Domborítás
-
Üdv!
Ismét bútor. Van pl. egy heverő. megcsinálom téglalapból, pluginnal lekerekítem a széleit és a sarkait, de a fekvő felület sima. Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a fekvő felület egy kicsit domború legyen?
-
Itt van pl. a Soap Skin & Bubble plugin.
De egy csomó más plugin (vagy akár a "Smoove" a Sandbox-ból) alkalmas lehet.
-
Köszi a Soap Skin & Bubble plugin megoldotta a problémámat.
-
Üdv!
Megcsináltam a heverőt Soap Skin & Bubble pluginnal, szuper lett, csak nem tudom textúrázni, mert szétesik a mintázat. Próbáltam positionnal, és projecteddel is, sehogy sem jó. Ha van ötletetek örülnék neki.
-
Hát, egy mindenfelé görbülő felületet legkönnyebben a projected módszerrel lehet textúrázni. Ennek hátránya, hogy amikor a "vetítési" síkra már-már merőleges felületekre vetítünk, ott nagyon torzul a textúra.
Megpróbálhatod az UV Tools 1 vagy UV Tools 2 plugin-okat "spherical" UV map-pel (az utóbbi exportálja, majd visszaimportálja a dolgokat - ehhez ott a topicban vannak ingyenes programocskák).
-
A positionnal mégis sikerült, csak elég macerás.
-
Sziasztok,
Tudna valaki segiteni, hogy hogy lenne a legegyszerubb szep dombot, hegyet rajzolni?
Koszi a segitseget, -
Szia és üdv!
Próbáltad a Sandbox tool-t, ahogy tanácsoltam? A "Smoove tool"-lal viszonylag könnyen lehet különböző domborulatokat készíteni. Itt egy majd' egy órás videó arról, hogyan lehet ezt mesterfokon űzni (Daniel Tal írt már SketchUp könyvet is, meg amúgy is elismert figurája a SketchUp világnak - ez a videó a két évvel ezelőtti 3D BaseCamp-en készült)
Daniel Tal - Working With Terrain and Other Irregular Surfaces
[flash=640,385:1qkdx0sr]http://www.youtube.com/v/NHCEXlEZlo4?fs=1&hl=en_US[/flash:1qkdx0sr]Aztán van egy kitűnő (bár fizetős) plugin még, amely nagyon megkönnyíti az ilyen organikus alakzatokkal való dolgozást; a "Vertex tools".
[flash=640,385:1qkdx0sr]http://www.youtube.com/v/yoMyjEzHn7U&hl=en_GB&fs=1?rel=0[/flash:1qkdx0sr]
-
Koszonom a segitseget!
Nagyon jol tudtam hasznositani az infot. -
Ha elkezdesz játszadozni vele és eljutottál valameddig, nyugodtan csatold ide az egészet és akkor megnézhetjük, illetve ha elakadsz, akkor lehet konkrét tanácsokat is adni.
-
sziasztok
Segítséget kérnék, hogy lehet-e SU-ban és hogyan lehet domborzati térképet (topográfiai-térkép) könnyebben egyszerűbben be vinni, le modellezni?
Köszi
Advertisement