sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Komponens helyére illesztése

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    3 Posts 2 Posters 1.3k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T Offline
      thyeby
      last edited by

A képen látható komponenst szeretném a helyére tenni. Kb oda van készítve egy segédvonal a keréken a csavar, ill. a szárnyba bevert U-szeg között.
      Nem tudom, hogy is kellene kezdeni ezt a hadműveletet.

Aki tudja, annak egyszerű - nekem bonyolult.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Hogy könnyen oda tudd mozgatni, a segédvonalat a mozgatás kezdő- és végpontja közé kell(ene) tenni - valahogy így.

srevizave.jpg
        Aztán az egészet elforgatni a zöld tengely mentén úgy, hogy a felső vége a szárnyhoz illeszkedjen (már ha jól értelmezem a rajzot).

Gai...

• T Offline
          thyeby
          last edited by

Annál több mozgatásra lesz itt szükség. Válaszod megadta ugyan a kezdő lökést, de még mindig nem érzem a markomban a bölcsek kövét - ezért hát tovább kérdezgetek:
          Sosem tudom, hogy amikor mozgatásba kezdek, mi és mikor fog "összeragadni" félúton. Tudom, csak a filozófiáját kell elsajátítani, de eddig nem jöttem rá a titokra.
          Elvileg két mozgatással a helyére illeszthető, ha a második mozgatást megoldhatom úgy, hogy a helyén levőt rögzítem, majd újabb előkészített segédvonal mentén elforgatom. De hogyan tudom a már helyén levő pontot fixálni?
          Küldtél egy segédvonalat, ámm annak mentén nincs egy lépésben a halyén, ugyanis a csavar feje alá kell a hurok - és itt vagyok bizonytalan az "összeragadást" illetően.
          További kérdésem, hogy miként találtad meg a hurok középpontját?

Innen talán jobban látható a feladat lényege

• 1 / 1
          • First post
            Last post
          Buy SketchPlus
          Buy SUbD
          Buy WrapR
          Buy eBook
          Buy Modelur
          Buy Vertex Tools
          Buy SketchCuisine