sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Nyomtatás mérete?

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    60 Posts 3 Posters 64.0k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A Offline
        abraxas
        last edited by

@gaieus said:

Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?

Próbáltam én, de sehogy se ment 😳
        Felvettem a felmérési koordinátákat, aztán megpróbáltam összekötni azokat.
        Egyik görberajzolási megoldással sem tudtam követni ezeket az összetett íveket. Csak a sima vonalas megoldás ment pontosan ponttól pontig. Próbáltam kis szakaszokra bontani, és bevetettem a bezier plugint is, amivel az eredeti model készült, de egyik sem vezetett sikerre 😢

Ugyanakkor meg kell mondjam, egy hasonló méretű téglalap nyomtatási kísérlete ugyan ezt az eredményt adta. Gyanítom az lehet a gond, hogy a rendszer az egész oldalt megpróbálja kinyomtatni, az üres részekkel együtt 😕 Végül is logikus.

... kipróbáltam. Felvettem az origóhoz egy 500x80cm-es téglatestet. Kinagyítottam teljes képernyőre, aztán a bal felső sarokba rajzoltam egy pici négyzetet. És bizony, az első oldalon ott virított a kis négyzet, a 3-4 oldalon meg a nagy 😮

Ui: ha van tipped, mivel tudnék összekötni 10 pontot egy harmonikus ívvel, azzal sokat segítenél 😒 😒 😒

Ui2: Nagyon köszönöm, hogy még hétvégén is próbálsz segítenia magamfajta lámernek 😄

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.

Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).

Gai...

• A Offline
            abraxas
            last edited by

@gaieus said:

Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.

Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).

Azt miképpen? Az editálás csak a meglévő pontokat mozgatja, és a jutubos videók is csak ezt mutatják.

• A Offline
              abraxas
              last edited by

Sikerült előre lépnem a nyomtatás beállításával. Ha nem elégszem meg az automatikus méretezéssel, és a lehető legnagyobbra nagyítom az ábrát, akkor már csak 3 oldalt készít, és a második az, amit én szeretnék. Már csak a nyomtatást kell korlátozni a szükséges oldalra, és kész is 😍

A bezier kísérletezést feladtam, mert borzasztó nehézkes és pontatlan. A segédvonalak végpontjai bizonyos szögállásnál felismerhetetlenek, és nem találtam lehetőséget további segédpontok felvételének.
              Sajnos elkövettem azt a baklövést, hogy feltelepítettem a 2013-as verziót, mert azzal nem megy a PDF nyomtatás 😢 Rengeteg még benne a bug 😡 Vissza lehet valahogy varázsolni a 8-ast? 😕

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)

Gai...

• A Offline
                  abraxas
                  last edited by

@gaieus said:

Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)

Sajna hülye voltam és uninstaláltam 😳
                  Köszi, megpróbálom.

• A Offline
                    abraxas
                    last edited by

Hááát, ez kifog rajtam 😳

A Print Prewiev-ban még tökéletes, aztán ad egy hibaüzenetet, és a PDF már tök üres.

914 mm széles plotter papírra kellene megformáznom, és nem megy. 😳
                    A0 méretben még kinyomtatja, de ilyen spéci méretben már nem hajlandó 😞

indiánsablon_2.skp

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Megnézem otthon.

Gai...

• A Offline
                        abraxas
                        last edited by

@gaieus said:

Megnézem otthon.

Esetleg van valami jó híred a számomra?

• GaieusG Offline
                          Gaieus
                          last edited by

Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!

Beleásom magam megint...

Gai...

• A Offline
                            abraxas
                            last edited by

@gaieus said:

Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!

Beleásom magam megint...

Bocsi Csaba,hogy zavarlak, de már nagyon kellene valami megoldás, mert ha a héten nem sikerül megoldást találnom, akkor másik lehetőség után kell néznem 😞

• GaieusG Offline
                              Gaieus
                              last edited by

Nem zavarsz, természetesen - inkább csak a saját töketlenkedésem zavar. Egyáltalán nem tudtam vele mit kezdeni sajnos. Még a LayOutban be tudom állítani a papírméretet (ilyen szabálytalanra is), de mire pdf-ben exportálom, addigra teljesen eltűnik belőle a képen lévő vonal.

Beküldtem a SketchUp fejlesztőknek is, és ők sem írtak vissza egyelőre semmi biztatót (bár ugyanazt mondták, mint amit én próbáltam javasolni; ki kéne húzni vektoros vonallal a SketchUpban).

Bocs hogy eddig nem írtam még, csak reménykedtem, hogy lesz valami biztató válaszuk.

Gai...

• A Offline
                                abraxas
                                last edited by

@gaieus said:

Nem zavarsz, természetesen - inkább csak a saját töketlenkedésem zavar. Egyáltalán nem tudtam vele mit kezdeni sajnos. Még a LayOutban be tudom állítani a papírméretet (ilyen szabálytalanra is), de mire pdf-ben exportálom, addigra teljesen eltűnik belőle a képen lévő vonal.

Beküldtem a SketchUp fejlesztőknek is, és ők sem írtak vissza egyelőre semmi biztatót (bár ugyanazt mondták, mint amit én próbáltam javasolni; ki kéne húzni vektoros vonallal a SketchUpban).

Bocs hogy eddig nem írtam még, csak reménykedtem, hogy lesz valami biztató válaszuk.

Szia Csaba!

Kösz a fáradozásod, végül megoldottam handplotting (magyarán megrajzoltam kézzel) révén 😮)
                                😉

• 1
                                • 2
                                • 3
                                • 1 / 3
                                • First post
                                  Last post
                                Buy SketchPlus
                                Buy SUbD
                                Buy WrapR
                                Buy eBook