SketchUp 8
- 
Csaba a SU tud olyat hogy pl. egy csonkakĂșpot 2D-s rajzĂĄ alakĂt? TehĂĄt kiterĂti a 3D-s testet. LeginkĂĄbb ugye a palĂĄst a lĂ©nyeg.
Köszi
Ădv. - 
Van erre plugin
 - 
OK.Köszi
 - 
Kisé manuålis macera ugyan:
http://sketchuptips.blogspot.com/2007/08/plugin-unfoldrb.htmlAztĂĄn itt van egy automatizĂĄltabb:
http://waybe.weebly.com/
de ez fizetĆs (Ă©s meg kell mondjam, nekem nem nagyon jött be, pedig bĂ©ta teszteltem) - 
Köszönöm kipróbålom.
 - 
Csaba hogyan lehet beĂĄllĂtani azt hogy ha rĂĄkattintok egy skp fĂĄjlra akkor pl. ne a 7-es SU-t nyissa meg hanem a 8-ast?
MĂĄr prĂłbĂĄltam a jobb klikk--->tĂĄrsĂtĂĄs dolgot, de ott Sketcup application jelenik meg a programok között Ă©s nem tudom kivĂĄlasztani kĂŒlön hogy most a 8-al vagy a 7-el nyissa meg.
Köszi
Ădv. - 
Egyszer nyisd meg a 8-as, majd ott a file > open-nel valami fåjlt. mentsd el és zård e a 8-ast. Mostantól ebben nyitja meg, ha duplån kattintasz. Pontosabban mindig ugyanabban, amiben legutoljåra dolgoztål.
 - 
Ărtem, köszönöm.
 - 
Hali!
Csaba van arra ötleted hogy az SU 8 miĂ©rt hivatkozik az internet kapcsolat nem mƱködĂ©sĂ©re ha beakarom hĂvni a GE-bĆl a tĂ©rkĂ©pet?

A 7-esbe mƱködik minden.Add location requires a connection to the internet and yours appears to be down.Please reset your connection and try again.
Köszönöm.
 - 
Hm. Nekem XP-m van, tehĂĄt nem tudom, pontosan hol Ă©s hogyan kell beĂĄllĂtani a Win 7-ben, de engedĂ©lyezned kell a SU-nak, hogy csatlakozhasson az internethez. NĂĄlam a TƱzfalbeĂĄllĂtĂĄsnĂĄl lehet ezt megtenni.

- 
Håt a 7-esben egész måshogy megy a GE importålås ugyebår. Milyen IE verziótok van a munkahelyeden? (Kérlek, nehogy azt mondd, hogy IE 6-os!)
Ha legalåbb 7-es, akkor is az IE-ben mindenképpen engedélyezni kell a javascriptek futtatåsåt.
 - 
Mozzila firefox.
Gondoltam felmegyek megnĂ©zem a bĆvĂtmĂ©nyeket Ă©s hĂĄt "nem jelenĂthetĆ meg az oldal".
Itthon egyĂ©bkĂ©nt frankĂłn mƱködik.Hagyjuk sztem....annyira nem lĂ©nyeges,csak azt hittem zsebbĆl kivĂĄgod a megoldĂĄst, de betudom ezt is a munkaösztönzĆ programnak.
 - 
XP-n próbåltam itt a cégnél.
"mĂłdosĂtottam a hsz. mert jobba a bĂ©kessĂ©g"
Mindegy otthon megy a 7 és a 8-ba is de itt csak a 7-be.Köszi
Ădv. - 
Szerintem a Mozilla Firefox nem egy Internet Explorer verziĂł.

Nem hĂŒlyesĂ©gbĆl kĂ©rdeztem. A Windows rendszeren a SU az (alapbĂłl, tehĂĄt biztosan) telepĂtett Internet Explorer-t hasznĂĄlja a felugrĂł kis ablakaihoz (azok valĂłjĂĄban beĂ©pĂtett webböngĂ©szĆk ugyebĂĄr).
 - 
Azt nem tudtam hogy van hozzå köze. Otthon a Win7-en meg nincs is IE ha jól tudom mert az EU verzióba nem engedték belerakni, de majd megnézem.
AmĂșgy IE7
7.0.5730.13Köszi
 - 
Na, hĂĄt az IE 7-en kellene mƱködnie (bĂĄr nem ĂĄrtana frissĂteni az IE 8-ra). Az internet-beĂĄllĂtĂĄsokban mindenkĂ©pp engedĂ©lyezni kell, hogy a SU kommunikĂĄlhasson az internettel (de errĆl föntebb volt szĂł). Ezen kĂvĂŒl nem tudok mĂĄst elkĂ©pzelni, mint hogy valami cĂ©ges tƱzfal tiltja le.
Szerintem az otthoni gĂ©peden is kell legyen IE. PrĂłbĂĄld megnyitni a SU-ban az "Instructor" ablakot (Window menĂŒ). Ez mindig arrĂłl az eszközrĆl mutat egy kis magyarĂĄzatot, amely Ă©ppen aktĂv. A kis ablak aljĂĄban linkek vannak tovĂĄbbi oktatĂłanyagokhoz.
Nos, mivel ez mĂĄr eleve egy nyitott IE ablak, ha azokra a linkekre kattintasz, a "rendes", nagy Internet Explorerben nyĂlnak meg. Ott meg tudod nĂ©zni, mi van feltelepĂtve.
 - 
Hm. Az Explorert nem emlĂti, hogy nem lenne benne.
 - 
Most felraktam a legfrissebb IE8-at.
MĂ©g mindig nem megy sajna, Ășgy hogy marad a tƱzfalas tiltĂĄsos dolog.http://www.sg.hu/cikkek/67968/ie_nelkul_jon_a_windows_7_europaban
Itt egy cikk a win7, IE törtĂ©netrĆl amit a Mozzila indĂtott anno. RĂ©gi a cikk, de sztem ez Ăgy is maradt mivel a mĂșltkor is kerestem az IE-t a gĂ©pemen de nem talĂĄltam. Az elkĂ©pzelhetĆ hogy a hĂĄtĂ©rbe fut vmi IE-s cucc amit az SU hasznĂĄl, de böngĂ©szĆ az nincs.Otthon megnĂ©zem amit ĂrtĂĄl.
Köszi
 - 
Rossz linket szĂșrtam be bocsi.

Most nézd meg.... - 
OK, itt megvan.
Nos, én még mindig XP-n döcögök, és van IE 8-am (nem mintha hasznålnåm is Internet böngészésre). Vagyis akkor håt nézd meg otthon, van-e IE a gépeden és hogy viselkednek az Instructor-ról kattintott linkek.
De håt nem is ez itt a hiba nyilvån, hanem a munkahelyi géped.

Advertisement