Komponens helyére illesztése
-
A képen látható komponenst szeretném a helyére tenni. Kb oda van készítve egy segédvonal a keréken a csavar, ill. a szárnyba bevert U-szeg között.
Nem tudom, hogy is kellene kezdeni ezt a hadműveletet.
-
Hogy könnyen oda tudd mozgatni, a segédvonalat a mozgatás kezdő- és végpontja közé kell(ene) tenni - valahogy így.
Aztán az egészet elforgatni a zöld tengely mentén úgy, hogy a felső vége a szárnyhoz illeszkedjen (már ha jól értelmezem a rajzot). -
Annál több mozgatásra lesz itt szükség. Válaszod megadta ugyan a kezdő lökést, de még mindig nem érzem a markomban a bölcsek kövét - ezért hát tovább kérdezgetek:
Sosem tudom, hogy amikor mozgatásba kezdek, mi és mikor fog "összeragadni" félúton. Tudom, csak a filozófiáját kell elsajátítani, de eddig nem jöttem rá a titokra.
Elvileg két mozgatással a helyére illeszthető, ha a második mozgatást megoldhatom úgy, hogy a helyén levőt rögzítem, majd újabb előkészített segédvonal mentén elforgatom. De hogyan tudom a már helyén levő pontot fixálni?
Küldtél egy segédvonalat, ámm annak mentén nincs egy lépésben a halyén, ugyanis a csavar feje alá kell a hurok - és itt vagyok bizonytalan az "összeragadást" illetően.
További kérdésem, hogy miként találtad meg a hurok középpontját?
Advertisement