Bútor. Asztalos. Faipar
-
Nagyon köszi a segítséget, így már működik.
Hihetetlen milyen jó ez a plugin. Gyorsabb a méretváltoztatás mint gondoltam. Csak be kell nyomni a Stretching gombot, majd egérrel tengelyt választani, nyomni egy TAB-ot és már írhatod is a méretet. A Component Attributesben pedig mértékegységet is meg kell adni és lassabban változtat méretet is. Érdekes hiába van nekem a milliméter megadva mint mértékegység, ott a col az alap. -
Igen, erről nagy vita volt, mikor fejlesztették. Igazából a SU "belső" mértékegysége mindig is az inch/zoll volt, és ennél a dinamikus komponens pluginnál (mert hát ez is az), ezt vették alapul.
-
Ennek mi nem örülünk, de ez még változhat.
Viszont azt továbbra sem értem hogy ha én készítek egy több komponensből álló komponenst, és nekem milliméter van beállítva akkor a CA-ban például a szekrényoldal méretei cm-ben, míg maga szekrény méretei colban vannak feltüntetve. Teljes az összevisszaság e téren. -
A centiméter úgy jött be a képbe, hogy csak egy féle metrikus mértékegységet lehetett (azt is csak nagy győzködések árán) berakni. És hát ez van a milliméter és a méter között (na meg én centiméterben dolgozom)
-
Nem azért emeltem ki a millimétert mert az az elfogadott. (Ha várakat terveznék én is cm-ben tenném )
Hanem ha én készítem az objektumot, az én beállításaim szerint várnám el a mértékegységeket, de ezt sajnos nem figyeli a program.
Nem gond, most már boldogulok a Fredoval és egy akadály leküzdve -
Értem én, mit mondasz - csak az volt a helyzet, hogy összesen 1 db metrikus mértékegységet tudtak "bezsúfolni" a dinamikus komponensekbe. Ez lehetett volna a méter is, milliméter is, de végül "középúton" maradtak. (Én sem nagyon használom amúgy)
-
Nézegetem az okatao videokat és nem tudom az eszköztár testreszabását alkalmazni. A videoban ugy látszik hogy nézet View menü alatt kéne lennie egy ilyen lehetöségnek, vagy a menüsor üress területére katintva kéne megjelenjen egy ablaknak. Nállam ezek nincsenek meg. Mi a megoldás, hol keresem ezt a lehetöséget?
-
A Windows rendszeren a View menü alatt csak egy listát találsz a Toolbars menüpont alatt. Ezeket az eszköztárakat aktiválhatod vagy sem - de kifejezetten "testreszabni" csak a Macintosh alatt lehet.
Van viszont egy plugin, amelyik ezt lehetővé teszi Windows-on (néhány eszköz nincs benne ugyan):
http://sketchuptips.blogspot.com/2008/06/custom-toolbars-release-08-06-01.html -
Megnéztem a plugint, nem nyujtja azta lehetöségeket mint Mac-ban, ugy döntöttem nem használom, lényegében aki intenziven használja a parogramot annak segithet az ilyen beállitás
-
Egy kis segitséget kérek. Nem tudom a csatolt fájban az ajtoráma szinet visszaállitani. Nem én szineztem ki
-
Az ajtó egy komponens. Ezt szerkesztened kell előbb, hogy hozzáférj a keret egyes komponenseihez. Ezek is komponensek. Némelyik így "kívülről" van befestve - ezeket át tudod festeni ugyanígy, "kívülről". Másoknak a belső felületei vannak színezve: ehhez ezeket is szerkesztened kell (dupla kattintás "bevisz", tripla kattintás ki is jelöli az összes felületet).
Némelyik (az oldalsó) darabok felülete fordítva van. Ezeket jelöld ki, majd jobb kattintás > "reverse faces". Igazából érdemes mindegyiknél eljátszani ezt, mert a hátsó felülete is festve van némelyiknek.
Én az "Entity info" ablakot mindig nyitva tartom. Ezen rögtön látni, ha egy komponenst kiválasztasz, hogy az "kívülről" ilyen színű, azaz a szín "belül" van-e alkalmazva.
Egyszerűbb és gyorsabb megoldás: a Material böngészőben menj az "in model" (kis ház) mappába, jobb klikk a textúrára és "delete". Válaszolj igennel a kérdésre és a probléma megoldódott. Két textúránál kell ezt eljátszani.
-
nem kapom hogy hol kell hozzástolni na
-
Ok. megvan. Az a kérdésem hogy létezike ojan cuttlist plugin amelyik miliméterbe adja meg az adatokat, és egy olyasmi ami az entity infoban megjeleniti hosszuság szélesség magasság
-
Úgy látom sokakat foglalkoztat ez a téma
TIG - nek van egy próbálkozása: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=1524
Bár nekem ez a plugin ömlesztve adta meg az adatokat, nem külön oszlopba. Így számomra hasztalan. -
Ha csv-ben adja meg, akkor azt át lehet lakítani excel formátumra. Van olyan fájlod, amely ezzel a pluginnal készült?
-
Itt van
-
The extension csv is not allowed.
-
Most már igen (hacsak el nem baltáztam valamit), de amúgy ha zip fájlba tömöríti az ember, akkor mindent lehet. Vagy nevezd át a kiterjesztést txt-re (a csv amúgy is text fájl)
-
Mellesleg engem érdekelne egy olyan is hogy ne csak a méreteket listázza ki a plugin, hanem bármit a komponens és a group attribútumaiból.
Valahol láttam ilyet ezen a fórumon csak nem találom már.
TIG írt valami olyasmit - már amennyire megértettem, ugyanis angolul nem tudok - hogy amit az attribútumba két ' felső vessző ' közé írunk az megjelenik a listánkban.
Akkor ezt kipróbáltam de nem jött össze és már a plugint sem tudom hogy melyik sajnos... -
Advertisement