Nyomtatás mérete?
-
Segítségre lenne szükségem:
Hogyan tudok úgy nyomtatni, hogy a papíron a valós méret jelenjen meg, s ne a képernyőn látható a legjobb kitöltés szerint?
(biztosan rájönnék magamtól is, de reggelre nagyon kellene a munkámhoz a tutyusom pontos méretben egy papírlapon) -
- Állítsd "Parallel projection" kameraállásba a modellt (perspektivikusan nem lehet méretben nyomtatni)
- Állítsd valamelyik "Standard view"-ba a modellt (Top, Front, Right stb.) ugyanazért, mint fent. Mindkettőt a "Camera" menüben.
- A File > Print menüben nelegyen bejelölve a "Fit to page" négyzt - és innentől már állítgathatod is a méretarányt.
A "Use model extent" akkor lehet érdekes, ha azt akarod kinyomtatni, amit a "Zoom extents" esetén mutatna a SU.(
Ha 1:1-ben nem fér rá egy lapra, akkor ez alatt a beállítás alatt, balra láthatod,hogy mennyi lapra fogja kinyomtatni.
-
Hálám a sírodig fog üldözni! Köszönöm!
-
Valami még hiányzik, mert 95 mm helyett sokkal kisebb a print prevjú-ban.
Nyomtassam ki, ott jó lesz a méret? -
Nem tudom,én a Print preview-t sosem használom. Ha nem nagy macera,inkább próbáld meg kinyomtatni (legalább "Draft" minőségben). Nekem szokott működni.
Na meg "preview" helyett ott van a [urlóhttp://sourceforge.net/projects/pdfcreator/]PDF Creator[/url] (meg a többi, csak én ezt szeretem a legjobban), mint "virtuális nyomtató".
-
Az általad leírtak szerint jártam el, és ami 95mm, az kb 19 mm-ben került papírra. A 19, az 9,5-nek a duplája, ebből számolva átméreteztem a tutyust 365 mm-re. Így már megfelelő méretet nyomtatott - de a SU-ban a méretaránya így rossz.
Egyenlőre tudok így dolgozni, és később majd kérni fogom a segítségedet, hogy lőjük ezt jól be valahogyan.
Mindenesetre köszi a segítséget!
Megyek alunni, mert így holnap lefűrészelem az ujjomat, és nem szeretném, ha abból a tételből leltárhiányom keletkezne. -
Oké, jó éjt.
Nem tudom, mi lehet az oka az eltérésnek, de majd utána járunk. Az igazat megvallva, hallottam már ilyesmiről, de sosem sikerült rekonstruálni.
-
@gaieus said:
Nem tudom, mi lehet az oka az eltérésnek, de majd utána járunk. Az igazat megvallva, hallottam már ilyesmiről, de sosem sikerült rekonstruálni.
Egyenlőre nem sürgős a dolog, mert a célom elértem a tegnap írt trükközéssel, így mindössze zavar kicsit, hogy a nyomtatás az plusz fájl, plusz számítgatás, mikor elvileg egy-két jelölőnégyzetre is elég lenne klattyintani.
Az az elgondolásom, h csatolnám valamelyik nap neked azt a fájlt, Te megnéznéd a nyomtatódon, onnan pedig már könnyű lenne sínre tenni. Ha ugyanazzal a beállítással Neked jó, akkor az én öreg hívletpakardom lesz a lúdas. -
Oké, bár nekem nyomtatóm nincs, csak ez a "virtuális", amellyel PDF fájlokat szoktam létrehozni.
-
-
Nem tudom papírra kinyomtatni, de PDF exportban (amely valójában olyan kéne legyen, mint egy papírra nyomott valami) így nézne ki (lásd csatolt fájlt). Ha ki tudod nyomtatni éslemérni vonalzóval, hogy mire jutottál...
Itt vannak a beállítások, amelyeket használtam:
-
85 mm
húú, a jelőlőnégyzeteket elfelejtettem leellenőrizni.
De csak holnap tudom leellenőrizni, mert a feleségem szólt, h hangos a nyomtató.Mindenesetre köszi!
-
Na, a 85 mm nagyon különös. Nem lehet, hogy a PDF kinyomtatásánál van valami olyan beállítás, hogy igazítsa margóhoz vagy nyújtsa/nyomorítsa stb.? Volt már, hogy egyenesen nyomtatóba nyomtattam (épp valami ilyesfajta kísérlet miatt) amíg még volt munkahelyem és ott nyomtató, és nekem tökéletesen akkorára nyomta, amekkorára kellett (volna).
-
@gaieus said:
Na, a 85 mm nagyon különös. Nem lehet, hogy a PDF kinyomtatásánál van valami olyan beállítás, hogy igazítsa margóhoz vagy nyújtsa/nyomorítsa stb.?
Holnap utánanézek. (remélem, tudok időt szakítani majd)
Ha sikerál még egy cetntit javítanom, akkor megtanítod nekem ezt a pdf file-ba nyomtatást?Húúú! Ezt most vettem csak észre! Azt hiszem, menni fog ez közvetlen SU-ból is. A képen fel is hívtad a figyelmem erre, és én tegnap azért nem tudtam egyformára állítani a printert és a SU modellt, mert a jelölőnégyzetből nem szedtem ki a pipát.
(nem szórakozott vagyok én, mint a tudósok, hanem figyelmetlen, mint az öregasszonyok )
-
Na és hogy áll már végre ez a nyomtatás?
-
@gaieus said:
Na és hogy áll már végre ez a nyomtatás?
Hmm! Alig vártam, h végre este legyen, és kipróbáljam a nyomtatást, és most itt vagyok meglőve:
Hiszen a nyomtató ma este is hangos, a gyerek (fél éves) meg már alszik.
Muszáj lesz holnap feljönnöm a műhelyből nappal nyomtatni.Megnéztem print preview-ben: már nem olyan picike, látszólag jó (talán most meg nagyobb a kellettnél), de nem akarja, csak két lapra nyomtatni - pedig szerintem simán elférne egy lapon.
-
Kiikszelted a "Use model extents"-et is? Ikszeld ki és nyomtatás előtt nyomj egy Shift+Z-t
-
@gaieus said:
Kiikszelted a "Use model extents"-et is? Ikszeld ki és nyomtatás előtt nyomj egy Shift+Z-t
kiikszeltem. Ha nem ikszelem ki, akkor négy lapra teszi.
A Shift+Z mit tesz? -
Képernyő méretre nagyítja a nézetet.
Igazából nem kéne neki az egészet csinálnia (hisz látod, a PDF-re simán kinyomtattam egy lapra). -
A kontrolzé segített. (nem jókor nyomtam azelőtt - még a nyomtatópanel megjelenése előtt kell)
Cigizgetés közben esett le a tantusz, hogy ezt azért javallottad, hogy a háttérzaj kisebb legyen így.
(érdekes: Ha kérem csak fekete patron használatára, akkor ezt a háttér halvány kifestését hol elhagyja, hol nem. A PDF-en például nincs rajta. Butaság volt a nyomtató modult így alkotni. Legjobb lenne, ha alapban nem lenne ez a háttér nyomtatás, ám ha valakinek szűkséges, bekapcsolhatná...)
Advertisement