3D modellek Google Earth-be importálása.
-
@gaieus said:
Működik is vagy csak a hosszú beírást köszönöd?
Első sorba a hosszú beírást, viszont annyira magabiztosan írtad hogy gondoltam működik is.
Miért blöfföltél?
Na az hatalmas lenne ha ilyen magabiztossággal írnál egy hülyeséget.
Akkor személyesen hajtanék fejet. -
Azért csak próbáld ki!
Ami mellesleg lehet, hpgy nem (lesz) pontos, az a képen a bejárat helye, amelyet már megmodelleztél. -
A bejárat helyét sztem teljesen kifestem tégla mintásra és ha rárakja akkor nem fog látszódni a bejáratból semmi, mivel nincs is ott csak a tégla. Aztán majd a modellezett bejáratot is kitextúrázom.
A hengerre milyen textúrát rakjak? Mert ugye az is íves és kellene rá vmi. Használhatom a materialsban lévő textúrákat is? A tető is teljesen fekete arra is kellene majd vmi,de nem hiszem hogy muszáj fotót tenni rá.Köszi
-
Még egy kérdés amit igyekszem korrigálni a fotók után a modellen.
Van vmi ötleted a "halszem" effektus kijavítására?Lentről fényképezek felfelé és a kép alja ugye íves.
Jó volna vmi olyen eszköz amivel a kép vízszintes tengelyén meghúzhatnám a fotót függőlegesen felfele egy kicsit.Remélem érthető.
Köszi
-
Csatolom az eddigi művemet.
Nem volt egyszerű, így csak ennyire sikerült.
3 különböző képből tudtam összerakni a suli frontját így nem túl szép felbontás ügyileg(téglákon látszik).
Majd holnap lefényképezem a két középső részt szemből aztán jó lesz, de a függőleges vonalakkal kellene vmit csinálni.
Erre van vmi megoldás?
Ha nincs akkor a képeket kell összeraknom majd és egybe rárakni a modellre.Na fekszem.
Köszi ezt is .
-
@mdk01 said:
Van vmi ötleted a "halszem" effektus kijavítására?
GML Undistorter - arra való, hogy a nagylátószögű kamerák "hordótorzítását" korrigálja.
Ehm... Elfelejtetted csatolni a fájlt.
-
@gaieus said:
@mdk01 said:
Van vmi ötleted a "halszem" effektus kijavítására?
GML Undistorter - arra való, hogy a nagylátószögű kamerák "hordótorzítását" korrigálja.
Ehm... Elfelejtetted csatolni a fájlt.
Igen igen....tegnap ledöltem az ágyra és akkor ugrott be. Nem volt már erőm felkelni este.
Most viszont csatolom.majus1_007.skp
Mit csináljak az oszlopokkal és a tetővel?
Milyen textúra menjen az oszlopokra és a tetőre?Ma voltam megint fotókat csinálni amivel jobb lesz a kép minősége. Téglák nagyon nem tetszenek a modellen.
-
Küldj egy "Placemark"-ot a GE-ből onnan, ahol ez az épület van. Akkor megmutatom, hogyan lehet rárakni az eredeti tetőtextúrát, amely a GE-ben látszik (a Google ezt szereti, bár ha nagyon rossz a GE kép, akkor nem érdemes erőltetni).
Ha az oszlopokról nem tudsz rendes textúrát csinálni fényképezéssel, egyáltalán nem gáz, ha valamilyen egyéb, hasonló de semleges textúrát használsz hozzá. A GE-ben amúgy is nehézkes nagyon lapos szögben nagyon közel navigálni az épülethez, úgyhogy az sosem lesz annyira feltűnő.
-
@gaieus said:
Küldj egy "Placemark"-ot a GE-ből onnan, ahol ez az épület van. Akkor megmutatom, hogyan lehet rárakni az eredeti tetőtextúrát, amely a GE-ben látszik (a Google ezt szereti, bár ha nagyon rossz a GE kép, akkor nem érdemes erőltetni).
