Forgatás a Move-val
-
No, most újabb tipp lenne jó:
Szeretném az egész testet merőlegesen elforgatni, de a görbe felületek miatt nem tudom a szögmérőt piros színűvé varázsolni. Tudom mostmár, hogy ilyenkor már az első síkot kellett volna még idejében elforgatni, de nem hiszem, hogy a gugli filozófiájába beleférne, hogy akkor most kezdjünk mindent előről.
(Most meg az altot nyomjam meg? ) -
Itt valójában ugyebár a forgatás tengelyének a meghatározásáról van szó.
- Legjobb, ha az egész cuccot csoportosítod mindenek előtt...
- Helyezd a Rotate eszközt egy olyan pontra, amely biztosan rajta lesz a tengelyen.
- kattints a bal egérgombbal, de ne ereszd el, hanem kezdd húzogatni ide-oda.
Ilyenkor a középpontja rögzül, de a tengely iránya még akármerre lehet, így aztán addig húzogatod, amíg vagy a színe váltása azt jelzi, hogy valamelyik fő tengelyen vagy vagy ha egy segédvonal mentén húzod (de akár egy végponthoz is húzhatod), akkor azt. - Most engedd el az egérgombot és válassz egy pontot, amelynél fogva megragadod az egészet és elforgatod.
Legjobb,ha csak elkezded forgatni, begépeled,hogy 90 és Enter.
-
Épp ezt próbálgattam vagy negyedórán át - ennyire már sikerált kitapasztalni a Rotatet. A baj az, hogy mostmár le van kerekítve, és nagyon érzékeny az egérmozgásra. Szóval negyed óra alatt nem találtam meg emiatt azt a síkot, amely mentén forgatnám.(pedig jól felnagyítottam hozzá)
Húú! Megvan! Komponenst csinálok belőle, és úgy gyerekjáték. Ugye a komponenst utána fel tudom oldani?
-
Csatolok egy kis videót,mire is gondolok. Nem kell síkokhoz igazítanod!
Akár komponenst, akár csoportot csinálsz belőle, utólag jobb kattintás > Explode és szétszeded.
Ha egyszer komponenst vagy groupot csináltál, jelöld ki és a Move (ne a Rotate ) eszközzel "közelíts" rá. Látni fogsz minden oldalon kis piros négyszögeket: azokkal a fő tengelyek mentén könnyen elforgatod.
Advertisement