Tulipán alakú épület
-
Jó reggelt Gaius!
Segítségre lenne szükségem, egy tulipán alakú épületet kellene megmodelleznem (Csete György, Megbékélés kápolnája, Beremend)
Ez minden irányban íves felületekből áll. A tutorialokban láttam olyan megoldást, hogy különböző ívek közé felületeket lehet valami plug-innal konstruálni, de sajnos nem tudom melyiket kellene alkalmazni.
Segítségedet előre is kösz.
Hegylakó -
Hát igen, nem a legegyszerűbb forma,de valószinűleg megoldható.

A Soap, Skin & Bubble nevű plugin lehetett, amire gondolsz. Figyelem: ezt kivételesen nem a Plugins, hanem a Tools mappába kell telepíteni!
-
Köszi!
Telepíteni sikerült és ki is próbáltam.
Egyenlőre minden rendbenÜdv
-
Eddig jutottam

-
Na, ez szerintem nagyon klassz. Talán azok a "szirmok" nem hajolnak annyira ki a tetején, de ha az ember nem nézi közelről az összehasonlítást, igazán nem tűnik föl (nyilván sosem fogod tudni PONTOSAN követni a hajlatokat).
Még az is lehet, hogy a "templomhajót" ugyanennek a formának egy átméretezett, "kövérebb" változatával meg lehet csinálni (vagyis esetleg nem is kell más komponenst használni hozzá).
-
Igen ezt jól látod sajnos elmértem a "kihajlást", valójában csak fele ekkora.
A tornyokról volt egy metszetrajz, csak nagyon nehezen láthatóak méretek.
Ha sikerül valami rajzokat szereznem folytatom.

-
Kijavítottam a "szirmokat".

-
Újramodellezted őket? (amúgy nagyon klassz - Google Earth-re csinálod vagy más?)
-
Részben igen, a "szirom" két részből áll. Így csak a felső kihajló részt kellett újra építeni.
Egy ismerősöm iskolai feladata a dolog. Igazából ArchiCAD -del kell megoldani, de azzal csak közelíteni lehet a formát.
Ha volna több rajzom megcsinálnám GE-re is, mert ennyit megérdemelne ez az épület.
(Az a baj, hogy rosszul is annyi idő megcsinálni mint jól.)
Kösz, hogy segítettél. -
Hát valójában a Sketchup-pal is csak "közelíteni" lehet a formát (különösen több és részletesebb adat/rajz híján), de ezek szerint azért "meggyőzően" meg lehet csinálni.
Az újramodellezést azért kérdeztem,mert talán a scale-lel lehetett volna kicsit "besegíteni" neki (a 2d-s kép alapján nem biztos, hogy ilyen jól sikerült volna...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement