sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Segítség - Sketchy Physics és animáció export

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    7 Posts 2 Posters 1.5k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      medvegy
      last edited by

Hello Mindenki!

Nem akarom feltalálni a spanyolviaszt, de néhány SU állományt letöltöttem a 3Dwarehouse oldalról. Ezzel kezdődött a probléma garmada, mivel néhányban kaptam egy hibaüzenetet, hogy szükség vana sketchyPhysics x verzióra. Rögvest rákeresés, meg is van a jelenlegi béta verzió, és néhány példát is megragadtam hozzá. Hát látványban, én aki rajongok a számítógépes animációkért, hát nagyon ott van a szeren. Különösen, ha idevágó SU anyagot tölt hozzá az emberfia (földrengés, mozgó gépek, stb.) Ahogy látom, mire odaér az ember, hogy valamit kapisgál a programról, mindjárt rá kell jönnie, hogy kezdheti az egészet előlről.
      Nem tudom használja-e valaki, a fórum idevonatkozó angolos oldalait már elkezdtem áttanulmányozni, de van-e arra lehetőség, hogy az így nyert mozgóképet valamiféle avi-ba mentese az ember? Volt itt egy reakció már erre egy idevágó (mozgókép, hogyan?) téma, de az így létrejövő mozgó kép, video nem exportálható? Vagy a helyzet az, rétegek be ill. kikapcsolásával lehet hosszabb távon mozgóképet létrehozni?
      Akinek újdonság lenne, azok számára néhány idevágó link:
      Kipróbált verzió: http://code.google.com/p/sketchyphysics/wiki/LatestVersion
      A legújabb verzió: http://code.google.com/p/sketchyphysics2/
      Ez béta, még lehetnek hibái, tehát csak óvatosan...
      Bal oldalon találjátok a példákat, dokumentációt, stb - nekem pl.az earthquake (földrengés) nagyon bejött.

További szép napot!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Ismerem a plugint,bar sosem hasznaltam,igy ebben nem fogok tudni segiteni. Gabor (Kephalos) jatszogatott vele egy kisse itt a magyar forumozok kozul.

Azt tudom,hogy nem lehet animaciot exportalni vele a hagyomanyos modon. Mindazonaltal ha van egy olyan programod, amelyik kepes a kepernyon torteno dolgokat rogziteni, akkor tudsz belole videot gyartani.

En jelenleg az (ingyenes) AutoScreenRecordert hasznalom pl. de van sok mas ilyen program meg

Gai...

• M Offline
          medvegy
          last edited by

@gaieus said:

...En jelenleg az (ingyenes) AutoScreenRecordert hasznalom ...

Kedves Gaieus, és persze mindenki más!

Erre a SkethyPhysics "segédprogramra?" a 3dwarehouse-n való kalandozás közben akadtam rá, ahol néhány SU képben hibaüzenetként kaptam utalást erre. Akkor kezdtem kutakodni, mi is lenne ez. Letöltés, telepítés, indítás után hát nagyon meggyőző volt számomra a kapott eredmény. Pláne, hogy lassan a saját gyerekeimmel kell veszekednem az Su használatáért, lévén csak a nagy gépen tud futni, a gyerekekén nem. Pontosabban három oldalnál több esetén már szaggat. Arról nem is beszélve, hogy középső fiam kedvence a Dominoday, és ezzel megoldódni látszódik a probléma. Legfeljebb veszek a közeledő karácsonyra egy másikat a gyerkőcöknek 😄
          Az linket a képrögzítőről külön köszönöm, lévén a Free verziónak nem része a video exportálás, viszont ezzel simán meg tudom oldani. Olvastam lejjebb a mozgókép előállítást az SU-ban, akkor inkább tollal és papírral fognék neki... 😆 Kicsit összetett, hogy rétegeket ki-bekapcsolgatni+elforgatni, stb., stb.,...
          Ez egy nagyságrenddel könnyebb.

További szép napot mindenkinek!

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

@medvegy said:

Az linket a képrögzítőről külön köszönöm, lévén a Free verziónak nem része a video exportálás

Ha a SU 5-ös verziót használod, valóban nem. De mióta (majd' két éve) megjelent a SU 6, lehet az ingyenes verzióból is videót exportálni.

Gai...

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

OK, most mar ertem a problemat (elakadtam utkozben); valoban,a SP animaciot nem lehet sem az ingyenes, sem a pro verzioval exportalni.

"Scene" animaciot viszont mindkettovel lehet.

Megint bocs az ekeztekert...

Gai...

• M Offline
                medvegy
                last edited by

@gaieus said:

Ha a SU 5-ös verziót használod, valóban nem.

Kedves Gaeius!

A 6-t, de az enyém nem a Pro verzio, ami ha nem tévedek vagy 8 órát műxik indítás után. Amit meg megtudok ezzel is csinálni, az teljesen helyén van ebben is. Bár nem tudom, milyen video exportálásokra képes a Pro, a leírás alapján avi-ba képes menteni. Viszont lenne rá igényem, hogy ki is használnám ezt. Ezzel az képernyős megoldással megoldódni látszik.

Segítségként azoknak akik esetlegesen próbálkoznak a SketchyPhysics-el Gábor (kephalos) útmutatása alapján a youtube-n érdemes keresgélni oktató anyagokat (nekem már megy egy egyszerű forgó-mozgó dugattyú létrehozása ) ezek közül is a "medessec" felhasználóra érdemes rákeresni, feliratozott anyagaiból nem csak találgatni lehet, hanem az is megérthető, hogy mi is történik a valóságban, és nem csak találgatásokba bocsátkozik az ember.
                Egyébként oly annyira belelendültem fiaimmal a dologba, hogy a következő Dominoday-t (persze csak virtuálisan), nálunk rendezik 😄.
                Egyelőre sok sikert mindenkinek a renderelésekhez 👍 !

• M Offline
                  medvegy
                  last edited by

@medvegy said:

...
                  Segítségként azoknak akik esetlegesen próbálkoznak a SketchyPhysics-el Gábor (kephalos) útmutatása alapján a youtube-n érdemes keresgélni oktató anyagokat ...

További információként pusztán annyit, hogy a 3Dwarehouse oldalakon is érdemes a tutorial anyagokat átböngészni, tetemes kapcsolódó anyagot lehet találni.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

• 1 / 1
                  • First post
                    Last post
                  Buy SketchPlus
                  Buy SUbD
                  Buy WrapR
                  Buy eBook
                  Buy Modelur
                  Buy Vertex Tools