Ha az oszlopokról nem tudsz rendes textúrát csinálni fényképezéssel, egyáltalán nem gáz, ha valamilyen egyéb, hasonló de semleges textúrát használsz hozzá. A GE-ben amúgy is nehézkes nagyon lapos szögben nagyon közel navigálni az épülethez, úgyhogy az sosem lesz annyira feltűnő.
Szia!
Erre gondoltál?
majus1_007_place.skp
Az oszlopot lefényképeztem megpróbálom rárakni.Visszatérve Geobéka modelljeire nem volt a legújabb GE.-be kipipálva a 3d buildings azért nem láttam.
Amúgy Geobéka sem viszi túlzásba a modelleket sztem ez az oszlop lesz a legkevésbé érdekes.Köszi
Üdv.
-
Nyilván nem is nagyon érdemes olyan részleteket túlzásba vinni, amelyek nem fognak nagyon látszani. A GE "Placemark" tulajdonképpen egy kmz file (kml is lehet), amely akár hordozhat is valami infót, de alapvetően "csak" odavisz, ahová valakit el akarsz irányítani. Lásd csatolva. (Kattints rá a bal oldalon a GE-ben, mikor megnyitod )
-
@gaieus said:
Nyilván nem is nagyon érdemes olyan részleteket túlzásba vinni, amelyek nem fognak nagyon látszani. A GE "Placemark" tulajdonképpen egy kmz file (kml is lehet), amely akár hordozhat is valami infót, de alapvetően "csak" odavisz, ahová valakit el akarsz irányítani. Lásd csatolva. (Kattints rá a bal oldalon a GE-ben, mikor megnyitod )
Ezt ismerem, korábban ezt is megbeszéltük- Azt hittem elég lesz a lopott kép is.
Na sebaj.
Vicces volt az INFO .
Most akkor hogy is vagyunk ne rakjam fel a sulit csak azért mert xar a kép GE.-ön? -
Nem, dehogy. Csak ne az onnan importált képet rakd föl neki a tetejére képnek.
-
@gaieus said:
Nem, dehogy. Csak ne az onnan importált képet rakd föl neki a tetejére képnek.
Értem.Ez nem is jutott eszembe.
Majd nézek vmi homogén textúrát SU.-ban, vagy nem tudom. Az még odébb van.Visszatérve a modellek részletességére én úgy vagyok vele hogy vagy megcsinálok vmit rendesen, vagy sehogy.
Nem érzem úgy, hogy túl részletes lenne a modellem, mert valljuk be lehetne még részletezni bőven, de annál, hogy téglatesteket rajzoljunk fotókkal az oldalán komolyabban kell(kellene) venni.Üdv.
-
Itt nem erről van szó. Sőt, valójában tulajdonképpen két fő dologról.
A GE ugyebár (hacsak nem a saját gépedről nézed a modellt), folyamatosan tölti le az adatokat a szerverről. Nos, ha megnézel egy olyan helyet, ahol viszonylag sok a 3D épület, akkor láthatod, hogy előbb a "dobozok" töltődnek le (a "geometria"), majd csak utána (rájuk) a képek.
A geometria sokkal nagyobb sávszélességet igényel, mint a képek, arról nem beszélve, hogy a képeket lehet tömöríteni (a saját GE-ödön is beállíthatsz ilyet, illetve ha nem jön elég gyorsan a szerverről, akkor eleve csak rosszabb minőségben töltődik le), míg a geometriát természetesen nem. Ha tehát fordítva volna, sosem töltődnének le egyes helyek, illetve ha nagyon "nehezek" a modellek, baromi nehéz navigálni is a GE-ben.
Épp ezért szorgalmazza a Google, hogy a szükséges minimumot modellezzük, a többi részletet pedig a fotókkal érzékeltessük.
