sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

*.skm textúra

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    4 Posts 2 Posters 7.7k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Azt szeretném megkérdezni hogy mivel tudok *.skm kiterjesztést konvertálni?
      Van egy csomó textúrám és szeretném a Wood könyvtárba viszont látni, hogy tudjak belőle válogatni.
      Ti hogyan teszitek kézközelbe a saját textúrákat?
      Esetleg más kiterjesztést is betud olvasni a Materials-hoz, mert énnem jöttem rá hogy miket lehet vele beolvastatni.

Köszönöm

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Az *.skm valójában egy átnevezett *.zip fájl. Ha visszanevezed a kiterjesztést, akkor meg tudod nézni, mi van benne. Sajnos nincs olyan eszköz, amellyel ezt "konvertálhatnád".

Az egyetlen megoldás az, hogy képként importálod a textúrádat, a megfelelő méretűre változtatod (hogy pl. egy tégla ne egy mm-t de ne is egy m-t fedjen), majd jobb kattintás > explode. Most ez már megjelenik a Materials > In model mappádban. Mikor egy csomót így importáltál, egyszerűen áthúzhatod őket az egyik material ablakból a másikba - vagy az oldalsó kis menüvel "Create collection".

Van egy "Mass material importer" plugin is: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=241 - amellyel egy csomó textúrát lehet egyszerre importálni, de a méretezését ezeknek is egyenként el kell végezni.

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

@gaieus said:

Az *.skm valójában egy átnevezett *.zip fájl. Ha visszanevezed a kiterjesztést, akkor meg tudod nézni, mi van benne. Sajnos nincs olyan eszköz, amellyel ezt "konvertálhatnád".

Az egyetlen megoldás az, hogy képként importálod a textúrádat, a megfelelő méretűre változtatod (hogy pl. egy tégla ne egy mm-t de ne is egy m-t fedjen), majd jobb kattintás > explode. Most ez már megjelenik a Materials > In model mappádban. Mikor egy csomót így importáltál, egyszerűen áthúzhatod őket az egyik material ablakból a másikba - vagy az oldalsó kis menüvel "Create collection".

Van egy "Mass material importer" plugin is: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=241 - amellyel egy csomó textúrát lehet egyszerre importálni, de a méretezését ezeknek is egyenként el kell végezni.

Köszönöm
          Jó hogy itt vagy és tartod a frontot. 👍

A megfelelő méretűt úgy érted hogy mondjuk gimp-ben átméretezem meg körbe vagdosom, hogy maga a textúra mintájával (pl. fa minta) arányos legyen a mérete? Mert ha igen akkor ezt a beimportálás előtt kellene nem?
          A másik hogy szoktam a gimp-ben használni a "folytonossá tétel" parancsot használni, ami hát egész használhatóvá teszi a nem igazán használható textúrákat nagy felelületen, de ha erre van vmi olyan ötleted ami jobbat cisnál mint a gimp azt is szívesen fogadom.

MOD: Még egy amit elfelejtettem, hogy megpróbáltam ezt az import plugint használni, de nekem látszólag nem csinál semmit a *.jpg kiválasztása és a "megnyitás" parancsra kattintva. Nem tudom hova rakja a képet amit beimportálok. Ha nem tudod akkor kutakodok tovább hogy mi a gond, de egyelőre nem jött össze.

Köszönöm

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

A "méret" nem a képfájlban értendő, hanem a SketchUp-on belül. Normálisan egy textúra akkor jó, ha életszerűen borítja a felszínt - vagyis ha ott megfelelően van a textúra méretezve. Ebből a szmpontból mindegy, hogy mi a képfájl felbontása.

A plugint én még sosem használtm; esetleg megpróbálok csinálni vele valamit, hogy megnézzem, miként is működik.

Gai...

• 1 / 1
            • First post
              Last post
            Buy SketchPlus
            Buy SUbD
            Buy WrapR
            Buy eBook
            Buy Modelur
            Buy Vertex Tools
            Buy SketchCuisine