sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

3D modellek Google Earth-be importálása.

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    115 Posts 4 Posters 52.1k Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

@gaieus said:

Működik is vagy csak a hosszú beírást köszönöd?
      😄

Első sorba a hosszú beírást, viszont annyira magabiztosan írtad hogy gondoltam működik is.

Miért blöfföltél? 😄
      Na az hatalmas lenne ha ilyen magabiztossággal írnál egy hülyeséget.
      Akkor személyesen hajtanék fejet.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Azért csak próbáld ki! 😉
        Ami mellesleg lehet, hpgy nem (lesz) pontos, az a képen a bejárat helye, amelyet már megmodelleztél.

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

A bejárat helyét sztem teljesen kifestem tégla mintásra és ha rárakja akkor nem fog látszódni a bejáratból semmi, mivel nincs is ott csak a tégla. Aztán majd a modellezett bejáratot is kitextúrázom.
          A hengerre milyen textúrát rakjak? Mert ugye az is íves és kellene rá vmi. Használhatom a materialsban lévő textúrákat is? A tető is teljesen fekete arra is kellene majd vmi,de nem hiszem hogy muszáj fotót tenni rá.

Köszi

• M Offline
            mdk01
            last edited by

Még egy kérdés amit igyekszem korrigálni a fotók után a modellen.
            Van vmi ötleted a "halszem" effektus kijavítására?

Lentről fényképezek felfelé és a kép alja ugye íves.
            Jó volna vmi olyen eszköz amivel a kép vízszintes tengelyén meghúzhatnám a fotót függőlegesen felfele egy kicsit.

Remélem érthető.😄

Köszi

• M Offline
              mdk01
              last edited by

Csatolom az eddigi művemet. 😎
              Nem volt egyszerű, így csak ennyire sikerült.
              3 különböző képből tudtam összerakni a suli frontját így nem túl szép felbontás ügyileg(téglákon látszik).
              Majd holnap lefényképezem a két középső részt szemből aztán jó lesz, de a függőleges vonalakkal kellene vmit csinálni.
              Erre van vmi megoldás?
              Ha nincs akkor a képeket kell összeraknom majd és egybe rárakni a modellre.

Na fekszem.

Köszi ezt is . 😄

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

@mdk01 said:

GML Undistorter - arra való, hogy a nagylátószögű kamerák "hordótorzítását" korrigálja.

Ehm... Elfelejtetted csatolni a fájlt. 😉

Gai...

• M Offline
                  mdk01
                  last edited by

@gaieus said:

@mdk01 said:

GML Undistorter - arra való, hogy a nagylátószögű kamerák "hordótorzítását" korrigálja.

Ehm... Elfelejtetted csatolni a fájlt. 😉

Igen igen....tegnap ledöltem az ágyra és akkor ugrott be. Nem volt már erőm felkelni este.😄
                  Most viszont csatolom.majus1_007.skp
                  Mit csináljak az oszlopokkal és a tetővel?
                  Milyen textúra menjen az oszlopokra és a tetőre?

Ma voltam megint fotókat csinálni amivel jobb lesz a kép minősége. Téglák nagyon nem tetszenek a modellen.

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

Küldj egy "Placemark"-ot a GE-ből onnan, ahol ez az épület van. Akkor megmutatom, hogyan lehet rárakni az eredeti tetőtextúrát, amely a GE-ben látszik (a Google ezt szereti, bár ha nagyon rossz a GE kép, akkor nem érdemes erőltetni).

Ha az oszlopokról nem tudsz rendes textúrát csinálni fényképezéssel, egyáltalán nem gáz, ha valamilyen egyéb, hasonló de semleges textúrát használsz hozzá. A GE-ben amúgy is nehézkes nagyon lapos szögben nagyon közel navigálni az épülethez, úgyhogy az sosem lesz annyira feltűnő.

Gai...

• M Offline
                      mdk01
                      last edited by

@gaieus said:

Küldj egy "Placemark"-ot a GE-ből onnan, ahol ez az épület van. Akkor megmutatom, hogyan lehet rárakni az eredeti tetőtextúrát, amely a GE-ben látszik (a Google ezt szereti, bár ha nagyon rossz a GE kép, akkor nem érdemes erőltetni).

