sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Forgatás a Move-val

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    4 Posts 2 Posters 1.2k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T Offline
      thyeby
      last edited by

No, most újabb tipp lenne jó:
      Szeretném az egész testet merőlegesen elforgatni, de a görbe felületek miatt nem tudom a szögmérőt piros színűvé varázsolni. Tudom mostmár, hogy ilyenkor már az első síkot kellett volna még idejében elforgatni, de nem hiszem, hogy a gugli filozófiájába beleférne, hogy akkor most kezdjünk mindent előről.
      (Most meg az altot nyomjam meg? 😄 )

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Itt valójában ugyebár a forgatás tengelyének a meghatározásáról van szó.

1. Legjobb, ha az egész cuccot csoportosítod mindenek előtt...
        2. Helyezd a Rotate eszközt egy olyan pontra, amely biztosan rajta lesz a tengelyen.
        3. kattints a bal egérgombbal, de ne ereszd el, hanem kezdd húzogatni ide-oda.
          Ilyenkor a középpontja rögzül, de a tengely iránya még akármerre lehet, így aztán addig húzogatod, amíg vagy a színe váltása azt jelzi, hogy valamelyik fő tengelyen vagy vagy ha egy segédvonal mentén húzod (de akár egy végponthoz is húzhatod), akkor azt.
        4. Most engedd el az egérgombot és válassz egy pontot, amelynél fogva megragadod az egészet és elforgatod.
          Legjobb,ha csak elkezded forgatni, begépeled,hogy 90 és Enter.

Gai...

• T Offline
          thyeby
          last edited by

Épp ezt próbálgattam vagy negyedórán át - ennyire már sikerált kitapasztalni a Rotatet. A baj az, hogy mostmár le van kerekítve, és nagyon érzékeny az egérmozgásra. Szóval negyed óra alatt nem találtam meg emiatt azt a síkot, amely mentén forgatnám.(pedig jól felnagyítottam hozzá)

Húú! Megvan! Komponenst csinálok belőle, és úgy gyerekjáték. Ugye a komponenst utána fel tudom oldani?

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Csatolok egy kis videót,mire is gondolok. Nem kell síkokhoz igazítanod!

Akár komponenst, akár csoportot csinálsz belőle, utólag jobb kattintás > Explode és szétszeded.

Ha egyszer komponenst vagy groupot csináltál, jelöld ki és a Move (ne a Rotate ) eszközzel "közelíts" rá. Látni fogsz minden oldalon kis piros négyszögeket: azokkal a fő tengelyek mentén könnyen elforgatod.

AlignRotate.wmv

Gai...

• 1 / 1
            • First post
              Last post
            Buy SketchPlus
            Buy SUbD
            Buy WrapR
            Buy eBook
            Buy Modelur
            Buy Vertex Tools