Segítség - Hiányzó felületek a "Follow me" eszköz használatakor
-
Üdv Mindenkinek!
Mikorra azt gondolná az emberfia, már mindent tud, akkora kiderül, hogy fikarcnyit sem.
Most éppen a "Follow Me" eszközzel gyűlt meg a bajom, mivel a lenti gondot okozza, csak azt nem értem, miért. A vonalak zártak, végpont találkozik végponttal, próbáltam a körvonalat görbével átalakítani, hátha az a gond, mivel itt nem kerek, egész formák vannak. Azonban az legfelső részen létrejövő "űr" nem fér a fejembe, mi okozhatja a problémát. Eleddig ilyennel nem találkoztam, ha valki tud, kérem segítsen. ,
A képen és az állományban megjelenő pontokat a a "Centerpoint" plugin hozza létre, nem lehet, hogy ez zavar be valamit a forgatás közben, hiszen együtt mozognak ezek is a létrehozott síkidommal.
Előre is köszönöm.További kellemes hétvégét Mindenkinek!
-
Haliho (es bocs,hogy nem hasznalok ekezetet - a itthoni gepemen nincsenek).
Nos, a problema egyszeru - es neked gyakran lesznek ilyenek, mivel viszonylag "kis" meretekben dolgozol, ugyhogy jobb, ha hozzaszoksz:
A SketchUpnak gondjai vannak igen kicsi (ugy millimeter koruli) feluletek bezrasaval, kulonosen amikor a Follow me vagy az Intersectfunkciokat hasznaljuk. Ilyenkor ezeket egyszeruen kihagyja - es a te modelledben azon a helyen bizony eleg bonyolult gorbek vannak ahhoz, hogy ilyen kis feluleteket kelljen a programnak kialakitania.
A bevett gyakorlat ilyenkor az, hogy az egesz modellt (legalabb arra az idore,amig a Follow me-vel dolgozunk) felnagyitjuk mondjuk a 10-szeresere, megcsinaljuk az apromunkat, majd visszakicsinyitjuk az eredeti meretre.
Hasznalhatod a Scale funkciot is, de a Tape measure (meroszalag) is kenyelmes: Merd le az elem hosszat pl.(nalam ez 9 cm volt) ugy, hogy mindket vegere kattintasz,majd ird be, hogy 90 es nyomj egy Entert. Felugrik egy ablak, hogy valoban at akarod-e meretezni a modellt; nyomj OK-t es maris atmeretezi.
Ha ezt egy Group-on vagy komponensenbelul csinalod, csak azt fogja atmeretezni.
-
Kedves Gaeius!
Köszönöm a gyors választ, bár erre nem is gondoltam. Volt már ugyan hasonló problémám, nevezetesen amikor két görbe találkozott, és két "görbe" (vagy vonal) volt egymás mellett, és csak egy adott nagyításnál jelent meg, hogy hol a probléma. Úgy gondoltam, hogy ha valamit adott szituációban 0,0000 pontossággal is meg tud jeleníteni, vagy számolni a program, akkor ez már nem okozhat gondot.
Ennek ellenére szeretem.Még egyszer köszönöm a választ.
További kellemes napot! -
Mivel sehol nem találtam választ a problémámra ezért rákérdezek itt.
Van a neten egy 4 részes tutorial, amiből elvben az alapokat elmondja egy kedves női hang.A 4. videó végén egy széket készít a hölgy és a szék lábait Follow me Tool-al mintázza meg.Namármost.A videó szerinte vettem egy téglatestet, rajzoltam rá egy tetszőleges mintát, és körbevittem a téglatesten a Follow me-t.Elvben egy szép míves széklábnak kellett volna készülnie, de nekem valamiért teljesen elrontja a modellemet.3 oldalát mindig jól megcsinálja, de a 4. oldalnál ott hagy egy csomó felületet pluszba, nem jól készíti el.Kipróbáltam, hogy egy lépcsőt készítek FMT-vel egy téglatestből.Azt egyből megcsinálta...Nem jövök rá, mit csinálok rosszul.A videót is vagy 10x megnézem de nem jövök rá.Ebben kéne egy kis segítség.Próbáltam már több külön esetet is és sokszor csinálja ezt a SU -
Azt hiszem,láttam már ezt a problémát (tán pont itt,a magyar fórumon).
Válaszd ki az egészet Jobb klikk Intersect : ... with model (vagy selected) és töröld ki a felesleget. Valószínűleg egy-két felület kéken jön ki: ezeket fordítsd meg.
-
Sikerült bár így kicsit bonyolult lesZ, de legalább jó.Az alatt mit értesz, hogy néhány felület kék lesz, fordítsam meg?Sose tudtam, miért kék a kék(lila) felület és miért fehér a fehér
-
Ez azért van,mert két féle 3D modellező program van. Az egyik a "solid" modellező, amelyben tulajdonképpen minden "tömör" (így mindennek csak egy; külső felülete van) és a "surface" (felület) modellezők, mint a SU.
Namármost miután itt a "tömör" dolgokat úgy készítjük, hogy csinálunk egy dobozt pl., de az belülről "üres". A kék felületeknek kell befelé fordulniuk, a fehér felületeknek pedig kifelé - ezzel "kódolja" és reprezentálja a SU a "tömörséget".
Valójában nem oszt, nem szoroz a SU-ban (pláne, ha színezed a modellt), de ha egy "tömör" modellezővel kompatibilissé akarod tenni a modelledet, akkorerre ügyelni kell. Magyarán szólva, ha én pl. 3D Studióba akarom exportálni a modellemet, mindaz, ami a hátsó felületre van textúrázva, elveszik.
Sok plugin is úgy működik csak helyesen, ha megfelelő módon irányulnak a felületek. Korábban a GE-ön sem működött az, ha valaki "back face"-re rakta a textúrát, és egy csomó külső renderelő program sem tudja értelmezni.
-
Értem!Köszönöm!A már kész alkotásaimról képet vagy az alkotást magát hova tudom feltenni?
-
Amikor írod a szöveget ide a fórumba, ha egy kicsit lejjebb gördítesz,látsz egy fület, hogy "upload attachment". Onnan már szerintem értelemszerűen menni fog. Jelenleg 4 Mb a "limit", képeknél meg 1600 pixel, de ha túl nagy a fájl, eléggé lelassulhat a rendszer.
Advertisement