Ha az oszlopokról nem tudsz rendes textúrát csinálni fényképezéssel, egyáltalán nem gáz, ha valamilyen egyéb, hasonló de semleges textúrát használsz hozzá. A GE-ben amúgy is nehézkes nagyon lapos szögben nagyon közel navigálni az épülethez, úgyhogy az sosem lesz annyira feltűnő.

Szia!
                      Erre gondoltál?
                      majus1_007_place.skp
                      Az oszlopot lefényképeztem megpróbálom rárakni.

Visszatérve Geobéka modelljeire nem volt a legújabb GE.-be kipipálva a 3d buildings azért nem láttam.
                      Amúgy Geobéka sem viszi túlzásba a modelleket sztem ez az oszlop lesz a legkevésbé érdekes.

Köszi

Üdv.

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

Nyilván nem is nagyon érdemes olyan részleteket túlzásba vinni, amelyek nem fognak nagyon látszani. A GE "Placemark" tulajdonképpen egy kmz file (kml is lehet), amely akár hordozhat is valami infót, de alapvetően "csak" odavisz, ahová valakit el akarsz irányítani. Lásd csatolva. (Kattints rá a bal oldalon a GE-ben, mikor megnyitod 😉 )

Május 1.kmz

Gai...

• M Offline
                          mdk01
                          last edited by

@gaieus said:

Nyilván nem is nagyon érdemes olyan részleteket túlzásba vinni, amelyek nem fognak nagyon látszani. A GE "Placemark" tulajdonképpen egy kmz file (kml is lehet), amely akár hordozhat is valami infót, de alapvetően "csak" odavisz, ahová valakit el akarsz irányítani. Lásd csatolva. (Kattints rá a bal oldalon a GE-ben, mikor megnyitod 😉 )

Ezt ismerem, korábban ezt is megbeszéltük- Azt hittem elég lesz a lopott kép is.
                          Na sebaj.
                          Vicces volt az INFO 😄.
                          Most akkor hogy is vagyunk ne rakjam fel a sulit csak azért mert xar a kép GE.-ön?

• GaieusG Offline
                            Gaieus
                            last edited by

Nem, dehogy. Csak ne az onnan importált képet rakd föl neki a tetejére képnek.

Gai...

• M Offline
                              mdk01
                              last edited by

@gaieus said:

Nem, dehogy. Csak ne az onnan importált képet rakd föl neki a tetejére képnek.

Értem.Ez nem is jutott eszembe.
                              Majd nézek vmi homogén textúrát SU.-ban, vagy nem tudom. Az még odébb van.

Visszatérve a modellek részletességére én úgy vagyok vele hogy vagy megcsinálok vmit rendesen, vagy sehogy.
                              Nem érzem úgy, hogy túl részletes lenne a modellem, mert valljuk be lehetne még részletezni bőven, de annál, hogy téglatesteket rajzoljunk fotókkal az oldalán komolyabban kell(kellene) venni.

Üdv.

• GaieusG Offline
                                Gaieus
                                last edited by

Itt nem erről van szó. Sőt, valójában tulajdonképpen két fő dologról.

A GE ugyebár (hacsak nem a saját gépedről nézed a modellt), folyamatosan tölti le az adatokat a szerverről. Nos, ha megnézel egy olyan helyet, ahol viszonylag sok a 3D épület, akkor láthatod, hogy előbb a "dobozok" töltődnek le (a "geometria"), majd csak utána (rájuk) a képek.

A geometria sokkal nagyobb sávszélességet igényel, mint a képek, arról nem beszélve, hogy a képeket lehet tömöríteni (a saját GE-ödön is beállíthatsz ilyet, illetve ha nem jön elég gyorsan a szerverről, akkor eleve csak rosszabb minőségben töltődik le), míg a geometriát természetesen nem. Ha tehát fordítva volna, sosem töltődnének le egyes helyek, illetve ha nagyon "nehezek" a modellek, baromi nehéz navigálni is a GE-ben.

Épp ezért szorgalmazza a Google, hogy a szükséges minimumot modellezzük, a többi részletet pedig a fotókkal érzékeltessük.