A másik dolog valóban egy kicsit a "megéri-e" megmodellezni kategória. Sok apró részlet (amelyet a SU-ban látsz), a GR-ön nem jön ki annyira. Nem lehet olyan kényelmesen és közel navigálni a modellhez, mint a SU-ban, ha sok a modell egymás mellett, már csak azért sem stb. Föl lehet rakni persze olyan modellt is, amelyiket belülről is részletesen megmodellezik az ember, de a kérdés; minek?
-
Teljesen egyetértek veled,egy dologban viszont nem annyira.
Már manapság sem ritka a 20-30Mbit-es sávszélesség.
Ha ilyen rohammal fejlődik az internet akkor kb.5 év és ezek a 20-30Mbit átlagosak lesznek.
Akkor meg kezdjük átrajzolni a modelleket meg újra feltölteni,csak azért mert nehezünkre esik kivágni pár beugrót meg kiugrót a téglatestből?Ne értsd félre nem vitatkozni akarok, mert sokkal jobban átlátod nálam ezt az egész rendszert, de én ezt most így látom. Nekem is sokkal egyszerübb volna megcsinálni a sulit pár téglatestből. A homlok is lehetett volna szögletes pl.
Üdv.
-
Lehet, hogy pár év múlva... És az is lehet, hogy a gépek is jobban fogják tudni majd futtatni ezeket a modelleket, de azért azt nem várhatod el senkitől, hogy úgy modellezzen, hogy "majd talán egyszer" mások is láthatják.
-
Hm..Hm..
Azért ez erős túlzás, mert nekem mobil internetem van ami közel sem a legjobb de betölti a modelleket elég gyorsan.
Hát nem tudom, agyon részletezni nem fogom a modelleket, mert nem lehet a méret miatt, de kicsit többet szeretnék csinálni mint pár doboz vagy henger.Meglátom majd mekkora lesz a suli modellem aztán tudni fogom mit lehet és mit nem.
Üdv.
Jó éjt! -
Hali!
Elkészült a suli.Igaz már egy hete csak nem volt netem.
Viszont most nem tudom csatolni mert 5,8mb a maximum pedig 4mb lehet.
Csaba van még a modell info--->Statics--->Purge Unused-en kívül vmi amivel még lehet csökkenteni a modellem méretét?
A fentebb említettet megcsináltam és a textúrákat is körbe vagdostam(Make unique texture).
Még vmi?Köszi
Üdv.
-
AZ a purge mindent, amit lehet, kipurgál a file-ból, vagyis nincs amit már ki lehetne.
De amit még megtehetsz (illetve jó volna megtenned) az az, hogy a nyilván viszonylag nagy felbontású képeidet exportálod (Jobb katt > Texture > Edit texture iamge), itt megnyílik az a képszerkesztő, amelyet beállítasz a Preferences > Applications fülön és egyszerűen elmented egy kicsit tömörített, valamint pixelszámra kisebb méretben. Mihelyst mented a képet, ez automatikusan frissül a SU-ban.
-
Szia!
A képeket én még a legelején mielőtt neki álltam textúrázni lekicsinyítettem 100-150kb-osokra. Ez még elvileg csökkent ugye mert a modellre helyezés után körbe vágtam mindet. Ez még így soknak számít?
Néztem a Gimp-be hogy mekkora a kép mérete de nem találtam sehol.
Vhol meglehet nézni a kép méretét Mb-ban miután felraktam a modellre?
Feltöltöttem a modellt ide:
http://postremus.uw.hu/majus1_015_kesz_terepen.skp
Vetnél rá egy pillantást hogy ez így jó lesz-e?Köszi
ui.:
A múltkor ugye sikerült GE.-be megnézni geobéka modelljeit de most nem jönnek elő.
Mit nyomhattam félre? Alul a 3d buildings be van kapcsolva. Annyit tettem hogy betöltöttem a saját modellemet a térképre.
Advertisement