretezett, "kövérebb" változatával meg lehet csinálni (vagyis esetleg nem is kell más komponenst használni hozzá).
-
Igen ezt jól látod sajnos elmértem a "kihajlást", valójában csak fele ekkora.
A tornyokról volt egy metszetrajz, csak nagyon nehezen láthatóak méretek.
Ha sikerül valami rajzokat szereznem folytatom.
-
Kijavítottam a "szirmokat".
-
Újramodellezted őket? (amúgy nagyon klassz - Google Earth-re csinálod vagy más?)
-
Részben igen, a "szirom" két részből áll. Így csak a felső kihajló részt kellett újra építeni.
Egy ismerősöm iskolai feladata a dolog. Igazából ArchiCAD -del kell megoldani, de azzal csak közelíteni lehet a formát.
Ha volna több rajzom megcsinálnám GE-re is, mert ennyit megérdemelne ez az épület.
(Az a baj, hogy rosszul is annyi idő megcsinálni mint jól.)
Kösz, hogy segítettél. -
Hát valójában a Sketchup-pal is csak "közelíteni" lehet a formát (különösen több és részletesebb adat/rajz híján), de ezek szerint azért "meggyőzően" meg lehet csinálni.
Az újramodellezést azért kérdeztem,mert talán a scale-lel lehetett volna kicsit "besegíteni" neki (a 2d-s kép alapján nem biztos, hogy ilyen jól sikerült volna...
Advertisement