Komponens helyére illesztése
-
A képen látható komponenst szeretném a helyére tenni. Kb oda van készítve egy segédvonal a keréken a csavar, ill. a szárnyba bevert U-szeg között.
Nem tudom, hogy is kellene kezdeni ezt a hadműveletet.
-
Hogy könnyen oda tudd mozgatni, a segédvonalat a mozgatás kezdő- és végpontja közé kell(ene) tenni - valahogy így.

Aztán az egészet elforgatni a zöld tengely mentén úgy, hogy a felső vége a szárnyhoz illeszkedjen (már ha jól értelmezem a rajzot). -
Annál több mozgatásra lesz itt szükség. Válaszod megadta ugyan a kezdő lökést, de még mindig nem érzem a markomban a bölcsek kövét - ezért hát tovább kérdezgetek:
Sosem tudom, hogy amikor mozgatásba kezdek, mi és mikor fog "összeragadni" félúton. Tudom, csak a filozófiáját kell elsajátítani, de eddig nem jöttem rá a titokra.
Elvileg két mozgatással a helyére illeszthető, ha a második mozgatást megoldhatom úgy, hogy a helyén levőt rögzítem, majd újabb előkészített segédvonal mentén elforgatom. De hogyan tudom a már helyén levő pontot fixálni?
Küldtél egy segédvonalat, ámm annak mentén nincs egy lépésben a halyén, ugyanis a csavar feje alá kell a hurok - és itt vagyok bizonytalan az "összeragadást" illetően.
További kérdésem, hogy miként találtad meg a hurok középpontját?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement