sketchucation logo sketchucation
    • Login
    đŸ›Łïž Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

SketchUp 8

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    41 Posts 6 Posters 23.1k Views 6 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Sziasztok!

Azt szeretnĂ©m megkĂ©rdezni,(elsƑ sorban CsabĂĄtĂłl lĂĄtvĂĄn hogy Ă©ppen aktĂ­v), hogy a layout kĂ©pes-e metszeteket kĂ©szĂ­teni modellekrƑl. Azt lĂĄttam, hogy nĂ©zeti kĂ©pet lehet vele csinĂĄlni, de szeretnĂ©k pl. bĂștorokat elmetszeni majd szĂ©pen bemĂ©retezni.
      A mĂĄsik kĂ©rdĂ©s, hogy pl. az SU 6-os verziĂłjĂĄt is 75 euro-Ă©rt lehet frissĂ­teni 8-asra, vagy folymatosan minden egyes verziĂłt frissĂ­teni kell a következƑre. AzĂ©rt Ă©rdekel, mert kĂ­vĂĄncsi vagyok, hogy ha megvennĂ©m most a 8-ast akkor a 10-esre tudom-e majd kapĂĄsbĂłl frissĂ­teni, vagy muszĂĄj lesz majd a 9-esre is egy frissĂ­tĂ©s.

EgyelƑre csak ennyi, köszönöm:)

Üdv.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szia BalĂĄzs! (rĂ©g "lĂĄttalak" - illetve nagyon halott ez a magyar rĂ©szleg mostansĂĄg amĂșgy is)

A metszetet a SU-ban kell megcsinĂĄlni (section cut) Ă©s azt utĂĄna szĂ©pen lehet a LayOut-ban mĂ©retezni. Ha belevĂĄgsz, lesz itt azĂ©rt egy-kĂ©t trĂŒkk, amelyre oda kell figyelni.

Nem kell minden "upgrade"-et megvenni. Akkor is ugyanaz, ha 6-osrĂłl ĂșjĂ­tod meg vagy ha 7-esrƑl a licenszet (most, hogy 8-as van) Ă©s nagy valĂłszĂ­nƱsĂ©ggel ez Ă­gy is marad.

Gai...

• M Offline
          mdk01
          last edited by

Szia Csaba!

Köszi a vålaszokat.
          Igen mostansĂĄg nem volt idƑm foglalkozni nagyon az SU-val.(nem rĂ©szletezem inkĂĄbb)

[off]
          A section cut-ot prĂłbĂĄlgattam rĂ©gen, de nem igazĂĄn sikerĂŒlt a metszet.(nem is erƑltettem)Majd keresek videĂłt, aztĂĄn megnĂ©zem hogyan kell csinĂĄlni.
          Jelenleg azon vagyok, hogy jĂł volna egy olyan programot talĂĄlni amivel bĂștorok gyĂĄrtĂĄs elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t el lehet vĂ©gezni a lĂĄtvĂĄnytervtƑl az anyagkiĂ­rĂĄsig. Ennek rĂ©szben megfelelne az SU, de közel sem erre van kihegyezve.
          Gyakorlatilag nincs a piacon egy olyan program amivel ezt meglehetne csinĂĄlni, mert mindegyikbƑl hiĂĄnyzik vmi amitƑl nem tökĂ©letes. Van egy CAD-re Ă©pĂŒlƑ ami közel tökĂ©letes, de abbĂłl meg a lĂĄtvĂĄnyterv kĂ©szĂ­tĂ©se hiĂĄnyzik egy az egybe, ami manapsĂĄg egyre inkĂĄbb szĂŒksĂ©ges, illetve ezzel lehetne a piacon elƑrĂ©bb törni.
          Mint lĂĄtod itt a fĂłrumon nem Ă©n vagyok az egyetlen aki bĂștorokat szeretne rajzolni SU-val. Sokan gondolom azĂ©rt mert nincsenek hatĂĄrok a tervezĂ©sben, meg ingyenes, de Ă©n ennĂ©l tovĂĄbb gondoltam a dolgot.

Esetleg nem talĂĄlkoztĂĄl az elmĂșlt pĂĄr hĂłnapban a cutlist-nek egy tovĂĄbb fejlesztett vĂĄltozatĂĄval?
          [/off]

Köszi
          Üdv.

