Csövek, szerelvények
-
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy egy fűtés rendszernek kéne a csövezését megcsinálnom, de a "3skeng"-en kívül nem találtam még olyan megoldást amivel gyorsan lehetne csöveket, csőnyakakat, kiegészítőket szerkeszteni. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hátha Ti tudtok egy olyan pluginról ami ingyenes és még használható is.
3skeng -fizetős, és szerintem nagyon drága, illetve a próba verzióját sem tudtam rendesen beizzítani.üdv:
Arpo -
Szia Arpo,
Sajnos azon kívül én sem tudok olyan pluginról, amely mindezt tudná (vagyis azokat a "tartozékokat" is hozzá).
-
Nem találtam rá topikot, de talán gépészeti csövek nyomvonalához is érdekes lehet, ezért felteszem itt a kérdésemet:
Tehát van egy feszített sátorszerkezetem, amelynek a térben össze-vissza álló kábelei egy-egy vonallal lettek meghatározva. Ezeket a kábeleket szeretném most térbelivé varázsolni. Létezik olyan parancs, vagy plugin, amely az egyszerű vonalaknak vastagságot ad? Azaz sok-sok vonalat szeretnék pl. hengerekké, vagy bármilyen egyedi - általam rajzolt - keresztmetszetű kábellé alakítani (mint pl. AutoCAD-ben a söprés / sweep használatával). A Follow Me paranccsal hiába próbálkoztam, mert nem érnek össze a vonalak (és ráadásul más-más keresztmetszeteket kellene a kábelekhez megadnom)...
-
Mindenképpen folyamatosan kell kijelölnöd az éleket, különben semmi sem fogja összezárni őket. Itt van egy plugin, amelyik legalább egy kissé felgyorsítja a dolgot.
http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=453
Azt javallom, hogy ne teljes (24 szegmenses) körrel dolgozz, hanem valami sokkal kisebbel, 6, max 8 szegmenssel. -
Ez nagyon jó, pont erre volt szükségem!
Ahogy nézem, a kör mellett bármilyen szabályos sokszöget is képes "kihúzni", kábelekhez nekem ez tökéletes! Köszi a gyors segítséget!
-
Köszönöm!
TubeAlongPath-el próbálkozom én is, de van egy olyan problémám, hogy ha én csinálok egy komponenst csőkanyarból az nem lesz solid, de ha letöltök a componens keresőből egyet akkor az viszont solid, ezt nem értem mi a különbség?
-
Nem értem, hiába írtam meg az előbb egy választ nem jelent meg.
Köszönöm Gaieus!
Most én is a TubeAlongPath-el próbálkozom.
Mitől függ, hogy valamilyen komponens solid vagy nem? Ha én csinálok komponenst akkor van hogy nem solid lesz és ha ugyan olyat letöltök a komponens keresőből az meg solid.
Nem értem. -
"Solid" (vagyis ha már lefordítjuk - bár nem túl sok értelme van - "tömör") akkor lesz valami, ha teljesen zárt forma, nincs benne fölösleges felület belül, és nincs benne olyan él, amelyik fölöslegesen benyúlna valamelyik felületbe. Még rövidebben fogalmazva: olyan test, amelyben minden él két felülettel határos. Nem többel, nem kevesebbel.
Példák - miért NEM solid valami:
Van egy plugin, amelyik jól diagnosztizálja, ha valami miatt nem solid egy "group" / "Component" (csak ilyen objektumok lehetnek "solid"-ak persze):
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=30504
És egy, amely erre épült,de elvileg ki is javítja a hibát (persze egy plugin sosem tudhatja, miképp szeretné az ember...):
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=40638 -
Köszönöm a segítséget!
Utána nézek a pluginoknak!
Közben rájöttem miért nem jelent meg egyből a hozzászólásom, figyelmen kívül hagytam azt hogy egy moderator engedélyezi. -
Igen, az első 3-at. Gondolom,idegesítő, de sajnos muszáj ezt csinálnunk a spam-elők miatt.
Advertisement