Segítség - Sketchy Physics és animáció export
-
Hello Mindenki!
Nem akarom feltalálni a spanyolviaszt, de néhány SU állományt letöltöttem a 3Dwarehouse oldalról. Ezzel kezdődött a probléma garmada, mivel néhányban kaptam egy hibaüzenetet, hogy szükség vana sketchyPhysics x verzióra. Rögvest rákeresés, meg is van a jelenlegi béta verzió, és néhány példát is megragadtam hozzá. Hát látványban, én aki rajongok a számítógépes animációkért, hát nagyon ott van a szeren. Különösen, ha idevágó SU anyagot tölt hozzá az emberfia (földrengés, mozgó gépek, stb.) Ahogy látom, mire odaér az ember, hogy valamit kapisgál a programról, mindjárt rá kell jönnie, hogy kezdheti az egészet előlről.
Nem tudom használja-e valaki, a fórum idevonatkozó angolos oldalait már elkezdtem áttanulmányozni, de van-e arra lehetőség, hogy az így nyert mozgóképet valamiféle avi-ba mentese az ember? Volt itt egy reakció már erre egy idevágó (mozgókép, hogyan?) téma, de az így létrejövő mozgó kép, video nem exportálható? Vagy a helyzet az, rétegek be ill. kikapcsolásával lehet hosszabb távon mozgóképet létrehozni?
Akinek újdonság lenne, azok számára néhány idevágó link:
Kipróbált verzió: http://code.google.com/p/sketchyphysics/wiki/LatestVersion
A legújabb verzió: http://code.google.com/p/sketchyphysics2/
Ez béta, még lehetnek hibái, tehát csak óvatosan...
Bal oldalon találjátok a példákat, dokumentációt, stb - nekem pl.az earthquake (földrengés) nagyon bejött.További szép napot!
-
Ismerem a plugint,bar sosem hasznaltam,igy ebben nem fogok tudni segiteni. Gabor (Kephalos) jatszogatott vele egy kisse itt a magyar forumozok kozul.
Azt tudom,hogy nem lehet animaciot exportalni vele a hagyomanyos modon. Mindazonaltal ha van egy olyan programod, amelyik kepes a kepernyon torteno dolgokat rogziteni, akkor tudsz belole videot gyartani.
En jelenleg az (ingyenes) AutoScreenRecordert hasznalom pl. de van sok mas ilyen program meg
-
@gaieus said:
...En jelenleg az (ingyenes) AutoScreenRecordert hasznalom ...
Kedves Gaieus, és persze mindenki más!
Erre a SkethyPhysics "segédprogramra?" a 3dwarehouse-n való kalandozás közben akadtam rá, ahol néhány SU képben hibaüzenetként kaptam utalást erre. Akkor kezdtem kutakodni, mi is lenne ez. Letöltés, telepítés, indítás után hát nagyon meggyőző volt számomra a kapott eredmény. Pláne, hogy lassan a saját gyerekeimmel kell veszekednem az Su használatáért, lévén csak a nagy gépen tud futni, a gyerekekén nem. Pontosabban három oldalnál több esetén már szaggat. Arról nem is beszélve, hogy középső fiam kedvence a Dominoday, és ezzel megoldódni látszódik a probléma. Legfeljebb veszek a közeledő karácsonyra egy másikat a gyerkőcöknek
Az linket a képrögzítőről külön köszönöm, lévén a Free verziónak nem része a video exportálás, viszont ezzel simán meg tudom oldani. Olvastam lejjebb a mozgókép előállítást az SU-ban, akkor inkább tollal és papírral fognék neki... Kicsit összetett, hogy rétegeket ki-bekapcsolgatni+elforgatni, stb., stb.,...
Ez egy nagyságrenddel könnyebb.További szép napot mindenkinek!
-
@medvegy said:
Az linket a képrögzítőről külön köszönöm, lévén a Free verziónak nem része a video exportálás
Ha a SU 5-ös verziót használod, valóban nem. De mióta (majd' két éve) megjelent a SU 6, lehet az ingyenes verzióból is videót exportálni.
-
OK, most mar ertem a problemat (elakadtam utkozben); valoban,a SP animaciot nem lehet sem az ingyenes, sem a pro verzioval exportalni.
"Scene" animaciot viszont mindkettovel lehet.
Megint bocs az ekeztekert...
-
@gaieus said:
Ha a SU 5-ös verziót használod, valóban nem.
Kedves Gaeius!
A 6-t, de az enyém nem a Pro verzio, ami ha nem tévedek vagy 8 órát műxik indítás után. Amit meg megtudok ezzel is csinálni, az teljesen helyén van ebben is. Bár nem tudom, milyen video exportálásokra képes a Pro, a leírás alapján avi-ba képes menteni. Viszont lenne rá igényem, hogy ki is használnám ezt. Ezzel az képernyős megoldással megoldódni látszik.
Segítségként azoknak akik esetlegesen próbálkoznak a SketchyPhysics-el Gábor (kephalos) útmutatása alapján a youtube-n érdemes keresgélni oktató anyagokat (nekem már megy egy egyszerű forgó-mozgó dugattyú létrehozása ) ezek közül is a "medessec" felhasználóra érdemes rákeresni, feliratozott anyagaiból nem csak találgatni lehet, hanem az is megérthető, hogy mi is történik a valóságban, és nem csak találgatásokba bocsátkozik az ember.
Egyébként oly annyira belelendültem fiaimmal a dologba, hogy a következő Dominoday-t (persze csak virtuálisan), nálunk rendezik .
Egyelőre sok sikert mindenkinek a renderelésekhez ! -
@medvegy said:
...
Segítségként azoknak akik esetlegesen próbálkoznak a SketchyPhysics-el Gábor (kephalos) útmutatása alapján a youtube-n érdemes keresgélni oktató anyagokat ...További információként pusztán annyit, hogy a 3Dwarehouse oldalakon is érdemes a tutorial anyagokat átböngészni, tetemes kapcsolódó anyagot lehet találni.
Kellemes hétvégét mindenkinek.
Advertisement