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Én nem hasznĂĄlom a cutlist-ot, mert hĂĄt ugyebĂĄr nekem minek? (De nem hallottam Ășjabb verziĂłrĂłl egyĂ©bkĂ©nt, viszont TIG-nek van egy mĂĄsik, a ComponentReporter pluginja.) De (ha esetleg tĂ©nyleg gondolkodol a Pro vĂĄltozaton), abban van egy "Generate report" funkciĂł is. Komponensekre mƱködik, Ășgyhogy az alanti pĂ©lda bĂ©na egy kissĂ©, de pont ez a fĂĄjl volt nyitva nekem a SU-ban.

GenerateReport.png
            Report.png
            Egy ilyen tåblåzatot RTF formåtumban elmentve aztån simån be lehet illeszteni LayOutba (nyilvån a szöveget åt kell írni magyarra hozzå).

A látványtervekhez használsz valami renderelƑ programot agy "nyers" SU változatot?

(Itt van egyĂ©bkĂ©nt egy pdf fĂĄjl, amit egy megĂ©pĂ­tendƑ rĂłmai Ƒrtoronyhoz kĂ©szĂ­tettem a "Legio Brigetio"-nak LayOut-ban. Nem egy komoly cucc, de azt lĂĄthatod - az utolsĂł hĂĄrom oldalon -, hogy simĂĄn lehet vele metszeteket rajzolni/mĂ©retezni)

Gai...

• M Offline
              mdk01
              last edited by

Igen a generate riport-rĂłl mĂĄr Ă­rtĂĄl rĂ©gebben hogy a PRO-ban van ilyen. Az RTF milyen tĂ­pusĂș kiterjesztĂ©s?

Tig pluginja azĂ©rt nem az igazi megint, mert egy sorba rak minden infĂłt a komponensekrƑl Ă©s nem lehet vele szĂĄmoltatni excel-be. Vagyis lehet de sok munka ĂĄtmĂĄsolgatni minden adatot kĂŒlön cellĂĄba.

Hogyan érted azt hogy "nyers" SU? Twilight-ot hasznålom meg néha Kerkythea. Most szimpatizålok még a Simlab composerrel, mert egyszerƱ és gyorsan, viszonylag szép rendereket lehet vele csinålni.

Köszi
              Üdv.

ui.:
              AmĂșgy Tig pluginja nem szereti ismĂ©telten az Ă©kezetes karaktereket a könyvtĂĄrszerkezetben---->ha esetleg a jövƑben nem tudnĂĄ vki miĂ©rt nem csinĂĄlja meg neki az exceltĂĄblĂĄt.😄

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Az RTF egy viszonylag egyszerƱ szövegfåjl. Nincs annyi formåzås benne, mint egy Word doc fåjlban, de azért az alapokat tudja. Mindenesetre az összes operåciós rendszer tudja kezelni.

És igen, arra gondoltam, hogy renderelsz-e hozzĂĄ vagy csak a SU kĂ©peket.

(TIG-nek majd mondom ezt az ékezetes dolgot)

Gai...

• M Offline
                  mdk01
                  last edited by

Ebben az RTF-ben csinål egy tåblåzatot ahogy linkelted és esetleg kijelölve belehetne illeszteni egy excel tåblåba az egészet?

Ha mĂĄr render, akkor megkĂ©rdezem, mert most töltöttem le ezt a "Render in" nevezetƱ renderelƑ programot, hogy van e vmi tapasztalatod.
                  http://www.renderin.com/
                  Ami nekem elsƑ sorba furcsa, hogy a gallery-be vannak olyan renderelt kĂ©pek ahol az Ă©lek elĂ©ggĂ© fƱrĂ©szfogasak. 😕

Ha mĂĄr megemlĂ­ted Tig-nek ezt az aprĂł problĂ©mĂĄt akkor emlĂ­tsd mĂĄr meg neki lĂ©gy szĂ­ves, hogy nem e csinĂĄlnĂĄ meg azt, hogy a cutlist-be kĂŒlön cellĂĄba rakja a komponensek befoglalĂłmĂ©reteit. Így ebbe a formĂĄba nem igazĂĄn hasznĂĄlhatĂł szĂĄmomra Ă©s sok energiĂĄt megspĂłrolnĂ©k ha ezt megcsinĂĄlnĂĄ Ă©s nem nekem kellene megtanulni a programnyelvet Ă©s megcsinĂĄlni. MĂ©g Ă©rdeklƑdöm az ismeretsĂ©gembe, hogy ki ismeri ezt a nyelvet,de Tig lenne a legkĂ©zenfekvƑbb megoldĂĄs.

Köszönöm
                  Üdv.

ui.: Most nĂ©zem hogy elĂ©ggĂ© elkalandoztunk/tam a tĂ©mĂĄtĂłl. Majd kitalĂĄlom hol folytassuk.😄

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

Ez egy szöveges dokumentum "rich TEXT file". Ha a Windowson a Wordpad-et hasznålod, ez az alapértelmezett fåjlformåtuma.