A másik dolog valóban egy kicsit a "megéri-e" megmodellezni kategória. Sok apró részlet (amelyet a SU-ban látsz), a GR-ön nem jön ki annyira. Nem lehet olyan kényelmesen és közel navigálni a modellhez, mint a SU-ban, ha sok a modell egymás mellett, már csak azért sem stb. Föl lehet rakni persze olyan modellt is, amelyiket belülről is részletesen megmodellezik az ember, de a kérdés; minek?

Gai...

• M Offline
                                  mdk01
                                  last edited by

Teljesen egyetértek veled,egy dologban viszont nem annyira.
                                  Már manapság sem ritka a 20-30Mbit-es sávszélesség.
                                  Ha ilyen rohammal fejlődik az internet akkor kb.5 év és ezek a 20-30Mbit átlagosak lesznek.
                                  Akkor meg kezdjük átrajzolni a modelleket meg újra feltölteni,csak azért mert nehezünkre esik kivágni pár beugrót meg kiugrót a téglatestből?

Ne értsd félre nem vitatkozni akarok, mert sokkal jobban átlátod nálam ezt az egész rendszert, de én ezt most így látom. Nekem is sokkal egyszerübb volna megcsinálni a sulit pár téglatestből. A homlok is lehetett volna szögletes pl. 😉

Üdv.

• GaieusG Offline
                                    Gaieus
                                    last edited by

Lehet, hogy pár év múlva... És az is lehet, hogy a gépek is jobban fogják tudni majd futtatni ezeket a modelleket, de azért azt nem várhatod el senkitől, hogy úgy modellezzen, hogy "majd talán egyszer" mások is láthatják.

Gai...

• M Offline
                                      mdk01
                                      last edited by

Hm..Hm..
                                      Azért ez erős túlzás, mert nekem mobil internetem van ami közel sem a legjobb de betölti a modelleket elég gyorsan.
                                      Hát nem tudom, agyon részletezni nem fogom a modelleket, mert nem lehet a méret miatt, de kicsit többet szeretnék csinálni mint pár doboz vagy henger.

Meglátom majd mekkora lesz a suli modellem aztán tudni fogom mit lehet és mit nem.

Üdv.
                                      Jó éjt!

• M Offline
                                        mdk01
                                        last edited by

Hali!

Elkészült a suli.Igaz már egy hete csak nem volt netem.
                                        Viszont most nem tudom csatolni mert 5,8mb a maximum pedig 4mb lehet.
                                        Csaba van még a modell info--->Statics--->Purge Unused-en kívül vmi amivel még lehet csökkenteni a modellem méretét?
                                        A fentebb említettet megcsináltam és a textúrákat is körbe vagdostam(Make unique texture).
                                        Még vmi?

Köszi

Üdv.

Kész_GE_001.kmz

• GaieusG Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by

AZ a purge mindent, amit lehet, kipurgál a file-ból, vagyis nincs amit már ki lehetne.

De amit még megtehetsz (illetve jó volna megtenned) az az, hogy a nyilván viszonylag nagy felbontású képeidet exportálod (Jobb katt > Texture > Edit texture iamge), itt megnyílik az a képszerkesztő, amelyet beállítasz a Preferences > Applications fülön és egyszerűen elmented egy kicsit tömörített, valamint pixelszámra kisebb méretben. Mihelyst mented a képet, ez automatikusan frissül a SU-ban.

Gai...

• M Offline
                                            mdk01
                                            last edited by

Szia!

A képeket én még a legelején mielőtt neki álltam textúrázni lekicsinyítettem 100-150kb-osokra. Ez még elvileg csökkent ugye mert a modellre helyezés után körbe vágtam mindet. Ez még így soknak számít?
                                            Néztem a Gimp-be hogy mekkora a kép mérete de nem találtam sehol.
                                            Vhol meglehet nézni a kép méretét Mb-ban miután felraktam a modellre?
                                            Feltöltöttem a modellt ide:
                                            http://postremus.uw.hu/majus1_015_kesz_terepen.skp
                                            Vetnél rá egy pillantást hogy ez így jó lesz-e?

Köszi

ui.:
                                            A múltkor ugye sikerült GE.-be megnézni geobéka modelljeit de most nem jönnek elő.
                                            Mit nyomhattam félre? Alul a 3d buildings be van kapcsolva. Annyit tettem hogy betöltöttem a saját modellemet a térképre. 😒

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 3 / 6
                                            • First post
                                              Last post
                                            Buy SketchPlus
                                            Buy SUbD