A cutlist gondolom csv fåjlt csinål - az valahogy mindig így néz ki, ha excelben megnyitja az ember. Valahogyan lehet konvertålni is, de majd utåna nézek.

Renderin-t Ă©n nem hasznĂĄltam sosem, Ășgyhogy nem tudom, milyen. a "FƱrĂ©szfog" gondolom az elĂ©gtelen Ă©lsimĂ­tĂĄsbĂłl (antialiasing) jön.

Gai...

• M Offline
                      mdk01
                      last edited by

Csaba a SU tud olyat hogy pl. egy csonkakĂșpot 2D-s rajzĂĄ alakĂ­t? TehĂĄt kiterĂ­ti a 3D-s testet. LeginkĂĄbb ugye a palĂĄst a lĂ©nyeg.

Köszi
                      Üdv.

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

Van erre plugin

Gai...

• M Offline
                          mdk01
                          last edited by

OK.Köszi

• GaieusG Offline
                            Gaieus
                            last edited by

Kisé manuålis macera ugyan:
                            http://sketchuptips.blogspot.com/2007/08/plugin-unfoldrb.html

AztĂĄn itt van egy automatizĂĄltabb:
                            http://waybe.weebly.com/
                            de ez fizetƑs (Ă©s meg kell mondjam, nekem nem nagyon jött be, pedig bĂ©ta teszteltem)

Gai...

• M Offline
                              mdk01
                              last edited by

Köszönöm kipróbålom.

• M Offline
                                mdk01
                                last edited by

Csaba hogyan lehet beĂĄllĂ­tani azt hogy ha rĂĄkattintok egy skp fĂĄjlra akkor pl. ne a 7-es SU-t nyissa meg hanem a 8-ast?
                                MĂĄr prĂłbĂĄltam a jobb klikk--->tĂĄrsĂ­tĂĄs dolgot, de ott Sketcup application jelenik meg a programok között Ă©s nem tudom kivĂĄlasztani kĂŒlön hogy most a 8-al vagy a 7-el nyissa meg. 😒

Köszi
                                Üdv.

• GaieusG Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by

Egyszer nyisd meg a 8-as, majd ott a file > open-nel valami fåjlt. mentsd el és zård e a 8-ast. Mostantól ebben nyitja meg, ha duplån kattintasz. Pontosabban mindig ugyanabban, amiben legutoljåra dolgoztål.

Gai...

• M Offline
                                    mdk01
                                    last edited by

Értem, köszönöm.

• M Offline
                                      mdk01
                                      last edited by

Hali!

Csaba van arra ötleted hogy az SU 8 miĂ©rt hivatkozik az internet kapcsolat nem mƱködĂ©sĂ©re ha beakarom hĂ­vni a GE-bƑl a tĂ©rkĂ©pet? 😒
                                      A 7-esbe mƱködik minden.

Add location requires a connection to the internet and yours appears to be down.Please reset your connection and try again.

Köszönöm.

• GaieusG Offline
                                        Gaieus
                                        last edited by

Hm. Nekem XP-m van, tehåt nem tudom, pontosan hol és hogyan kell beållítani a Win 7-ben, de engedélyezned kell a SU-nak, hogy csatlakozhasson az internethez. Nålam a TƱzfalbeållítåsnål lehet ezt megtenni.

tuzfal.png

Gai...

• GaieusG Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by

Håt a 7-esben egész måshogy megy a GE importålås ugyebår. Milyen IE verziótok van a munkahelyeden? (Kérlek, nehogy azt mondd, hogy IE 6-os!)

Ha legalåbb 7-es, akkor is az IE-ben mindenképpen engedélyezni kell a javascriptek futtatåsåt.

Gai...

• M Offline
                                            mdk01
                                            last edited by

Mozzila firefox.
                                            Gondoltam felmegyek megnĂ©zem a bƑvĂ­tmĂ©nyeket Ă©s hĂĄt "nem jelenĂ­thetƑ meg az oldal". 😄
                                            Itthon egyébként frankón mƱködik.

Hagyjuk sztem....annyira nem lĂ©nyeges,csak azt hittem zsebbƑl kivĂĄgod a megoldĂĄst, de betudom ezt is a munkaösztönzƑ programnak.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • First post
                                              Last post
                                            Buy SketchPlus
                                            Buy SUbD
                                            Buy WrapR
                                            Buy eBook
                                            Buy Modelur